ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 13 серпня 2002 року N 440


Про внесення змiн та доповнень до наказу Держмитслужби України вiд 17.05.2000 N 285 "Про затвердження перелiкiв товарiв та iнших предметiв, митне оформлення яких при ввезеннi на митну територiю України (вивезеннi за межi митної територiї України) здiйснюється iз застосуванням податкових пiльг вiдповiдно до актiв законодавства, i документiв, подання яких потрiбне для використання пiльгового режиму оподаткування"

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
30 серпня 2002 р. за N 717/7005


     Вiдповiдно до Указу Президента України вiд 29.11.96 N 1145 "Про Державну митну службу України", з метою приведення нормативно-правових актiв Держмитслужби України у вiдповiднiсть до чинного законодавства України та згiдно з пунктом 3 наказу Держмитслужби України вiд 17.05.2000 N 285 "Про затвердження перелiкiв товарiв та iнших предметiв, митне оформлення яких при ввезеннi на митну територiю України (вивезеннi за межi митної територiї України) здiйснюється iз застосуванням податкових пiльг вiдповiдно до актiв законодавства, i документiв, подання яких потрiбне для використання пiльгового режиму оподаткування", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 29.06.2000 за N 374/4595, НАКАЗУЮ:

     1. Унести такi змiни й доповнення до наказу Держмитслужби України вiд 17.05.2000 N 285:

     1.1. Назву наказу викласти в такiй редакцiї: "Про затвердження перелiкiв документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування при митному оформленнi товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України (вивозяться за межi митної територiї України)".

     1.2. Назву Перелiку товарiв та iнших предметiв, митне оформлення яких при ввезеннi на митну територiю України здiйснюється iз застосуванням податкових пiльг вiдповiдно до актiв законодавства, i документiв, подання яких потрiбне для використання пiльгового режиму оподаткування, затвердженого наказом (далi - Перелiк), викласти в такiй редакцiї: "Перелiк документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування при митному оформленнi товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України".

     1.3. У роздiлi 1 "Застосування податкових пiльг, наданих у виглядi звiльнення вiд оподаткування" Перелiку пункти 11, 49 викласти в новiй редакцiї та доповнити роздiл пунктами 90, 91 (додаток).

     1.4. У пунктах 36, 37 роздiлу 1 "Застосування податкових пiльг, наданих у виглядi звiльнення вiд оподаткування" Перелiку слова "устаткування та обладнання (крiм пiдакцизних товарiв)" замiнити словами "устаткування (обладнання), крiм пiдакцизних товарiв".

     1.5. Назву Перелiку товарiв та iнших предметiв, митне оформлення яких при вивезеннi за межi митної територiї України здiйснюється iз застосуванням податкових пiльг вiдповiдно до актiв законодавства, i документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування, затвердженого наказом, викласти в такiй редакцiї: "Перелiк документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування при митному оформленнi товарiв та iнших предметiв, що вивозяться за межi митної територiї України".

     1.6. Доповнити коди пiльг в обкладеннi ввiзним митом, акцизним збором, податком на додану вартiсть та вивiзним митом у перелiках товарiв та iнших предметiв, митне оформлення яких при ввезеннi на митну територiю України (вивезеннi за межi митної територiї України) здiйснюється iз застосуванням податкових пiльг вiдповiдно до актiв законодавства, i документiв, подання яких потрiбне для використання пiльгового режиму оподаткування, затверджених наказом, перед двозначним кодом пiльги цифрою "0".

     2. Управлiнню митних платежiв (Шульга С. В.) та Управлiнню правової роботи (Мельник М. В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Управлiнню справами (Карпенко В. П.) забезпечити тиражування та розсилку цього наказу до регiональних митниць, митниць пiсля його реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     4. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi та пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору, якi працюють у зонах дiяльностi митних органiв.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Шейка О. П.

В. о. Голови Служби В. Лозко

 

Додаток
до наказу Держмитслужби України
вiд 13 серпня 2002 р. N 440

Змiни та доповнення до роздiлу 1
Перелiку документiв, подання яких потрiбне для застосування пiльгового режиму оподаткування при митному оформленнi товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України

