ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Київ

8 лютого 2002 р. N 144


Про затвердження Технологiчної схеми митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митнi лiцензiйнi склади транспортних та транспортно-експедицiйних органiзацiй

     На виконання наказу Держмитслужби України вiд 05.11.01 р. N 708 "Про затвердження Змiн та доповнень до Порядку митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митнi лiцензiйнi склади транспортних та транспортно-експедицiйних органiзацiй", НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити та ввести у дiю з 1 березня 2002 р. Технологiчну схему митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митнi лiцензiйнi склади транспортних та транспортно-експедицiйних органiзацiй (додається).

     2. Начальникам оперативних пiдроздiлiв органiзувати ознайомлення особового складу з даним наказом та забезпечити його безумовне виконання.

     3. Вважати таким, що втратив чиннiсть п.11 наказу Київської регiональної митницi вiд 11.01.00 р. N 13 "Тимчасова технологiя митного оформлення вантажiв, що надходять та зберiгаються на митних лiцензiйних складах" у редакцiї наказу Київської регiональної митницi вiд 30.03.00 р. N 264.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести цей наказ до оперативних пiдроздiлiв митницi.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника митницi Ольховика О.М.

Начальник митницi О.Симонов

 

"ЗАТВЕРДЖЕНО"
наказом Київської регiональної митницi
вiд 8 лютого 2002 р. N 144

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРIВ, ЩО ПЕРЕМIЩУЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ МИТНI ЛIЦЕНЗIЙНI СКЛАДИ ТРАНСПОРТНИХ ТА ТРАНСПОРТНО-ЕКСПЕДИЦIЙНИХ ОРГАНIЗАЦIЙ

1.Загальнi положення

     1.1. Технологiчна схема митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митнi лiцензiйнi склади транспортних та транспортно-експедицiйних органiзацiй (далi - Технологiчна схема) розроблена з метою подальшого впорядкування дiяльностi транспортних та транспортно-експедицiйних органiзацiй, внесених до перелiку пiдприємств-резидентiв, якi користуються режимом сприяння, вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.04.99 N 593 "Про сприяння зовнiшньоекономiчнiй дiяльностi" (далi - Перелiк) та здiйснюють мiжнароднi перевезення вантажiв

     1.2. Дана Технологiчна схема розроблена у вiдповiдностi до наказу Держмитслужби України вiд 05.11.01 N 708 "Про затвердження Змiн та доповнень до Порядку митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митнi лiцензiйнi склади транспортних та транспортно-експедицiйних органiзацiй", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 26.12.01 за N 1082/6273 (далi - Порядок).

     1.3. Дiя цiєї Технологiчної схеми поширюється на всi, в тому числi пiдакцизнi, консолiдованi вантажi, якщо цi вантажi перемiщуються через митнi лiцензiйнi склади (далi - МЛС) транспортних та транспортно-експедицiйних органiзацiй (далi - ТЕО).

     1.4.Унесення ТЕО до Перелiку та унесення МЛС ТЕО до Перелiку мiсць прибуття автотранспорту здiйснюється Держмитслужбою України у Порядку, визначеному наказами Держмитслужби України вiд 07.07.99 N 411/488/357 та вiд 15.11.99 N 721.

2. Контроль за доставленням товарiв на МЛС ТЕО

     2.1. Iнспектор вiддiлу контролю за доставкою вантажiв при оперативному пiдроздiлi (далi - iнспектор ВКДВ), у разi звернення представника ТЕО до оперативного пiдроздiлу, в зонi дiяльностi якого розташований МЛС ТЕО, з метою оформлення документу контролю доставки на пiдакцизний консолiдований вантаж або на консолiдований вантаж, який обслуговується ТЕО, як експедитором автотранспортними засобами, якi не належать ТЕО, що доставляється ТЕО з перевантаженням :

  • перевiряє наявнiсть договорiв з одержувачами товару;

  • перевiряє наявнiсть у суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi передбачених чинним законодавством разових (iндивiдуальних) лiцензiй на право здiйснення зовнiшньоекономiчних операцiй;

  • перевiряє наявнiсть в програмно-iнформацiйному комплексi ЄАIС ДМСУ (далi - ПIК ЄАIС) вiдомостей про те, що кiнцевий одержувач перебуває на облiку в митницi призначення за мiсцем його державної реєстрацiї;

  • здiйснює оформлення попереднього повiдомлення (далi - ПП) у вiдповiдностi до р. 3 Технологiї здiйснення контролю за доставкою вантажiв з використанням попереднього повiдомлення, внутрiшнього транзитного документу та ВМД типiв експорт, транзит, затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 25.07.01 N 618 (далi - Технологiя), на загальну партiю консолiдованих вантажiв, без надання листа-узгодження.

