Документ скасований: Постанова КМУ № 623 від 26.04.2003

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 28 квiтня 2001 р. N 411


Про Порядок присвоєння спецiального iдентифiкацiйного коду для оптичних дискiв для лазерних систем зчитування

(Iз змiнами, внесеними згiдно з Постановою КМ
N 673 вiд 17.05.2002)

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок присвоєння спецiального iдентифiкацiйного коду для оптичних дискiв для лазерних систем зчитування, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЮЩЕНКО

Iнд. 28

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 квiтня 2001 р. N 411
(у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 травня 2002 р. N 673)

ПОРЯДОК
присвоєння спецiального iдентифiкацiйного коду дискам для лазерних систем зчитування

     1. Цей Порядок установлює механiзм присвоєння спецiального iдентифiкацiйного коду (далi - СIД-код) дискам для лазерних систем зчитування (далi - диски).

     2. СIД-код - унiкальний код, що визначає виробника дискiв. Цей код наноситься з дотриманням технiчних специфiкацiй СIД-коду згiдно з додатком 1 i складається з:

     СIД-коду прес-форми, який забезпечує iдентифiкацiю виробника усiх копiй дискiв;

     СIД-коду матрицi, який забезпечує iдентифiкацiю виробника матриць для виробництва дискiв.

     СIД-код, нанесений на диск з порушенням технiчних специфiкацiй СIД-коду, не визнається СIД-кодом i вважається ненанесеним.

     3. СIД-код присвоюється органом, що видає лiцензiю на виробництво дискiв (далi - орган лiцензування), на пiдставi заяви виробника дискiв.

     4. Заява виробника дискiв про присвоєння СIД-коду подається за формою згiдно з додатком 2 i пiдлягає розгляду одночасно iз заявою про видачу лiцензiї на виробництво дискiв.

     Прийняття рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї на виробництво дискiв є пiдставою для залишення заяви про присвоєння СIД-коду без розгляду.

     5. Документом, що пiдтверджує присвоєння СIД коду, є витяг з реєстру СIД-кодiв (далi - реєстр), який ведеться органом лiцензування.

     6. Датою присвоєння СIД-коду є дата прийняття рiшення про видачу лiцензiї на виробництво дискiв.

     Орган лiцензування протягом 10 днiв пiсля присвоєння СIД-коду виробнику дискiв подає вiдповiдну iнформацiю МВС та Держмитслужбi.

     7. СIД-код, присвоєний одному з виробникiв дискiв, не може бути присвоєний iншому їх виробнику.

     Якщо термiн дiї чи анулювання лiцензiї на виробництво дискiв закiнчився, зазначений у нiй СIД-код депонується i не може бути присвоєний iншому виробнику дискiв. У разi повторного отримання лiцензiї на виробництво дискiв такий СIД-код може бути знову присвоєний виробнику дискiв, який уперше отримав цей код.

     8. До реєстру заносяться:

     вiдомостi про присвоєний' виробнику дискiв СIД-код;

     дата присвоєння СIД-коду;

     вiдомостi про виробника дискiв;

     термiн дiї лiцензiї (дата її анулювання);

     вiдомостi про СIД-коди, нанесенi на диски, що iмпортуються, виробника та iмпортера, а також дата видачi iмпортеру витягу з реєстру.

     9. У разi здiйснення iмпорту дискiв з нанесеними за межами України СIД-кодами такi коди визнаються (присвоюються) та заносяться до реєстру. Iмпортер разом з документами на отримання погодження для видачi лiцензiї (далi - погодження) подає органу лiцензування заяву про визнання (присвоєння) СIД-кодiв. У заявi зазначаються СIД-коди, нанесенi на диски, що iмпортуються, та вiдомостi про виробника дискiв. Орган лiцензування протягом 15 робочих днiв перевiряє надану iнформацiю, вносить СIД-коди до реєстру та видає iмпортеру разом з погодженням витяг з реєстру. Один i той самий СIД-код може бути зареєстрований для рiзних iмпортерiв.

     10. На запит юридичних i фiзичних осiб орган лiцензування надає безоплатно iнформацiю щодо присвоєних виробникам дискiв СIД-кодiв.

