ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

вiд 30.03.99 р. N 1797/6/16-0018


     ДПА України розглянула звернення АТ щодо оподаткування ПДВ операцiй з продажу нерезиденту давальницької сировини на митнiй територiї України i повiдомляє таке.

     Законом України вiд 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" визначено, що операцiї з продажу товарiв, якi були вивезенi (експортованi) платником податку за межi митної територiї України, оподатковуються за нульовою ставкою. Товари вважаються вивезеними (експортованими) платником податку за межi митної територiї України в разi, якщо їх вивезення (експортування) засвiдчене належно оформленою ВМД.

     Давальницька сировина вiдповiдно до Закону України вiд 15.09.95 р. N 327/95-ВР "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" може закуповуватися iноземним замовником на митнiй територiї України у суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi України за iноземну валюту i передаватися українському виконавцю для її переробки. Український виконавець пiсля переробки отриманої давальницької сировини в готову продукцiю протягом визначеного термiну (90 днiв) вивозить готову продукцiю за межi митних кордонiв України iз вiдповiдним оформленням ВМД. При цьому, оскiльки готова продукцiя повнiстю вивозиться за межi митної територiї України, а фактурна вартiсть готової продукцiї включає в себе вартiсть отриманої давальницької сировини, вивезення готової продукцiї (iз вiдповiдним оформленням ВМД) слiд вважати пiдтвердженням вивезення (експортування) давальницької сировини, закупленої нерезидентом на митнiй територiї України за iноземну валюту. ВМД, оформлена виконавцем для пiдтвердження вивезення готової продукцiї, повинна мiстити необхiднi данi про контракт на закупiвлю сировини, надходження валюти вiд нерезидента на рахунок продавця цiєї сировини.

Заступник Голови Г. Оперенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.