ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

19.07.2002 р. N 11/7-14.1-6370-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про заповнення графи 8 сертифiката про походження товару форми СТ-1

     За зверненням Торгово-промислової палати України в Держмитслужбi розглянуто питання про вимоги до заповнення графи 8 сертифiката про походження товару форми СТ-1 та про використання при цьому додаткових аркушiв до сертифiката.

     Пунктом 12 Правил визначення країни походження товарiв, затверджених Рiшенням Ради глав урядiв Спiвдружностi Незалежних Держав вiд 30.11.2000, у частинi заповнення графи 8 сертифiката передбачено, що в цiй графi наводяться комерцiйне найменування товару й iншi вiдомостi, що дають можливiсть однозначно iдентифiкувати товар, заявлений для цiлей митного оформлення. У разi недостатностi мiсця для заповнення графи на лицьовому боцi сертифiката допускається застосування додаткового аркуша про походження товару.

     Отже, якщо в документах (рахунку-фактурi, товарних накладних, пакувальних листах, вiдвантажувальних специфiкацiях та iн.), якими супроводжується товар, мiститься детальний опис товару, достатнiй для проведення його однозначної iдентифiкацiї, то вважаємо допустимим посилання в сертифiкатi (для рахунку-фактури - графа 10, для iнших документiв - графа 8) лише на цi документи без внесення до графи 8 сертифiката опису товару, наведеного в згаданих документах. При цьому такi документи мають подаватися митницi разом iз сертифiкатом i бути завiренi пiдписом, печаткою, якими завiрено сертифiкат, а також мiстити посилання на номер сертифiката (реєстрацiйний i/чи номер бланка).

Заступник Голови Служби О.П.Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.