ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

03 липня 2001 р. N 549


Про внесення змiн та доповнень до деяких наказiв Київської регiональної митницi

     З метою вдосконалення положень технологiй та порядкiв митного контролю i митного оформлення товарiв та iнших предметiв у рiзних митних режимах i приведення їх у вiдповiднiсть до чинного законодавства, згiдно з вимогами листа Держмитслужби вiд 29.05.01 р. N 4/09-2702-ЕП

     НАКАЗУЮ:

     1. У Тимчасовий порядок митного оформлення вантажiв гуманiтарної допомоги, затверджений наказом Київської регiональної митницi вiд 23.06.00 р. N 484, внести такi змiни та доповнення:

     - пункт 1.1 доповнити словами "та постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.02.01 р. N 61 "Про затвердження Порядку надання Українi гуманiтарної допомоги";

     - у пунктi 2.1 трете речення викласти у такiй редакцiї "Пiсля отримання дозволу керiвництва вiддiлу для розмiщення вантажу гуманiтарної допомоги пiд митний контроль (наказ КРМ вiд 22.12.00 р. N 1150) iнспектор вiддiлу, за вказiвкою керiвництва, виїжджає на мiсце вивантаження та зберiгання вантажу пiд митним контролем":

     - у пунктi 3.2 пiсля слiв - "при Кабiнетi Мiнiстрiв України" доповнити словами "(у разi надання гуманiтарної допомоги Україною - акт Верховної Ради України або Президента України)", далi за текстом.

     2. Внести у Типову технологiю оформлення вантажiв пiд митний контроль, затверджену наказом Київської регiональної "митницi вiд 16.02.99 р. N 82, такi змiни та доповнення:

     - у пунктi 2. вилучити слово - "власних";

     - пункт 2.1 доповнити другим абзацем такого змiсту: "Якщо складських примiщеннях, якi не є його власнiстю то декларацiязобов'язання подається митницi з актом в обов'язковому порядку."

     - абзац 2 пункту 2.1 вiдповiдно стає абзацем 3, далi за текстом.

     3. Пункт 4.1.а тимчасової технологiї митного оформлення вантажiв, що надходять та зберiгаються на митних лiцензiйних складах (далi МЛС), затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 11.01.00 р. N 13, викласти в такiй редакцiї: "Видача зразкiв проводиться за умови надання договору суб'екта ЗЕД з Держстандартом України для проведення сертифiкацiї або листа-повiдомлення на адресу Київської регiональної митницi вiд Держстандарту України про укладення такого договору iз зазначенням номера договору, дати його пiдписання, термiну виконання робiт i необхiдної кiлькостi проб чи зразкiв;"

     4. Пункт 3.3 Технологiї взаємодiї структурних пiдроздiлiв Київської регiональної митницi пiд час митного оформлення тимчасового ввезення (вивезення) товарiв та контролю за зворотним ввезенням (вивезенням), затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 09.06.00 р. N 446 доповниш словами такого змiсту:

     - лист - звернення вiд представництва iноземної фiрми за пiдписом голови представництва, в якому зазначена мета ввезення товару, його кiлькiсть, вага та зобов'язання про зворотне вивезення:

     - документ доставки вантажу (Carnet, TIR, внутрiшнiй транзитний документ, провiзна вiдомiсть тощо):

     - транспортнi документи (автомобiльнi, авiацiйнi, залiзничнi накладнi, коносамент тощо);

     - iнвойс, рахунок-фактура. специфiкацiя тощо; - iншi дозвiльнi документи у разi необхiдностi. У пунктi 4.10 слова "пункту 1-3" замiнити на слова "пункту 1.4", далi за текстом.

     5. Пункт 2.2 Порядку митного оформлення автотранспортних засобiв суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, що здiйснюють мiжнароднi перевезення, затвердженого наказом Київської регiональної митницi вiд 15.03.01 р. N 202 викласти у такiй редакцiї:

     "2.2 Вантажним митним декларацiям присвоються номери, якi визначаються вiдповiдними наказами для реєстрацiї ВМД типу АТЗ.2

     6. Внести у п. 1 наказу Київської регiональної митницi вiд 12.06.01 р. N 496 такi змiни:

     - вилучити слова "та кур'єрами Державного пiдприємства спецiального зв'язку Держкомзв'язку України" у всьому текстi наказу;

     у абзацi 5 слово "поштових" замiнити словом "поштово-багаясних";

     у абзацi 9 вилучити слова "товарiв, що належать представництвам iноземних держав, мiжнародних органiзацiй, iноземних фiрм та їх спiвробiтникам"; - у абзацi 11 слово "поштово-багажними" замiнити словом "вантажобагажем";

     - у абзацi 12 вилучити слова - "поштових вiдправлень".

     7. Накази Київської регiональної митницi вiд 20.06.97 р. N 459 "Про затвердження. Типової технологiї митного оформлення вантажiв", вiд 09.02.99р. N 74 "Про - введення з дiю Тимчасового порядку проведення митного огляду вантажiв лому чорних та кольорових металiв" та вiд 16.02.99р. N 83 "Про затвердження тимчасового порядку митного оформлення вантажiв, що пiддягають експертному контролю", уважати такими, що втратили чиннiсть.

     8. Начальникам оперативних пiдроздiлiв ознайомити особовий склад вiддiлiв iз знесеними змiнами.

     9. Начальнику загального вiддiлу довести наказ до оперативних пiдроздiлiв.

     10. Контроль за виконанням наказу покладаю на заступникiв начальника митницi у зiдповiдностi з розподiлом функцiональних обов'язкiв.

     11. Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник митницi О. Симонов
Подання:
Начальник ВОМК Е. Iванченко
Погоджено:
Заступник начальника митницi Ю. Дворак
Заступник начальника митницi О. Ольховик
Начальник юридичного вiддiлу О. Скорук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.