     11. СIД-код, наданий виробнику дискiв до 20 квiтня 2002 р., у разi отримання ним лiцензiї на виробництво дискiв заноситься до реєстру i вважається присвоєним цьому виробнику.

 

Додаток 1
до Порядку присвоєння спецiального iдентифiкацiйного коду дискам для лазерних систем зчитування

ТЕХНIЧНI СПЕЦИФIКАЦIЇ СIД-КОДУ

     1. Кожний наданий СIД-код прес-форми складається з лiтер IFPI, пiсля яких зазначається чотири- або п'ятизначний код. Останнi двi цифри цього коду присвоюються виробником, який повинен забезпечити наявнiсть унiкального спецiального iдентифiкацiйного коду на кожнiй прес-формi, яка знаходиться у нього, в тому числi на запасних прес-формах. Першi двi або три лiтери (залежно вiд випадку) присвоюються органом лiцензування i є унiкальним iдентифiкатором лiцензiата.

     Приклад: СIД-код прес-форми IFPI A01xx може бути виданий заявнику органом лiцензування. Знаки A01 у такiй послiдовностi є унiкальними для лiцензiата. У подальшому лiцензiат повинен використовувати для присвоєння унiкального коду кожнiй прес-формi два останнiх знака. Код першої прес-форми може бути IFPI A0100, код другої - IFPI A0101 i так далi. Шляхом використання лiтерно-цифрових позначень, якi складаються з цифр вiд 0 до 9 i лiтер латинського алфавiту вiд A до Z, крiм лiтер I,O,S i Q, лiцензiат має можливiсть присвоювати унiкальнi коди рiзним прес-формам.

     2. СIД-код прес-форми повинен бути нанесений на дзеркальну частину кожної прес-форми таким чином, щоб вiн штампувався на зчитуванiй або вiдтворюванiй поверхнi кожного диска в процесi виготовлення. Не можна наносити СIД-код пресформи на будь-яку деталь, що легко знiмається, або на протилежний бiк (штампову поверхню) диска (див. схему).

     3. СIД-код прес-форми повинен знаходитися в радiусi вiд 7,5 до 22 мiлiметрiв вiд центру диска, крiм дискiв високої щiльностi, вiдповiдно до пунктiв 8-12 цих Технiчних специфiкацiй.

     4. Знак на СIД-кодi прес-форми повинен бути заввишки вiд 0,5 до 1 мiлiметра.

     5. СIД-код прес-форми повинен бути нанесений на глибину вiд 10 до 25 мiкрон таким чином, щоб його можна було прочитати протягом усього часу використання прес-форми.

     6. СIД-код прес-форми на зчитуваному або вiдтворюваному боцi диска повинен читатися злiва направо (див. схему).

     7. Лiтери IFPI повиннi бути великими i можуть розмiщуватися в рядок або колом.

Додатковi вимоги до дискiв високої щiльностi типу SACD i DVD

     8. СIД-код прес-форми повинен знаходитися в зонi з максимальним радiусом 22,5 мiлiметра,

     9. СIД-код прес-форми не можна розмiщувати в зонi, яка закриває СIД-код майстер-копiї або будь-якi iншi знаки, зазначенi виробником дискiв.

     10. СIД-код прес-форми не можна наносити в зонi посадки диска.

     11. СIД-код прес-форми на зовнiшнiй поверхнi диска повинен читатись злiва направо.

     12. Нанесення iнформацiї поверх СIД-коду прес-форми з метою декоративного оформлення диска допускається лише на диску високої щiльностi.

СIД-код матрицi

     13. Кожний СIД-код матрицi складається з лiтер IFPI, пiсля яких зазначається чотири- або п'ятизначний код, який починається з лiтери L. Виробнику дискiв надається пакет послiдовних кодiв, з яких вiн повинен присвоювати унiкальний код кожному окремому процесору сигналiв або лазерному записувальному пристрою, що використовується ним для виготовлення матрицi.

     14. СIД-код матрицi необхiдно наносити на матричну смугу пiд час запису на лазерному записувальному пристрої. Всi подальшi матрицi (в тому числi материнськi частини i штампи), а також усi диски, виготовленi за допомогою цiєї матрицi, повиннi мати цей СIД-код.

