ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
м. Київ

15.01.2013 N 10


Про внесення змiн до нормативно-правових актiв Нацiонального банку України щодо мiжбанкiвського переказу коштiв в Українi в нацiональнiй валютi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
04 лютого 2013 р. за N 214/22746


     Вiдповiдно до статтi 7 Закону України "Про Нацiональний банк України", з метою вдосконалення органiзацiї та здiйснення мiжбанкiвського переказу коштiв в Українi в нацiональнiй валютi Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Абзац дванадцятий пункту 1 глави 1 роздiлу I Iнструкцiї про мiжбанкiвський переказ коштiв в Українi в нацiональнiй валютi, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 16 серпня 2006 року N 320, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 06 вересня 2006 року за N 1035/12909 (зi змiнами), викласти в такiй редакцiї:

     "iнша установа - небанкiвська установа, яка є учасником СЕП вiдповiдно до законодавства України, має рахунок у територiальному управлiннi Нацiонального банку та виконує переказ коштiв через СЕП".

     2. Унести до Положення про мiжбанкiвський переказ коштiв в Українi в нацiональнiй валютi в особливий перiод, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 23 грудня 2003 року N 576, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 14 сiчня 2004 року за N 39/8638 (зi змiнами), такi змiни:

     2.1. У главi 2:

     у пунктi 2.1:

     в абзацi другому слово "щорiчно" замiнити словами "за потреби";

     абзаци сьомий та восьмий викласти в такiй редакцiї:

     "визначає окремим рiшенням Нацiонального банку залежно вiд умов особливого перiоду, що дiє, уповноважену установу, що обслуговуватиме кореспондентськi рахунки залучених банкiв i за потреби використовуватиме спецiалiзоване програмне забезпечення в ЦРП або у вiдокремленому центрi оброблення даних;

     визначає установи Нацiонального банку, повноваження та функцiональнi обов'язки окремих фахiвцiв (за потреби - iз рiзних установ Нацiонального банку) для обслуговування програмно-технiчного комплексу ЦОСЕП i спецiалiзованого програмного забезпечення в ЦРП та у вiдокремленому центрi оброблення даних";

     в абзацi дев'ятому слова "здiйснює контроль (не менше одного разу на рiк) за виконанням" замiнити словами "перевiряє пiд час здiйснення iнспекцiйних перевiрок виконання";

     абзац четвертий пункту 2.2 пiсля слова "внутрiшньобанкiвської" доповнити словом "мiжфiлiйної".

     2.2. У главi 3:

     пункт 3.3 викласти в такiй редакцiї:

     "3.3. Уповноважена установа забезпечує вiдкриття залученим банкам, що не обслуговуються в уповноваженiй установi, додаткових кореспондентських рахункiв для роботи в СЕП в особливий перiод. Територiальнi управлiння, якi обслуговували кореспондентськi рахунки залучених банкiв, забезпечують переказ коштiв з цих кореспондентських рахункiв на додатковi кореспондентськi рахунки залучених банкiв, вiдкритi в уповноваженiй установi. Переказ коштiв залучених банкiв оформляється установами Нацiонального банку внутрiшнiми проводками з використанням транзитних рахункiв";

     у пунктi 3.4 слова та абревiатуру "Довiдника банкiвських установ - учасникiв СЕП" замiнити словами та абревiатурою "Довiдника учасникiв СЕП".

     2.3. У першому реченнi пiдпункту "а" пункту 4.2 глави 4 слово "незалежним" замiнити словом "окремим".

     2.4. У пiдпунктi "в" пункту 5.1 глави 5 слова та абревiатуру "Довiдника банкiвських установ - учасникiв СЕП" замiнити словами та абревiатурою "Довiдника учасникiв СЕП".

     2.5. У текстi Положення та в додатку до нього абревiатури "АРМ-НБУ", "ВПС" замiнити вiдповiдно абревiатурами "АРМ-СЕП", "ВМПС".

     3. Генеральному департаменту iнформацiйних технологiй та платiжних систем (Синявська Н. Б.) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома Операцiйного, територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для керiвництва та використання в роботi.

     4. Постанова набирає чинностi з дня її офiцiйного опублiкування.

Голова I. В. Соркiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.