     2.2. Iнспектор ВКДВ, пiд час митного оформлення непiдакцизних консолiдованих вантажiв ТЕО, якi надходять з перевантаженням автотранспортом ТЕО, здiйснює контроль доставки товару у вiдповiдностi до наказу Держмитслужби України вiд 12.04.00 N 206.

     2.3. Iнспектор оперативного пiдроздiлу, в зонi дiяльностi якого розташований МЛС ТЕО (далi - iнспектор оперативного пiдроздiлу), на документi контролю доставки, який надiйшов з прикордонної митницi, ставить вiдмiтку про надходження АТЗ з вантажем у зону митного контролю та внесення в ПIК ЄIАС ДМСУ вiдмiтки про умовне завершення перемiщення вантажу.

3.Митне оформлення

     3.1.Iнспектор оперативного пiдроздiлу, у разi звернення представника ТЕО з метою розмiщення вантажiв ТЕО на МЛС ТЕО, здiйснює митний контроль та митне оформлення товарiв у залежностi вiд обраного митного режиму (експорт, iмпорт, транзит) у вiдповiдностi до Положення про вiдкриття та експлуатацiю МЛС, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 31.12.96 N 592 та Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 09.07.97 N 307 та роздiлу 4 Порядку по ВМД типiв IМ-74-ТЕО або ЕК-74-ТЕО.

     3.2.Iнспектор оперативного пiдроздiлу контролює розмiщення вантажiв ТЕО на МЛС ТЕО за умови:

  • складання однiєї ВМД на весь вантаж, якщо фактурна вартiсть товару визначена в ТСД в єдинiй валютi;

  • складання декiлькох ВМД на кожну партiю товару окремо, якщо фактурна вартiсть товару визначена в ТСД в рiзнiй валютi.

     3.3. Товари, якi зберiгаються на МЛС ТЕО, можуть пiдлягати таким операцiям:

     створенню оптимального температурного режиму їх зберiгання;

     навантаженню;

     вивантаженню;

     iнвентаризацiї.

     Операцiї, пов'язанi з перепакуванням, маркуванням i перемаркуванням, суворо забороненi. Переформування партiй товарiв дозволяється виключно у разi транзиту.

     3.4.Iнспектор оперативного пiдроздiлу, у разi звернення власника МЛС ТЕО з метою вiдновлення упаковки, пошкодженої пiд час транспортування товару на МЛС ТЕО, складає вiдповiдний акт.

     3.5.Iнспектор оперативного пiдроздiлу передає до ВКДВ реєстри документiв контролю доставки вантажiв, оформлених згiдно з ВМД типу IМ-74-ТЕО.

4. Порядок зняття з контролю консолiдованих вантажiв та контролю доставки цих вантажiв до митницi призначення.

     4.1. Iнспектор ВКДВ здiйснює контроль за доставкою консолiдованих вантажiв у митницi призначення у вiдповiдностi до роздiлу 5 Порядку.

     4.2. Iнспектор оперативного пiдроздiлу знiмає з контролю ВМД типу IМ-74-ТЕО та передає її до архiву тiльки пiсля надходження пiдтвердження в ПIК ЄIАС ДМСУ щодо надходження вантажiв, направлених згiдно з ПП або ВТД в митницi призначення.

     4.3. Iнспектор оперативного пiдроздiлу знiмає з контролю ВМД типу ЕК-74-ТЕО та передає її до архiву тiльки пiсля надходження пiдтвердження з ВКДВ про доставлення товару до прикордонної митницi. Ксерокопiя експортної ВМД додається до ВМД типу ЕК-74-ТЕО для архiвацiї.

5. Заключнi положення

     5.1. Недотримання посадовими особами, якi задiянi у виконаннi даної Технологiчної схеми, вимог даної Технологiчної схеми є грубим порушенням трудових обов'язкiв.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.