ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

12.07.2002 р. N 367


Про затвердження Тимчасового порядку контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7

     З метою забезпечення повноти центральної бази даних електронних копiй (далi - ЕК) МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7, пiдвищення достовiрностi й оперативностi даних митної статистики

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Тимчасовий порядок контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7 (далi - Тимчасовий порядок), що додається.

     2. Iнформацiйно-аналiтичному митному управлiнню (Шуляк В.П.) у термiн до 01.09.2002 розробити програмно-iнформацiйний комплекс контролю за повнотою центральної бази даних ЕК МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7 i забезпечити ним митнi органи. Iнформацiю про повноту цiєї центральної бази даних надавати Управлiнню митної статистики.

     3. Начальникам митних органiв забезпечити неухильне виконання вимог Тимчасового порядку з 01.09.2002.

     4. Управлiнню митної статистики (Копосов С.А.) забезпечити здiйснення постiйного контролю за повнотою центральної бази даних ЕК МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7, формування звiтностi про її наповнення й пiдготовку матерiалiв керiвництву Держмитслужби про стан виконання Тимчасового порядку митними органами.

     5. Начальникам регiональних митниць, митниць у термiн до 10.11.2002 надати Управлiнню митної статистики пропозицiї щодо внесення змiн i доповнень до Тимчасового порядку.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Шейка О.П.

Голова Служби М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
12.07.2002 N 367

Тимчасовий порядок
контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7

     Цей Тимчасовий порядок розроблено з метою забезпечення повноти центральної бази даних електронних копiй (далi - ЕК) МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7, пiдвищення достовiрностi й оперативностi даних митної статистики.

     Контроль за повнотою центральної бази даних ЕК цих митних декларацiй (далi - МД) здiйснюється перiодично (щомiсяця та щороку) на основi реєстрiв МД, фактично оформлених митними органами за вiдповiдний промiжок часу, та реєстру ЕК МД, наявних у центральнiй базi даних ЕК МД.

     Контроль за повнотою центральної бази даних ЕК МД здiйснюється за допомогою дворiвневого програмно-iнформацiйного комплексу, перший рiвень якого є програмою формування реєстру ЕК МД у митних органах, другий - програмою, функцiї якої полягають у здiйсненнi безпосереднього контролю за вiдповiднiстю реєстрiв ЕК МД, наданих митними органами, перелiковi ЕК МД центральної бази даних ЕК МД, i у формуваннi перелiку ЕК МД, яких немає в центральнiй базi даних ЕК МД та в базах даних митних органiв.

     Програма першого рiвня передбачає механiзм захисту вiд несанкцiонованого доступу до сформованого в митному органi реєстру ЕК МД. Обмiн iнформацiєю здiйснюється мiж митними органами, Iнформацiйно-аналiтичним митним управлiнням (далi - IАМУ) i Управлiнням митної статистики Держмитслужби.

     Формат iнформацiї, якою обмiнюються IАМУ та митнi органи, установлюється IАМУ.

     Митнi органи, IАМУ та Управлiння митної статистики з метою здiйснення контролю за повнотою центральної бази даних ЕК МД взаємодiють за такою схемою:

367.gif (12523 bytes)

     Цикл перевiрки повноти центральної бази даних ЕК МД складається з таких етапiв:

     1. Митнi органи 3 числа мiсяця, наступного за звiтним, здiйснюють формування та пересилання в IАМУ сформованих за допомогою програми першого рiвня реєстрiв ЕК МД, митне оформлення яких завершено до 24 години останнього дня звiтного мiсяця (додаток 1). Iнформацiя надсилається на поштову скриньку "РIК avtotransport". Супровiдний лист за пiдписом керiвника митного органу або особи, що його замiщує, направляється в IАМУ на паперовому носiї та в електронному виглядi засобами електронної пошти.

     2. IАМУ на основi реєстрiв МД, надiсланих митними органами, за допомогою програми другого рiвня здiйснює звiрення одержаної iнформацiї з ЕК МД, наявними в центральнiй базi даних ЕК МД. За результатами звiрення IАМУ формує для кожного митного органу реєстр ЕК МД, яких немає в центральнiй базi даних ЕК МД, та реєстр ЕК МД, яких немає в базах даних митних органiв (додатки 2, 3 та 4, 5 вiдповiдно), i розсилає цi реєстри вiдповiдним митним органам 5 числа мiсяця, наступного за звiтним.

     3. Митнi органи за реєстрами ЕК МД, отриманими з IАМУ, формують та надсилають у центральну базу даних ЕК МД потрiбнi ЕК МД до 10 числа мiсяця, наступного за звiтним.

     4. Якщо день вiдправлення iнформацiї з митних органiв в IАМУ або з IАМУ в митнi органи припадає на вихiдний або святковий день, то пересилання здiйснюється в день, наступний за ним.

