ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Київ

30 березня 2001 р. N 254


Про перехiд ТВВ-6 на 2-змiнний графiк роботи

     З метою пiдвищення ефективностi митного кошролю та прискорення митного оформлення вантажiв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi знаходяться на облiку в ТВВ-6 КРМ, в цiлях скорочення простоїв автотранспортних засобiв суб'єктiв ЗЕД у вихiднi i святковi днi,

     НАКАЗУЮ:

     1. Начальнику ТВВ-6 (Лукашенко О.В.):

  • забезпечити митне оформлення вантажiв, що надходять до зони митного контролю при ТВВ-6, пiдпорядкованим iнспекторським складом при 2-змiнному графiку роботи, затвердженому керiвництвом митницi, починаючи з 2 квiтня 2001 року до окремого розпорядження;

  • затвердити технологiчнi схеми митного оформлення вантажiв в ТВВ- 6 при 2-змiнному режимi роботи iнспекторами ТВВ-6 та ВМП, ВМС та ВКДВ, якi знаходяться при ТВВ-6 в межах повноважень, наданих пiдроздiлу, згiдно положення про вiддiл;

  • затвердити повноваження, змiн та функцiональнi обов'язки iнспекторiв, якi задiянi у роботi згiдно плану - розподiлу 2- змiнної схеми. Довести цi обов'язки до особового складу пiд особистий розпис;

  • призначити старших змiн, якi виконують обов'язки керiвництва вiддiлу у перiод з 18-00 до 21-00 щоденно, а також у вихiднi та святковi днi. Режим роботи керiвництва ТВВ залишити незмiнним.

     2. Начальнику вiддiлення по боротьбi з котрабандою та ПМП забезпечити з урахуванням роботи ТВВ-6 при двозмiнному режимi роботи:

  • чергування спiвробiтникiв вiддiлення у вечiрнi часи ( з 18-00 до 21-00 ) та у вихiднi та святковi днi, з метою проведення митного оформлення та догляду вантажу, згiдно технологiчних схем КРМ;

  • реєстрацiю протоколiв (присвоєння номерiв) про порушення митних правил у чергового по вiддiленню боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил в телефонному режимi.

     3. Право пiдпису листiв-звернень учасникiв ЗЕД про розмiщення вантажу на вiдповiдальне зберiгання у вихiднi та святковi днi надається старшим змiн ТВВ-6 (пiсля узгодження питання у телефонному режимi з керiвництвом вiддiлу).

     4. Начальнику ВРОС ( Iсакову Ю.С.), головному бухгалтеру КРМ (Лучнику В.В.), головi профспiлки КРМ (Клеймьоновiй А.I.) здiйснювати постiйний контроль за дотриманням ст. ст. 50-64 КЗПП України в частинi планування робочого часу при 2-змiннiй схемi роботи та роботою у вихiднi та святковi днi.

     5. Начальнику загального вiддiлу (Грушi В.М.), начальникам оперативних пiдроздiлiв КРМ довести вимоги даного наказу до вiдома особового складу, учасникiв ЗЕД, власникiв ЗМК.

     6. Контроль за виконанням даного наказу покладено на заступника начальника КРМ Ольховика О.М.

     7. Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник Київської регiональної митницi О.I. Симонов

 

"ЗАТВЕРДЖУЮ"
Начальник Київської регiональної митницi
О.I.Симонов
30.03.2001р.

ТИМЧАСОВА ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
митного оформлення вантажiв в ТВВ-6 при 2-змiнному режимi роботи та особливостi роботи у вихiднi та святковi днi

Загальнi положення

     Ця технологiчна схема розроблена з метою пiдвищення ефективностi митного контролю та прискорення митного оформлення вантажiв в ТВВ-6, а також скорочення простоїв автотранспортних засобiв у вихiднi та святковi днi.

     Даний порядок розроблено на виконання Митного Кодексу України, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України N 574 вiд 09.09.97р., наказiв ДМСУ NN 307 вiд 09,09.97р., 380 вiд 30.12.98р., 828 вiд 30.12.98 року.

     Термiни, що використовуються в данiй технологiчнiй схемi визначенi вище зазначеними нормативними документами.

     Митне оформлення вантажiв проводиться по наступним етапам:

     Етап 1. Контроль надходження коштiв на розрахунковий рахунок КРМ.

     Етап 2. Перевiрка документiв i ВМД наданих для митного оформлення в ТВВ-6.

     Етап 3. Перевiрка документiв i ВМД наданих для митного оформлення в групi ВКДВ при ТВВ-6.

