Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 510 від 12.07.2004

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

15 липня 2002 р. N 372


Про затвердження Порядку проведення Держмитслужбою України деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 липня 2002 р. за N 602/6890


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.01.99 N 41 "Про Порядок ведення Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" та з метою впорядкування роботи з розроблення, пiдготовки та реалiзацiї заходiв щодо деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Порядок проведення Держмитслужбою України деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi (додається).

     2. Управлiнню контролю митної вартостi та номенклатури (Войцещук А.Д.) та Правовому управлiнню (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Управлiнню справами (Карпенко В.П.) забезпечити тиражування та розсилку цього наказу до регiональних митниць, митниць пiсля його реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     4. Прес-службi (Гунько С.О.) забезпечити публiкацiю цього наказу в засобах масової iнформацiї пiсля його реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Дьомiна Ю.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
15.07.2002 N 372
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 липня 2002 р. за N 602/6890

ПОРЯДОК
проведення Держмитслужбою України деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на нацiональному рiвнi

     Цей Порядок визначає процедуру розроблення, пiдготовки та реалiзацiї Держмитслужбою України заходiв щодо деталiзацiї товарiв в Українськiй класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТЗЕД) на нацiональному рiвнi.

     1. Прийняття Держмитслужбою України рiшення про проведення деталiзацiї товарiв в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi (далi - рiшення)

     1.1. Пропозицiї про проведення деталiзацiї товару в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi (далi - пропозицiї) приймаються Держмитслужбою України вiд:

     центральних органiв виконавчої влади;

     управлiнь центрального апарату Держмитслужби України.

     1.2. Пропозицiї мають мiстити такi вiдомостi:

     висновок про потребу проведення деталiзацiї товару - вiд центрального органу виконавчої влади;

     обґрунтування необхiдностi проведення деталiзацiї товару в УКТЗЕД - вiд управлiння центрального апарату Держмитслужби України;

     класифiкацiйний код товару згiдно з УКТЗЕД, який потрiбно деталiзувати;

     текстовий опис товару, який пропонується для видiлення в УКТЗЕД;

     про призначення, склад, основнi характеристики товару;

     про характернi ознаки, якi вiдрiзняють товар, що пропонується для деталiзацiї в УКТЗЕД, вiд iнших подiбних товарiв.

     1.3. Пропозицiї управлiнь центрального апарату Держмитслужби України оформлюються службовою запискою на iм'я заступника Голови Служби, який курирує напрям ведення УКТЗЕД.

     1.4. Пропозицiї розглядаються Управлiнням контролю митної вартостi та номенклатури й вiддiлом ведення УКТЗЕД Центральної митної лабораторiї Держмитслужби України.

     1.5. Вiддiл ведення УКТЗЕД Центральної митної лабораторiї:

     перевiряє вiдповiднiсть коду за УКТЗЕД, до якого належить на цей час товар, текстовому опису товару, який пропонується для деталiзацiї в УКТЗЕД;

     визначає можливiсть класифiкацiї та iдентифiкацiї товару за запропонованим текстовим описом при проведеннi його митного оформлення;

     готує проект рiшення та передає його до Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури.

     1.6. Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури погоджує проект рiшення з причетними до цього питання управлiннями центрального апарату Держмитслужби України та подає на пiдпис заступнику Голови Служби, який курирує напрям ведення УКТЗЕД.

     1.7. Рiшення складається з висновку про можливiсть або неможливiсть проведення деталiзацiї товару в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi та має мiстити: код товару за УКТЗЕД, запропонованого для деталiзацiї, якщо проведення деталiзацiї визнано можливим, i його текстовий опис, в iншому разi - обґрунтування неможливостi проведення такої деталiзацiї.

     1.8. У разi вiдсутностi iнформацiї, зазначеної в пунктi 1.2 цього Порядку, приймається рiшення про неможливiсть проведення деталiзацiї товару в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi.

     2. Здiйснення Держмитслужбою України заходiв щодо проведення деталiзацiї товарiв в УКТЗЕД

     2.1. Рiшення надсилається Держмитслужбою України центральному органу виконавчої влади або передається Управлiнням контролю митної вартостi та номенклатури управлiнню центрального апарату Держмитслужби України, якi звернулися з пропозицiями, для врахування при пiдготовцi проекту закону України про внесення змiн до Митного тарифу України (далi - проект закону).

     2.2. Проект закону розглядається управлiннями центрального апарату Держмитслужби України вiдповiдно до Тимчасового регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.06.2000 N 915.

     2.3. Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури погоджує проект закону в частинi вiдповiдностi текстових описiв товарiв кодам цих товарiв за УКТЗЕД.

     2.4. Вiддiл ведення УКТЗЕД Центральної митної лабораторiї:

     перевiряє вiдповiднiсть кодiв товарiв за УКТЗЕД текстовим описам цих товарiв, що пропонуються в проектi закону;

     перевiряє, чи врахованi рiшення Держмитслужби України про проведення деталiзацiї товарiв в УКТЗЕД на нацiональному рiвнi в проектi закону;

     готує пропозицiї Управлiнню контролю митної вартостi та номенклатури щодо погодження проекту закону, якi стосуються вiдповiдностi кодiв товарiв за УКТЗЕД текстовим описам цих товарiв, наведеним у проектi закону.

     2.5. Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури й вiддiл ведення УКТЗЕД Центральної митної лабораторiї готують проект наказу Держмитслужби України про внесення змiн до еталонного примiрника УКТЗЕД. Цей наказ набирає чинностi одночасно з набранням чинностi законом України про внесення змiн до Митного тарифу України.

Начальник Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури А.Д.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.