ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

13.06.2002 р. N 11/4-09-5247-ЕП

 

Начальникам Київської, Схiдної, Захiдної, Чорноморської, Карпатської регiональних митниць


Про митний контроль мiжнародних поштових вiдправлень iз вкладеннями тютюнових виробiв

     За наявною в Держмитслужби iнформацiєю, є випадки повернення пiдприємствами поштового зв'язку мiжнародних поштових вiдправлень (далi - МПВ) на адреси фiзичних осiб з вкладеннями тютюнових виробiв з причини непропуску їх митними органами на митну територiю України в мiсцях мiжнародного поштового обмiну.

     У зв'язку цим iнформуємо.

     Вiдповiдно до ст. 9 Закону України вiд 13.09.2001 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України" пропуск на митну територiю України сiльськогосподарської продукцiї, що пiдпадає пiд визначення першої - двадцять четвертої груп Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що ввозиться громадянами, в будь-яких обсягах не дозволяється.

     Це обмеження не поширюється на тютюновi вироби в обсягах, визначених у ст. 8 цього Закону, а саме - на тютюновi вироби, дозволенi до ввезення (пересилання) в Україну, у кiлькостi 200 цигарок (або 200 г цих виробiв).

     З огляду на вищевикладене наявнiсть у МПВ, якi надiйшли на адреси громадян, тютюнових виробiв в обсягах, що не перевищують 200 цигарок (або 200 г цих виробiв), не може бути причиною вiдмови в їх пропуску на митну територiю України.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.