     Етап 4. Перевiрка документiв i ВМД наданих для митного оформлення в групi ВМП при ТВВ-6, контроль правильностi нарахування митних платежiв.

     Етап 5. Перевiрка документiв i ВМД наданих для митного оформлення в групi ВМС при ТВВ-6.

     Етап 6. Завершення митного оформлення вантажiв.

ЕТАП 1

КОНТРОЛЬ НАДХОДЖЕННЯ КОШТIВ НА РОЗРАХУНКОВИЙ РАХУНОК КРМ

     1.1 Перевiрка надходження коштiв на розрахунковий рахунок КРМ iз застосуванням платiжного доручення здiйснюється у ВМП у порядку визначеному технологiчними схемами роботи вiддiлу.

ЕТАП 2

ПЕРЕВIРКА ДОКУМЕНТIВ ТА ВМД НАДАНИХ ДЛЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ В ТВВ-6

     При зверненнi учасника ЗЕД iнспектор проводить:

     2.1 Перевiрку повноважень брокера або декларанта (наявнiсть лiцензiї на здiйснення митної брокерської дiяльностi, свiдоцтва митного брокера, довiреностi, тощо).

     2.2 Перевiрку акредитацiї в КРМ вiдправника (отримувача) вантажу (учасника ЗЕД) наявностi (вiдсутностi) заборгованостей, застосування санкцiй Мiнекономiки.

     2.3 Перевiрку виконання зобов'язання за гарантiйними листами пiдприємств (тимчасове ввезення/вивезення), по доставлянню вантажiв, по сплатi митних зборiв в т.ч. по вантажах, якi знаходяться "Пiд митним контролем" та потребують остаточного митного оформлення.

     2.4 При митному оформленнi вантажiв, на якi було попередньо складено ВМД типу АД/ПД, перевiряється наявнiсть iнформацiї про умовне зняття з контролю в вiддiлi контролю за оформленням АД/ПД.

     2.5 Перевiрку наявностi необхiдного для митного оформлення вантажу пакету документiв:

  • облiкової картки учасника ЗЕД;

  • листа-узгодження iншого ТВВ КРМ, iншої митницi;

  • вантажна митна декларацiя форми МД-2, МД-3 (лист - заяву на оформлення вантажу вартiстю до 100 USD);

  • ЗЕ договiр (контракт), специфiкацiї, пакувальнi листи, тощо;

  • рахунок-фактура, iнвойс або iншi документи, що пiдтверджують вартiсть;

  • товаросупровiднi документи на вантаж;

  • iншi документи передбаченi чинним законодавством.

     Документи приймаються з обов'язковим пред'явленням реєстру документiв завiреного печаткою учасника ЗЕД та митного брокера.

     2.6.При наявностi заборгованостi або застосування спецiальної санкцiї на зверненнi (ВМД, листi, тощо) робиться вiдповiдний запис.

     2.7. При вiдсутностi заборгованостi iнспектор реєструє ВМД у вiдповiдному журналi з присвоєнням порядкового номеру та проставляє штамп "Пiд митним контролем".

     2.8 Проводить перевiрку:

  • правильностi заповнення граф ВМД вiдповiдно вимогам наказу ДМСУ N 380 вiд 30.06.98;

  • ЗЕ контракту (вiдповiднiсть вимогам Наказiв МЗЕЗIТ) стосовно форми контракту, чинного законодавства, що регламентує митну справу;

  • документiв, щодо нетарифних методiв регулювання, вiдповiдно заявленого митного режиму (лiцензiї, картки реєстрацiї контрактiв, сертифiкатiв вiдповiдностi, дозволи iнших державних органiв), звiрення даних зазначених в цих документах з вiдомостями заявленими в ВМД;

  • правильностi заповнення ТСД ( рахункiв - фактур, iнвойсiв, накладних, СМR та iншi) та їх звiрення з вiдомостями зазначеними у ВМД (листi - заявi на оформлення вантажу до 100 USD), у випадках неможливостi однозначної класифiкацiї вантажу по наданим документам, виникнення сумнiвiв, щодо правильностi визначення митної вартостi, неможливостi остаточного визначення країни походження товару, iнспектор робить вiдповiдний запис на зворотному боцi першого аркушу ВМД та направляє документи до керiвництва ТВВ-6 з метою узгодження подальшого їх розгляду та перевiрки у вiддiлi номенклатури КРМ (ЦМЛ ДМСУ), ВТ та МВ;

  • можливостi наявностi ознак порушення митних правил. При їх виявленнi доповiдає керiвнику ТВВ-6 для прийняття рiшення щодо можливостi подальшого митного оформлення;

  • при вiдсутностi необхiдних для митного оформлення документiв на зверненнi учасника ЗЕД робиться запис з посиланням на станi 25, 48 МК України.

