КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 23 грудня 2015 р. N 1152


Про особливостi метрологiчного забезпечення дiяльностi у сферi оборони України

     Вiдповiдно до статтi 15 Закону України вiд 5 червня 2014 р. N 1314-VII "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Визначити особливостi метрологiчного забезпечення дiяльностi у сферi оборони України згiдно з додатком.

     2. Визнати такою, що втратила чиннiсть, постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 березня 2006 р. N 328 "Про затвердження Положення про особливостi метрологiчної дiяльностi у сферi оборони" (Офiцiйний вiсник України, 2006 р., N 11, ст. 753).

     3. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2016 року.

Прем'єр-мiнiстр України А. ЯЦЕНЮК

Iнд. 72

 

Додаток
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 23 грудня 2015 р. N 1152

ОСОБЛИВОСТI
метрологiчного забезпечення дiяльностi у сферi оборони України

     Досягнення єдностi вимiрювань та достовiрностi контролю параметрiв об'єктiв вимiрювання вiйськового призначення.

     Утворення метрологiчних служб або призначення осiб, вiдповiдальних за забезпечення єдностi вимiрювань, для органiзацiї та проведення робiт (надання послуг), пов'язаних iз забезпеченням єдностi вимiрювань у сферi оборони України, у Мiноборони, МВС, Мiнiнфраструктури, Адмiнiстрацiї Держприкордонслужби, Адмiнiстрацiї Держспецзв'язку, ДСНС, СБУ, на пiдприємствах, в установах та органiзацiях у сферi оборони України.

     Здiйснення Мiноборони координацiї роботи метрологiчних служб у сферi оборони України.

     Обов'язковiсть повiрки або калiбрування засобiв вимiрювальної технiки, якi використовуються пiд час проведення вимiрювань параметрiв на об'єктах вимiрювань вiйськового призначення.

     Повiрка вiйськовими метрологiчними лабораторiями засобiв вимiрювальної технiки, якi не належать до сфери законодавчо регульованої метрологiї та перебувають в експлуатацiї.

     Уповноваження Мiноборони та Адмiнiстрацiєю Держспецзв'язку вiйськових метрологiчних лабораторiй на проведення повiрки та ремонту засобiв вимiрювальної технiки, якi не належать до сфери законодавчо регульованої метрологiї та перебувають в експлуатацiї, метрологiчного обслуговування спецiальної контрольно-перевiрочної апаратури.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.