ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

29.08.2002 р. N 11/3-20-7732-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про заходи щодо посилення контролю при iмпортi крохмалю

     27.08.2002 в Держмитслужбi вiдбулася спiльна робоча нарада з керiвниками крохмальних заводiв України з питань захисту вiтчизняного виробника цiєї галузi та посилення контролю за порядком митного оформлення цiєї продукцiї, що ввозиться на митну територiю України.

     За наявними статистичними даними, на сьогоднi в Українi виробництво картопляного крохмалю скоротилось бiльш як у 20 разiв, а площi вирощування картоплi для переробки скоротилися у 16 разiв. Протягом останнiх рокiв перестали iснувати 10 крохмальних заводiв, iншi знаходяться в занепадi.

     Така ситуацiя є наслiдком скорочення обсягiв вiтчизняного виробництва й стрiмкого збiльшення обсягiв iмпорту крохмалiв в Україну.

     За оперативною iнформацiєю iмпорт натурального картопляного крохмалю (код УК ТНЗЕД 110813000) здiйснюється з Латвiї та Польщi пiд видом модифiкованого (код УК ТНЗЕД 3505109000), що призводить до ухилення вiд сплати належних платежiв та наносить збитки вiтчизняному виробнику цiєї продукцiї.

     У зв'язку з чим вимагаю:

     1. З метою захисту вiтчизняного виробника крохмалю та недопущення ухилення вiд сплати належних платежiв в повному обсязi, начальникам регiональних митниць, митниць митний контроль та митне оформлення крохмалю здiйснювати тiльки iз залученням спiвробiтникiв вiддiлiв тарифiв та митної вартостi при вирiшеннi питань класифiкацiї та кодування цiєї продукцiї.

     2. Для запобiгання незаконному перемiщенню через державний кордон крохмалю, керiвникам пiдроздiлiв по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил при митному оформленi крохмалю перевiряти достовiрнiсть контрактiв на поставки такої продукцiї, реальне iснування фiрм вiдправникiв та фiрм одержувачiв.

     3. При виявленнi фактiв неправильної класифiкацiї та визначення коду крохмалю доповiдати в Держмитслужбу.

Перший заступник Голови служби В.Я.Лозко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.