     2.9. Режим роботи чергових змiн ТВВ-6 встановлюється з 09.00 до 21.00 (2 днi робочих, 2 днi вихiднi), при цьому з 09.00 до 18.00 у буднi днi чергова змiна пiдпорядкована начальнику (заступнику начальника) вiддiлу. Режим роботи постiйно дiючої групи - з 09.00 до 18.00 (субота, недiля, свята - вихiднi). Розподiл особового складу ТВВ-6 при 2-змiнному графiку роботи планується керiвництвом вiддiлу, який затверджується начальником (заступником начальника) КРМ. Режим роботи керiвництва ТВВ-6 залиишється незмiнним - з 09.00 до 18.00.

ЕТАП 3

ПЕРЕВIРКА ДОКУМЕНТIВ I ВМД НАДАНИХ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ В ГРУПI ВКДВ ПРИ ТВВ - 6

     3.1 Перевiрка документiв контролю доставлення вантажiв та ВМД наданих для митного оформлення в групi ВКДВ при ТВВ-6 здiйснюється у порядку встановленому технологiчними схемами роботи ВКДВ КРМ.

     3.2 Режим роботи чергових змiн групи ВКДВ при ТВВ-6 планується керiвництвом ВКДВ i затверджується начальником (заступником начальника) КРМ.

ЕТАП 4

ПЕРЕВIРКА ДОКУМЕНТIВ I ВМД НАДАНИХ ДЛЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ В ГРУПI ВМП ПРИ ТВВ-6

     4.1 Перевiрка документiв в ВМД наданих для митного оформлення в групi ВМП при ТВВ-6, контроль правильностi нарахування митних платежiв здiйснюється у порядку встановленому технологiчними схемами роботи ВМП КРМ.

     4.2 Режим роботи чергових змiн групи ВМП при ТВВ-6 планується керiвництвом БМП i затверджується начальником (заступником начальника) КРМ. Режим роботи старшого групи ВМП при ТВВ-6 залишається незмiнним - з 09.00 до 18.00.

ЕТАП 5

ПЕРЕВIРКА ДОКУМЕНТIВ I ВМД НАДАНИХ ДЛЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ В ГРУПI ВМС ПРИ ТВВ-6

     5.1 Перевiрка документiв i ВМД наданих для митного оформлення в групу ВМС при ТВВ-6 здiйснюється у порядку встановленому технологiчними схемами роботи ВМС КРМ.

     5.2 Режим роботи чергових змiн групи ВМС при ТВВ-6 планується керiвництвом ВМС i затверджується начальником (заступника начальника) КРМ.

ЕТАП 6

ЗАВЕРШЕННЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ВАНТАЖIВ В ТВВ-6

     6.1. Проведення митного догляду в ЗМК ТВВ-6.

     6.1.1.Митний огляд здiйснюється пiсля перевiрки вантажної митної декларацiї (ВМД) та документiв, потрiбних для здiйснення митного оформлення. Мiсцем проведення митного огляду вантажiв та транспортних засобiв, якi надходять або вiдправляються за межi України юридичними особами, якi зареєстрованi в зонi дiяльностi ТВВ-6, а також за листами - узгодженнями з iнших митниць - є зона митного контролю, надалi ЗМК (ст.23 Митного Кодексу України).

     6.1.2 У разi надходження транспортних засобiв та вантажiв до ЗМК ТВВ-6 та наявностi на зворотi першого примiрника ВМД запису "направляється для здiйснення митного огляду", який завiрений особистим пiдписом iнспектора, що перевiряв ВМД черговий по ЗМК здiйснює наступнi процедури:

  • вiзуальну перевiрку документiв наданих до митного оформлення;

  • загальний (зовнiшнiй) огляд транспортного засобу - перевiрка цiлiсностi тенту, вантажного вiддiлення, контрольного шнура, митного забезпечення;

  • огляд вантажу, вантажного вiддiлення транспортного засобу, перевiрку вiдповiдностi вантажу даним, заявленим в товаросупровiдних документах та ВМД. При необхiдностi до участi в проведеннi митного догляду залучаються представники iнших державних органiв (ст.18 МК України), спiвробiтники вiддiлення по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил КРМ та iншi посадовi особи.