     5. При виявленнi на другому етапi в центральнiй базi даних ЕК МД електронних копiй МД, яких немає в базах даних митних органiв, IАМУ за формою, наведеною в додатку 4 до цього Тимчасового порядку, надсилає iнформацiю в Управлiння митної статистики та вiдповiдний митний орган, а цей митний орган у термiн, що не перевищує 2 дiб пiсля отримання iнформацiї з IАМУ, направляє в Управлiння митної статистики на поштову скриньку "DMS Upr statistiki Zvit" пояснення щодо цього факту й перелiк заходiв, вжитих для виправлення недолiкiв.

     Iм'я файла-повiдомлення повинно мати таку структуру:

     ХХХММРР,

     де XXX - три першi цифри коду митного органу;

     ММ та РР - вiдповiдно номер мiсяця , за який не виявлено ЕК МД у центральнiй базi даних ЕК МД, та двi останнi цифри року.

     6. IАМУ пiсля коригування центральної бази даних ЕК МД на пiдставi повiдомлень митних органiв формує звiт про наявнi в центральнiй базi даних ЕК МД електроннi копiї МД за формою, наведеною в додатку 1 до цього Тимчасового порядку, та надсилає його в Управлiння митної статистики до 9 числа мiсяця, наступного за звiтним, на поштову скриньку "DMS Upr statistiki Zvit".

     Iм'я файла-звiту повинно мати таку структуру:

     ММРРIUS,

     де ММ та РР - вiдповiдно номер мiсяця, за який сформовано звiт, та двi останнi цифри року;

     IUS - вiдмiтна ознака.

     Iм'я файла-повiдомлення повинно мати таку структуру:

     ММРРIUS,

     де ММ та РР - вiдповiдно номер мiсяця, за який сформовано повiдомлення, та двi останнi цифри року;

     IUS - вiдмiтна ознака.

     Якщо розбiжностi мiж даними митного органу та даними IАМУ виникають за пiдсумками двох циклiв пiдряд, то Управлiння митної статистики спiльно з IАМУ iнформує про це керiвника митного органу з метою з'ясування причин розбiжностей i надання роз'яснень щодо них Управлiнню митної статистики.

     Щорiчний контроль за повнотою центральної бази даних ЕК МД має такi додатковi процедури циклу перевiрки:

     1) здiйснення митними органами попередньої перевiрки номерiв МД за журналами оформлених МД перед формуванням реєстрiв для вiдправлення в IАМУ;

     2) здiйснення митними органами 1 лютого року, наступного за звiтним, формування та пересилання в IАМУ сформованих за допомогою програми першого рiвня реєстрiв оформлених ЕК МД за звiтний рiк.

Начальник IАМУ В.Шуляк

 

Додаток 1
до Тимчасового порядку контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7

Iнформацiя про звiрення
баз даних електронних копiй МД-1, МД-6, МД-7 митних органiв та центральної бази даних МД-1, МД-6, МД-7 за станом на

Тип МД За даними митних
органiв
За даними IАМУ Рiзниця мiж даними митних органiв та даними
IАМУ
  Кiлькiсть
МД, шт.
Загальна
вартiсть
транс-
портних
засобiв,
грн.
Кiлькiсть
МД, шт.
Загальна
вартiсть
транс-
портних
засобiв,
грн.
у кiлькостi у вартостi
  d е f g = f - d = (f/d - 1)% = g - e = (g/e - 1)%
МД-1                
МД-6                
МД-7                
Всього                

 

Додаток 2
до Тимчасового порядку контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7

Реєстр ЕК МД
згiдно з базами даних митних органiв за станом на _____

Тип МД Митниця
оформлення
Серiя Номер Загальна
вартiсть
транспортних
засобiв,
грн.
Дата
оформлення
МД-1          
МД-6          

 

Додаток 3
до Тимчасового порядку контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7

Реєстр ЕК МД
згiдно з базами даних митних органiв за станом на _____

Тип МД Номер МД-7 Загальна вартiсть
транспортних
засобiв, грн.
Код
митницi
оформлення
Рiк Номер  
МД-7        

 

Додаток 4
до Тимчасового порядку контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7

Реєстр ЕК МД,
яких немає в центральнiй базi даних ЕК МД за станом на _____

Тип МД Митниця
оформлення
Серiя Номер Загальна
вартiсть
транспортних
засобiв,
грн.
Дата
оформлення
МД-1          
МД-6          

 

Додаток 5
до Тимчасового порядку контролю за повнотою центральної бази даних електронних копiй МД-1, якi заповнюються при митному оформленнi транспортних засобiв, номерних вузлiв та агрегатiв до них, а також МД-6, МД-7

Реєстр ЕК МД,
яких немає в центральнiй базi даних ЕК МД за станом на _____

Тип МД Номер МД-7 Загальна
вартiсть
транспортних
засобiв, грн.
Код
митницi
оформлення
Рiк Номер  
МД-7        
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.