ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м.Київ

вiд 14.11.2001 N 724


Про внесення змiн та доповнень до наказу Держмитслужби України вiд 01.06.2001 N 372

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 листопада 2001 р. за N 994/6185


     На виконання статтi 11 Закону України вiд 13.09.2001 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України" та з метою вдосконалення порядку перемiщення транспортних засобiв через митний кордон України НАКАЗУЮ:

     1. Унести до наказу Держмитслужби вiд 01.06.2001 N 372 "Про спрощення порядку перемiщення транспортних засобiв через митний кордон України", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.06.2001 за N 521/5712, такi змiни й доповнення:

     а) абзац перший пункту 2 пiсля слiв "митну декларацiю" доповнити словами "(у двох примiрниках)", а також реченням такого змiсту:

     "Перший примiрник письмової митної декларацiї повертається власниковi такого транспортного засобу для зберiгання разом з документами на транспортний засiб протягом перiоду його тимчасового ввезення в Україну, а другий залишається в справах митницi оформлення для контролю";

     б) абзац другий пункту 2 пiсля слiв "за межi митної територiї України" доповнити словами "в термiн до "___" _________ 200_ р.";

     в) пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Установити, що у випадках, якщо громадянами, зазначеними в пiдпунктi "а" пункту 1 цього наказу, письмова митна декларацiя не заповнюється, тимчасове ввезення легкових транспортних засобiв такими громадянами здiйснюється з поданням митним органам України двох примiрникiв письмового зобов'язання про зворотне вивезення легкового транспортного засобу (форма зобов'язання додається). Пiсля пропуску легкового транспортного засобу на митну територiю України перший примiрник письмового зобов'язання повертається власниковi такого транспортного засобу для зберiгання разом з документами на транспортний засiб протягом перiоду його тимчасового ввезення в Україну, а другий залишається в справах митницi оформлення для контролю";

     г) додаток до наказу викласти в редакцiї, що додається.

     2. Управлiнню органiзацiї митного контролю (Терещенко С.С.) та Правовому управлiнню (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Управлiнню аналiзу, прогнозування та зв'язкiв з громадськiстю (Козик Л.Г.) забезпечити висвiтлення цього наказу в засобах масової iнформацiї.

     4. Управлiнню мiждержавних зв'язкiв (Зарудний С.М.) iнформувати митнi органи сумiжних з Україною держав про внесення змiн до порядку ввезення транспортних засобiв.

     5. Управлiнню справами (Карпенко В.П.) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України забезпечити тиражування та розсилку цього наказу в митнi органи, МВС України, МЗС України, Держкомкордон України.

     6. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля державної реєстрацiї його в Мiнiстерствi юстицiї України.

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П.В.

Перший заступник Голови Служби О.Б.Єгоров

 

Додаток
до наказу Державної митної служби України
14.11.2001 N 724

Зобов'язання
про зворотне вивезення легкового транспортного засобу

Я,   , зобов'язуюсь
(прiзвище та iм'я власника транспортного засобу)
вивезти легковий транспортний засiб  
(марка, N кузова, рiк випуску)
 
за межi митної територiї України в термiн до "____" ______ 200_ р.
Про вiдповiдальнiсть згiдно iз статтею 113 Митного кодексу України в разi порушення цього зобов'язання ознайомлений.
Дата   Пiдпис власника  
  Пiдпис  
(iнiцiали, прiзвище iнспектора митницi)
Мiсце для штампа
"Пiд митним контролем"

 

Начальник Управлiння органiзацiї митного контролю С.С.Терещенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.