     6.1.3 При наявностi зауважень або виявленнi ознак порушення митних правил iнспектор ТВВ-6 або спiвробiтник ВБК та ПМП КРМ, що виявив правопорушення складає протокол про порушення митних правил з врахуванням вимог ст. 122 МКУ. Транспортний засiб в якому були виявленi предмети, що є об'єктом порушення митних правил пiдлягає опломбуванню (накладення митного забезпечення) та направляється в зону вiдстою транспортних засобiв до вирiшення питання про наступну передачу його на склад митницi.

     6.1.4 При здiйсненнi митного догляду, по мiрi необхiдностi, застосовуються технiчнi засоби митного контролю.

     6.1.5 У разi виникнення надзвичайних обставин старший оглядової групи термiново сповiщає начальника (заступника начальника) ТВВ-6, у вихiднi та святковi днi - старшого змiни.

     6.1.6 По завершеннi митного догляду та вiдсутностi зауважень iнспектор, що його проводив складає вiдповiдний акт, реєструє його в окремому журналi, на зворотному боцi ВМД робить запис: "Доглянуго", вказує номер акту митного догляду, проставляє вiдбиток ОНП i особистий пiдпис.

     6.1.7 По завершеннi процедури митного догляду в ЗМК ТВВ-6 iнспектор оглядової групи попереджає декларанта (митного брокера), що до остаточного митного оформлення вантаж знаходиться пiд митним контролем та про вiдповiдальнiсть згiдно ст.111, 112 МК України.

     6.2 Завершення митного оформлення.

     6.2.1 Пiсля проведення митного огляду в ЗМК ТВВ-6 учасник ЗЕД звертається до iнспектора чергової змiни ТВВ-6 i надає окрiм зазначених в п.2.5. документiв акт митного догляду.

     6.2.2 Iнспектор чергової змiни, при вiдсутностi зауважень, проставляє вiдбитки ОНП у ВМД, товаросупровiдних та iнших документах i засвiдчує особистим пiдписом.

     6.2.3 Розподiл екземплярiв ( примiрникiв ) ВМД проводиться у вiдповiдностi до вимог наказу ДМСУ N 828 вiд 30.12.1998 року.

Заключнi положення

     1. Пiд час митного оформлення товарiв, щодо яких необхiдне здiйснення додаткового контролю, застосовуються технологiчнi схеми затвердженi вiдповiдними наказами КРМ.

     2. Листи-звернення учасникiв ЗЕД з приводу розмiщення вантажiв на вiдповiдальне зберiгання у вихiднi та святковi днi розглядаються старшими змiн ТВВ-6 (пiсля узгодження питання з керiвництвом вiддiлу у телефонному режимi).

     3. На всiх етапах митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв, у разi необхiдностi, беруть участь спiвробiтники вiддiлення боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.

     4. При виявленнi ознак порушень митних правил iнспектор чергової змiни ТВВ-6 складає вiдповiдний протокол про ПМП у встановленому порядку. Реєстрацiйний номер протоколу присвоюється в телефонному режимi у чергового вiддiлення по боротьбi з контрабандою та ПМП КРМ.

"ПОГОДЖЕНО"
Заст.начальника Київської
регiональної митницi
О.М.Ольховик
27.03.2001р.

Начальник ТВВ-6
О.В.Лукашенко
27.03.2001р.

 

"Затверджено"
Начальник Київської регiональної митницi
О.I.Симонов
30.03.2001р.

Повноваження змiн ТВВ-6, якi працюють в вечiрнi часи (з 18-00 до 21-00) та у вихiднi i святковi днi при 2-змiнному режимi роботи

     Митне оформлення в вечiрнi часи та у вихiднi i святковi днi здiйснюється вiдповiдно до технологiчної схеми роботи ТВВ-6 при 2змiнному режимi роботи.

     В повноваження змiн, якi працюють в вечiрнi (з 18-00 до 21-00) часи та у вихiднi i святковi днi входить:

  • митне оформлення експортних, iмпортних операцiй;

  • митне оформлення давальницької сировини та готової продукцiї з неї;

  • митне оформлення тимчасового ввезення/вивезення майна;

  • оформлення АТЗ для здiйснення мiжнародних перевезень;

  • вивантаження вантажiв на вiдповiлальне зберiгання (здiйснюється пiсля узгодження старшим змiни з начальником (заступником начальника) ТВВ-6);

  • митне оформлення експортних, iмпортних операцiй за листами-узгодженнями з iнших митниць, вiдповiдно до технологiї КРМ

     Всi митнi оформлення проводяться вiдповiдно до технологiчних схем Київської регiональної митницi.

Начальник ТВВ-6 О.В.Лукашенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.