ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

25 сiчня 2002р. N 76


Про внесення змiн до наказу Київської регiональної митницi вiд 09 червня 2000 року N 446 "Про затвердження Технологiї взаємодiї структурних пiдроздiлiв Київської регiональної митницi пiд час митного оформлення тимчасового ввезення(вивезення) товарiв та контролю за зворотним вивезенням (ввезенням)"

     З метою посилення контролю за порядком тимчасового ввезення товарiв

     НАКАЗУЮ:

     1. Внести змiни до наказу Київської регiональної митницi вiд 09.06.2000р. N 446 Про затвердження Технологiї взаємодiї структурних пiдроздiлiв Київської регiональної митницi пiд час митного оформлення тимчасового ввезення(вивезення) товарiв та контролю за зворотним вивезенням (ввезенням) - викласти у такiй редакцiї:

     пункт 2.3.:

     Митне оформлення операцiй з товарами, зазначених у пунктi 1.4. /крiм: ввезення товарiв пiдконтрольних ДСЕК; ввезення контейнерiв, пiддонiв i тари, що мають повертатися їх власнику; ввезення товарiв для облаштування офiсiв представництв iноземних органiзацiй та фiрм/, здiйснюється тiльки за рiшенням керiвництва митницi (начальника або його заступникiв).

     Остаточне рiшення керiвництвом митницi приймається на пiдставi документiв пiдготовлених вiддiлом органiзацiї митного контролю та наданих до пiдпису з зазначенням можливостi (або вiдсутностi пiдстав) митного оформлення товарiв. Пiдготовка документiв здiйснюється в такому порядку:

     Суб'єкт ЗЕД звертається з заявою довiльної форми та комплектом документiв до оперативного вiддiлу за мiсцем митного оформлення товарiв. Заява субєкта ЗЕД перевiряється черговим iнспектором оперативного вiддiлу стосовно застосування спецiальних санкцiй. У разi вiдсутностi санкцiй до субєкта ЗЕД, на заявi здiйснюється вiдповiдний запис i документи направляються до iнспектора вiдповiдального за митне оформлення тимчасового ввезення (вивезення) товарiв. Пiсля розгляду документiв на заявi субєкта ЗЕД надаються пропозицiї керiвництву вiддiлу для прийняття рiшення (Заперечень щодо тимчасового ввезення товарiв, у вiдповiдностi до п.___ наказу Держмитслужби України вiд 28.03.2000р. N 173 немає (або вказання про вiдсутнiсть пiдставi). У випадку узгодження з керiвництвом вiддiлу заява разом з усiма необхiдними документами, що пiдтверджують дiйснiсть тимчасового ввезення, направляються для реєстрацiї до загального вiддiлу для вiддiлу органiзацiї митного контролю.

     Пiсля розгляду документiв вiддiл органiзацiї митного контролю термiново готує проект рiшення та через загальний вiддiл направляє керiвництву митницi для затвердження. Лист Київської регiональної митницi з рiшенням керiвництва загальним вiддiлом направляється до оперативного вiддiлу i на адресу субєкта ЗЕД, комплекта документiв /який є пiдставою для надання дозволу/ повертається до вiддiлу органiзацiї митного контролю з метою подальшої архiвацiї.

     пункт 2.4.:

     З метою митного оформлення товарiв, призначених для проведення мiжнародних виставок або ярмарок; спортивних, наукових, культурно-освiтних та iнших подiбних заходiв; ввезення професiйного обладнання органiзатор мiжнародної виставки (або суб'єкт ЗЕД, який здiйснює вказанi заходи,або ввозить професiйне обладнання) завчасно подає до оперативного вiддiлу письмову заяву, в якiй зазначаються такi вiдомостi:

  • мета, час i мiсце проведення виставки (або заходу, або використання професiйного обладнання);

  • юридична адреса i телефони органiзатора виставки (або суб'єкта ЗЕД який ввозить обладнання для проведення заходiв чи використання);

  • вiдомостi про осiб, вiдповiдальних за зворотне вивезення (ввезення) товарiв (адреса проживання та прописки,телефони);

  • вiдомостi про осiб-резидентiв, вiдповiдальних за проведення виставки (або здiйснення вказаних заходiв);

  • найменування, приблизна кiлькiсть та вартiсть товарiв, що будуть оформленнi вiдповiдно до митного режиму тимчасового ввезення;

  • приблизна кiлькiсть представницьких та рекламних товарiв, що будуть ввезенi на митну територiю України i витраченi. Цi данi визначаються органiзатором виставки або учасником виставки (українським субєктом ЗЕД учасником вказаних заходiв).

     Подальшi дiї здiйснюються вiдповiдно до вимог пункту 2.3.

     2. Начальникам оперативних пiдроздiлiв ознайомити пiдпорядкований склад з змiнами у наказi Київської регiональної митницi вiд 09.06.2000р. N 446 Про затвердження Технологiї взаємодiї структурних пiдроздiлiв Київської регiональної митницi пiд час митного оформлення тимчасового ввезення(вивезення) товарiв та контролю за зворотним вивезенням (ввезенням).

     3. Начальнику загального вiддiлу (Грушi В.М.) довести наказ до вiдома згiдно з розрахунком розсилки.

     4. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на заступникiв начальника митницi Дворака Ю.М. та Ольховика О.М.

     5. Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник митницi О.I. СИМОНОВ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.