ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПIДПРИЄМНИЦТВА

Л И С Т

вiд 03.10.2001 N 2-222/5971

 

Головi правлiння обласної громадської органiзацiї Асоцiацiї платникiв податкiв України по Одеськiй областi
Янiшевському Д.Н.


Про розгляд листа

     Державний комiтет України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва розглянув Ваш лист вiд 17.08.2001 N 660 та повiдомляє.

     Вiдповiдно до пункту 11.29 статтi 11 Закону України вiд 03.04.97 N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" до 1 сiчня 2004 року зупинити дiю пункту 7.7 статтi 7, пунктiв 10.1 i 10.2 статтi 10 цього Закону в частинi сплати до бюджету податку на додану вартiсть щодо операцiй з продажу товарiв (робiт, послуг) власного виробництва, включаючи продукцiю (крiм пiдакцизних товарiв), виготовлену на давальницьких умовах iз власної сiльськогосподарської сировини.

     Таким чином, умова: "крiм пiдакцизних товарiв" вiдноситься лише до продукцiї, виготовленої на давальницьких умовах iз власної сiльськогосподарської сировини, а не до товарiв власного виробництва.

     Додатково для розумiння сутi давальницьких умов повiдомляємо, що давальницька сировина згiдно наказу Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 28.08.2001 N 337 "Про затвердження податкового роз'яснення", який зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України вiд 29.08.2001 за N 759/5950, це сировина (матерiали, напiвфабрикати, комплектуючi, енергоносiї та iн.), яку надано замовником (власником) виробниковi (переробниковi) та прийнято останнiм для переробки, обробки, збагачення чи використання без отримання права власностi на неї та без оплати її вартостi. Передана сировина пiсля переробки передається замовнику або iншiй особi в iншому якiсному станi.

     Виноматерiали є пiдакцизним товаром; зазначимо, що якщо ставка акцизного збору дорiвнює "0", це не означає, що в цiну виноматерiалiв не включена сума акцизного збору i його не стягнуто. В даному випадку грошовий еквiвалент акцизного збору обчислюється, виходячи зi ставки "0", i тому цiна виноматерiалiв до включення i пiсля включення акцизного збору залишається незмiнною.

     Отже, виходячи з вищенаведеного, суми податку на додану вартiсть з операцiй продажу виноматерiалiв, виготовлених на давальницьких умовах iз власної сiльськогосподарської сировини, пiдприємствам вторинного виноробства або будь-яким iншим суб'єктам, перераховуються до бюджету.

Голова О.Кужель
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.