N З/П НАЗВА ТОВАРУ КОД ПIЛЬГИ ПIДСТАВА ДЛЯ НАДАННЯ ПIЛЬГИ НАЗВА ДОКУМЕНТА
В ОБКЛАДЕННI ВВIЗНИМ МИТОМ В ОБКЛАДЕННI АКЦИЗНИМ ЗБОРОМ В ОБКЛАДЕННI ПОДАТКОМ НА ДОДАНУ ВАРТIСТЬ В ОБКЛАДЕННI ВВIЗНИМ МИТОМ В ОБКЛАДЕННI АКЦИЗНИМ ЗБОРОМ В ОБКЛАДЕННI ПОДАТКОМ НА ДОДАНУ ВАРТIСТЬ
1 2 3 4 5 6 7 8 9
11 Тимчасово, до 01.01.2008, товари (у тому числi машинокомплекти), що ввозяться (пересилаються) на митну територiю України вiдповiдно до Закону України "Про стимулювання виробництва автомобiлiв в Українi" i використовуються для будiвництва та виробничої дiяльностi пiдприємств з виробництва автомобiлiв, автобусiв i комплектуючих виробiв до них 15 - 15 Декрет Кабiнету Мiнiстрiв України "Про Єдиний митний тариф України",
стаття 2
- Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 11,
пункт 11.18
Перелiк та обсяги товарiв, затвердженi Мiнiстерством промислової полiтики України (надсилаються до митних органiв Держмитслужбою України)
49 Сировина, матерiали, устаткування, обладнання, комплектуючi та iншi товари (крiм пiдакцизних товарiв, за винятком товарiв (згiдно з кодами УКТЗЕД 8521 10 30 00; 8521 10 80 00; 8517 19 (частково), 8528 12, 8528 21, 8528 30 (частково), що не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам та мiжнародним стандартам, у разi ввезення в Україну для використання технологiчними парками "Напiвпровiдниковi технологiї i матерiали, оптоелектронiка та сенсорна технiка", "Iнститут електрозварювання iменi Є. О. Патона", "Iнститут монокристалiв", "Вуглемаш", "Iнститут технiчної теплофiзики", "Київська полiтехнiка", "Iнтелектуальнi iнформацiйнi технологiї", "Укрiнфотех", їх учасниками, дочiрнiми та спiльними пiдприємствами пiд час виконання iнвестицiйного або iнновацiйного проекту 53 - 53 Закон України "Про спецiальний режим iнвестицiйної та iнновацiйної дiяльностi технологiчних паркiв",
стаття 6,
пункт 1 

Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19,
пункт "к"

- Закон України "Про спецiальний режим iнвестицiйної та iнновацiйної дiяльностi технологiчних паркiв",
стаття 6,
пункт 1 

Закон України "Про податок на додану вартiсть",
стаття 11,
пункт 11.12

Нотарiально завiренi копiї свiдоцтва про реєстрацiю iнвестицiйного проекту або свiдоцтва про реєстрацiю iнновацiйного проекту.

Нотарiально завiрена копiя перелiку прiоритетних напрямiв дiяльностi технологiчного парку. 

Iнвестицiйний або iнновацiйний проект

90 Технiка, устаткування, майно й матерiали (у тому числi засоби озброєння, спецiальнi технiчнi та iншi засоби, вогнепальна зброя й боєприпаси до неї), що ввозяться на митну територiю України розвiдувальними органами України та призначенi для власного використання цими органами.

Пiльга в сплатi акцизного збору застосовується в разi оплати вартостi цих товарiв розвiдувальними органами України

25 25 - Закон України "Про Єдиний митний тариф",
стаття 19,
пункт "т"
Декрет Кабiнету Мiнiстрiв України "Про акцизний збiр",
стаття 5
- Довiдка вiдповiдного державного органу
91 Матерiали, напiвфабрикати, комплектуючi вироби та iншi матерiальнi ресурси, потрiбнi для виробництва озброєння й вiйськової технiки в рамках кооперацiйних зв'язкiв, що ввозяться в Україну на виконання Угоди мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про виробничу i науково-технiчну кооперацiю пiдприємств оборонної галузi промисловостi 74 - - Угода мiж Урядом України та Урядом Росiйської Федерацiї про виробничу i науково-технiчну кооперацiю пiдприємств оборонної галузi промисловостi
вiд 18.11.93,
стаття 5
- - Перелiк товарiв вiйськового призначення, затверджений Кабiнетом Мiнiстрiв України на пiдставi дозволу Державної служби експортного контролю

Перелiк товарiв подвiйного використання, погоджений Державною службою експортного контролю й затверджений Мiнiстерством промислової полiтики України

Перелiк товарiв, що не пiдлягають експортному контролю, затверджений Мiнiстерством промислової полiтики України

Список суб'єктiв, яким надається повноваження на право здiйснювати iмпорт товарiв вiйськового призначення, затверджений Кабiнетом Мiнiстрiв України

(надсилаються до митних органiв Держмитслужбою України)

 

Начальник Управлiння митних платежiв С. Шульга
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.