КОМIТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ФIНАНСIВ I БАНКIВСЬКОЇ ДIЯЛЬНОСТI

ЛИСТ

вiд 22.06.2001 р. N 06-10/373


     У Комiтетi з питань фiнансiв i банкiвської дiяльностi розглянуто питання щодо застосування частини третьої статтi 5 Закону України "Про усунення дискримiнацiї в оподаткуваннi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, створених з використанням майна та коштiв вiтчизняного походження" у зв'язку з непоодинокими запитами суб'єктiв господарювання, якi отримали позики (кредити) вiд мiжнародних фiнансових органiзацiй пiд державнi гарантiї, якi здiйснюють операцiї з ввезення на митну територiю України товарiв, базою оподаткування яких є їх митна вартiсть.

     Приводом таких звернень став спiльний наказ Мiнiстерства фiнансiв України та Державної митної служби України вiд 07.02.2001 р. N 69/58, яким визнано таким, що втратив чиннiсть, спiльний наказ Мiнiстерства фiнансiв України та Державної митної служби України вiд 28.09.99 р. N 229/619 "Про порядок пiдтвердження податкових пiльг та здiйснення митного оформлення товарiв, що ввозяться в Україну в рамках мiжнародних договорiв з мiжнародними фiнансовими органiзацiями".

     Повiдомляємо, що норми частини третьої статтi 5 вищезазначеного Закону - норми прямої дiї, i вони застосовуються до повного погашення зобов'язань за позиками (кредитами), отриманими вiд мiжнародних фiнансових органiзацiй пiд державнi гарантiї.

     Виходячи з викладеного, при ввезеннi на митну територiю України товарiв, отриманих за позиками (кредитами) вiд мiжнародних фiнансових органiзацiй пiд державнi гарантiї, слiд застосовувати частину третю статтi 5 Закону України "Про усунення дискримiнацiї в оподаткуваннi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, створених з використанням майна та коштiв вiтчизняного походження".

Голова Комiтету В. Альошин

"Бухгалтерiя", N 33/1, 13 серпня 2001 р.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.