ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

14.01.2002 N 20/094

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     Останнiм часом зросла кiлькiсть фактiв митного оформлення транспортних засобiв громадян, якi переселяються на постiйно мiсце проживання в Україну.

     З метою недопущення порушень чинного законодавства та безпiдставного надання пiльг зазначенiй категорiї громадян в сплатi ввiзного мита, акцизного збору та податку на додану вартiсть пропонуємо здiйснювати ретельну перевiрку документiв, що є пiдставою для надання таких пiльг.

     Додатково звертаємо увагу на необхiднiсть неухильного виконання вимог Закону України вiд 13 вересня 2001 року за N 2681-III " Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України", у частинi, що стосується ввезення транспортних засобiв у разi переселення громадян на постiйне мiсце проживання.

     При наявностi пiдстав вважати, що пред'явленi до митного оформлення документи мiстять неправдивi вiдомостi, з метою встановлення вiдповiдностi iнформацiї щодо власника такого транспортного засобу та умов перебування транспортного засобу на облiку в країнi постiйного мiсця попереднього проживання не менше року, вважаємо за доцiльне надавати запити у вiдповiднi державнi установи країни попереднього мiсця проживання власника транспортного засобу. Рiшення про завершення митного оформлення може бути прийнято вiдповiдальною особою на пiдставi отриманих вiдповiдей.

     У випадках явної невiдповiдностi заявленої громадянами та пiдприємствами вартостi автомобiлiв їх справжнiй вартостi митне оформлення транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України, просимо здiйснювати вiдповiдно до вимог листа N 2/09-5433-ЕП вiд 22.11.01р.

     Додаток: на 1-му аркушi.

Заступник начальника Управлiння по органiзацiї боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил В. А. Руссков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.