Документ скасований: Постанова КМУ № 858 від 26.06.2007

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 2 квiтня 2002 р. N 450


Про затвердження Порядку централiзованого оформлення, виготовлення та видачi паспорта громадянина України для виїзду за кордон

     Кабiнет Мiнiстрiв України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     1. Затвердити Порядок централiзованого оформлення, виготовлення та видачi паспорта громадянина України для виїзду за кордон (додається).

     2. Установити, що конкретнi термiни запровадження в регiонах у перiод до 2005 року затвердженого цiєю постановою Порядку визначаються Мiнiстерством внутрiшнiх справ у мiру створення Єдиної державної автоматизованої паспортної системи.

Прем'єр-мiнiстр України А. КIНАХ

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 2 квiтня 2002 р. N 450

ПОРЯДОК
централiзованого оформлення, виготовлення та видачi паспорта громадянина України для виїзду за кордон

     1. Централiзоване оформлення, виготовлення та видача паспортiв громадянина України для виїзду за кордон здiйснюється паспортною службою органiв внутрiшнiх справ (далi - паспортна служба), на базi якої утворюються вузли мiсцевого рiвня (у районах, районах у мiстах, мiстах обласного значення) та вузли регiонального рiвня (в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мм. Києвi та Севастополi), Головним обчислювальним центром i Державним центром виготовлення паспортних документiв (далi - Центр) Єдиної державної автоматизованої паспортної системи (далi - Система).

     2. Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон (далi - паспорт) з використанням Системи заявник подає особисто до паспортної служби - вузла мiсцевого рiвня паспорт громадянина України, свiдоцтво про народження, довiдку податкового органу про присвоєння iдентифiкацiйного номера та квитанцiю про сплату державного мита або документ, що пiдтверджує повне чи часткове звiльнення вiд його сплати.

     Справляння будь-яких додаткових зборiв забороняється.

     3. Анкета отримувача паспорта (з внесенням фотовiдбитка - вiдтворене з використанням лазерного друку безпосередньо у документi зображення особи) оформляється згiдно з додатком безпосередньо працiвником паспортної служби.

     4. Пiдставою для виготовлення та видачi паспорта є рiшення, прийняте начальником вiдповiдного пiдроздiлу паспортної служби, про що у вiдведеному в анкетi мiсцi робиться вiдмiтка. Анкета зберiгається у паспортнiй службi. Зазначенi в анкетi персональнi данi передаються до Головного обчислювального центру через вузол вiдповiдного регiонального рiвня.

     5. Мiж суб'єктами Системи (вузли мiсцевих та регiональних рiвнiв, Головний обчислювальний центр) персональнi данi передаються каналами зв'язку, згрупованими у спецiальнi файли, що мiстять графiчнi та текстовi данi. У перiод до завершення у Центрi роботи, пов'язаної iз забезпеченням технiчного захисту iнформацiї, така передача здiйснюється з використанням оптичних носiїв iнформацiї.

     6. Головний обчислювальний центр:

     проводить з використанням бази даних Державного реєстру платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв перевiрку достовiрностi iдентифiкацiйного номера;

     передає до Центру персональнi данi, необхiднi для виготовлення паспортiв, якi пiсля виготовлення паспортiв повертаються до Головного обчислювального центру.

     7. Паспорти виготовляються Центром вiдповiдно до рекомендацiй Мiжнародної органiзацiї цивiльної авiацiї (IKAO, Doc 9303/1) з вiдтворенням фотовiдбитка та власноручного пiдпису заявника в день отримання вiд Головного обчислювального центру персональних даних.

     8. Центр надсилає виготовленi паспорти до вiдповiдного пiдроздiлу паспортної служби (вузла мiсцевого рiвня) у порядку, встановленому для передачi документiв суворого облiку, не пiзнiше нiж у 3-денний термiн.

     9. Паспорт видається заявниковi не пiзнiше нiж через 30 днiв пiсля оформлення анкети.

     Про видачу паспорта в анкетi та паспортi громадянина України робляться вiдповiднi вiдмiтки, а факт його отримання засвiдчується власноручним пiдписом заявника.

     10. Передача персональних даних мiж суб'єктами Системи, вiдправлення Центром виготовлених паспортiв, а також їх видача пiдтверджується складенням вiдповiдних реєстрiв.

     11. Персональнi данi, внесенi до анкети заявника, зберiгаються в електронному виглядi в усiх (крiм Центру) суб'єктiв Системи, якi здiйснювали оформлення паспорта.

 

Додаток
до Порядку

Зразок

АНКЕТА
ОТРИМУВАЧА ПАСПОРТА ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ ДЛЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН

Зображення має графiчний вигляд. Не наводиться.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.