     15. СIД-код матрицi повинен знаходитись у радiусi 18 мiлiметрiв мiж центром диска та початком "зони введення" (яка розмiщена в радiусi 22,9 мiлiметра вiд центру), крiм дискiв високої щiльностi, вiдповiдно до пунктiв 22-27 цих Технiчних специфiкацiй.

     16. Мiнiмальна висота знакiв СIД-коду матрицi повинна бути 0,5 мiлiметра.

     17. СIД-код матрицi повинен знаходитися в металiзованiй зонi диска, крiм випадкiв, передбачених пунктом 25 цих Технiчних специфiкацiй.

     18. СIД-код матрицi повинен читатися без збiльшення.

     19. СIД-код матрицi на зчитуваному або вiдтворюваному боцi диска повинен читатися злiва направо (див. схему).

     20. СIД-код матрицi повинен бути встановлений у програмно-апаратне забезпечення лазерного записувального пристрою або в системний контролер (у систему обробки сигналiв, яка керує роботою лазерного записувального пристрою) таким чином, щоб оператор системи не мiг змiнити код.

     21. Рекомендується, щоб мiсце, видiлене виключно для СIД-коду матрицi (визначається користувачем i постачальником лазерного записувального з пристрою), утворювало дугу 30 градусiв. СIД-код матрицi повинен бути чiтко вiдокремлений вiд iнших характерних дiлянок.

Додатковi вимоги до дискiв високої щiльностi типу SASD i DVD

     22. СIД-код матрицi повинен знаходитися в зонi з максимальним радiусом 22,5 мiлiметра.

     23. Мiнiмальний радiус не встановлено, однак розмiщення СIД-коду матрицi повинно вiдповiдати вимогам, зазначеним у пунктах 13-27 цих Технiчних специфiкацiй.

     24. СIД-код матрицi не повинен бути закритий стековим кiльцем.

СIД-код рiзних форматiв диска високої щiльностi

     25. У разi коли "порожнiй" бiк одношарового одностороннього диска виготовлений з вiдходiв виробництва програмного диска, на ньому повинен бути СIД-код, навiть якщо вiн не металiзований.

     26. Для двошарового одностороннього диска СIД-код матрицi повинен бути записаний для обох шарiв або нанесений на один iз шарiв диска i чiтко видимий.

     27. Для одношарового двостороннього диска СIД-код матрицi повинен бути записаний з обох бокiв диска i чiтко видимий. Допускається затiнення коду у зв'язку з обмеженою площею зони друку.

 

Схема

Оптичний диск у розрiзi

            Штампова поверхня диска або його
             поверхня для друку (формати CD)
                        |
Iнформацiйнi            |           Спецiальний iдентифiкацiйний
борозенки               |                код майстер-копiї
   |                    |                                 |
   |                    Ї                                 |
---|------------------------------------------------------|-------
   | Шар лаку             |---------|                     |
---Ї------------------------------------------------------Ї-------
------------------------------------------------------------------
Пiдкладка з полiкарбонату |---------|
------------------------------------------------------------------
           ­                             ­ 
           |                          Спецiальний iдентифiкацiйний
Вiдтворювана або зчитувана                  код прес-форми
поверхня диска
Додаток 2
до Порядку присвоєння спецiального iдентифiкацiйного коду дискам для лазерних систем зчитування

ЗАЯВА
на присвоєння iдентифiкацiйного коду
Заявник  
(найменування)
Мiсцезнаходження  
Код згiдно з ЄДРПОУ  
Номер телефону, факсу, електронна адреса  

   Мiсцезнаходження кожного заводу, на якому виробляються диски для лазерних систем зчитування або матриць (якщо воно вiдрiзняється вiд зазначеного вище)

 
 

   Номер телефону, факсу, електронна адреса (якщо вони вiдрiзняються вiд зазначених вище)

 
 

   Прошу присвоїти спецiальний iдентифiкацiйний код дискам для лазерних систем зчитування з використанням:

матрицi  
прес-форми  
На момент подання заяви надано СIД-код  
 
(IFPI чи Philips, дата надання)

   З технiчними характеристиками спецiального iдентифiкацiйного коду ознайомлений.

Керiвник      
(назва суб'єкта господарювання) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
МП _____ ______________ 200_ р.

 

(Порядок в редакцiї Постанови КМ N 673 вiд 17.05.2002)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.