Документ скасований: Наказ КРМ № 436 від 16.05.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Н А К А З
м. Київ

20 листопада 2002р. N 890


Про введення в дiю Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 14.10.2002р. N 561

     З метою вдосконалення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї у Київської регiональної митницi, у вiдповiдностi з вимогами Митного кодексу України та на виконання наказу Держмитслужби України вiд 14.10.2002р. N 561 "Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України вiд 07.11.2002р. за N 877/7165,

     Н А К А З У Ю:

     1. У зв'зку з введенням в дiю з 01.12.2002р. Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, який затверджено наказом Держмитслужби України вiд 14.10.2002р. N 561 (Порядок) та унiфiкованої форми Акта про проведення митного огляду товарiв, який затверджено наказом Держмитслужби України вiд 14.10.2002р. N 561, начальникам структурних пiдроздiлiв митницi опрацювати та довести зазначений Порядок до пiдпорядкованого особового складу пiдроздiлiв. Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2. Начальникам вiдповiдних структурних пiдроздiлiв митницi :

     2.1. Начальникам : ТВВ 1-9 (Одягайло Ю.В., Татарчук Г.О., Антюк I.Л., Черкунов В.I., Фещенко О.К., Лукашенко О.В., Iванов В.I., Басенко В.М., Красуля С.Г.), м/п "Жуляни" (Дiсенко С.Я.), м/п "Гостомель" (Безрученков О.В.), вiддiлу по оформленню транспортних засобiв (Лопушанський С.Г. - заст. начальника вiддiлу), поштового вiддiлу (Дроздовський В.М.), вiддiлу по оформленню кур'єрських служб (Алєксєєв В.В.), вiддiлу по оформленню несупроводжуваного багажу (Судорженко В.Р.), вiддiлу по контролю за вантажами та багажем дипломатичного корпусу та представництв iнофiрм (Вишняков Г.Г.) - (оперативнi пiдроздiли), вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики (Кузнiк В.I.), вiддiлу митних платежiв (Кульбако Ю.О.), вiддiлу тарифiв та митної вартостi (Мiнiчев С.В.), вiддiлу номенклатури товарiв (Дороховський О.М.) привести посадовi iнструкцiї спiвробiтникiв пiдроздiлiв у вiдповiднiсть до даного Порядку, шляхом здiйснення розподiлу функцiональних обов'язкiв та визначення меж вiдповiдальностi вповноважених посадових осiб на кожному етапi здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням ВМД. Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.2. Начальнику вiддiлення по боротьбi з контрабандою та порушенням митних правил (Серветник А.В.) :

     - розробити механiзм участi посадових осiб пiдроздiлу по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил у здiйсненнi митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв.

     - розробити порядок надання оперативним пiдроздiлам рекомендацiй щодо суб'єктiв ЗЕД, котрi вчинили порушення або не виконали наданi митним органам зобов'язання, i щодо критерiїв ризику, для здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв на вiдповiдних етапах.

     Про зазначене проiнформувати вiдповiднi пiдроздiли митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.3. Начальнику вiддiлу номенклатури товарiв (Дороховський О.М.) визначити випадки та надати узагальнену iнформацiю, згiдно з якою має здiйснюватися перевiрка правильностi класифiкацiї та кодування товарiв (з урахуванням положень наказiв Держмитслужби України). Про зазначене доповiсти керiвництву митницi та проiнформувати вiдповiднi пiдроздiли митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.4. Начальнику вiддiлу по роботi з особовим складом (Полiщук Л.Є. - в.о. начальника вiддiлу) разом з начальниками оперативних пiдроздiлiв розробити та надати пропозицiї щодо встановлення робочого часу митницi (з метою нарахування та стягнення збору за митне оформлення товарiв у зонах митного контролю на територiях i в примiщеннях пiдприємств, що зберiгають такi товари, чи поза робочим часом, установленим для митницi). Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.5. Начальнику вiддiлу митних платежiв (Кульбако Ю.О.) та начальнику вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики (Кузнiк В.I.) разом з начальниками оперативних пiдроздiлiв:

     - розробити порядок передачi другого та третього примiрникiв ВМД та будь-яких iнших документiв для здiйснення митного контролю у iнших пiдроздiлах Київської регiональної митницi.

     - розробити та передати на затвердження керiвництву митницi форму реєстру про передання другого та третього примiрникiв ВМД для здiйснення митного контролю у iнших пiдроздiлах Київської регiональної митницi.

     Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.6. Начальнику вiддiлу iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики (Кузнiк В.I.) розробити єдину схему передачi до оперативних пiдроздiлiв митницi аркушу контролю проведення митного оформлення за ВМД пiсля завершення контролю на стадiї 4 "Статистичний контроль" 7 етапу. Про зазначене доповiсти керiвництву митницi та проiнформувати вiдповiднi пiдроздiли митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.7. Начальнику вiддiлу матерiально-технiчного забезпечення (Возна О.С.), для використання при здiйсненнi митного контролю й митного оформлення, забезпечити замовлення та виготовлення допомiжних штампiв, якi повиннi мати iнформативний характер та створювати зручнiсть пiд час роботи вiдповiдно до цього Порядку. Про зазначене доповiсти керiвництву митницi та проiнформувати вiдповiднi пiдроздiли митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.8. Начальнику вiддiлу бухгалтерського облiку та звiтностi (Лучник В.В.), у межах iснуючих кошторисiв, забезпечити фiнансування замовлення та виготовлення допомiжних штампiв. Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.9. Начальнику вiддiлу власної безпеки та контролю (Войцехiвський В.Й. - заст. начальника вiддiлу) розробити та подати графiк перiодичних перевiрок оперативних пiдроздiлiв митницi щодо виконання положень даного Порядку. Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     2.10. Начальникам оперативних пiдроздiлiв :

     - у вiдповiдностi до пункту 7.2 зазначеного Порядку, визначити посадових осiб, якi можуть поєднувати виконання своїх функцiональних обов'язкiв на 1 (1 стадiя), 2, 3, 5, 6, 7 (2 та 3 стадiї) етапах здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв i транспортних засобiв даного Порядку. Зазначенi перелiки посадових осiб оперативних пiдроздiлiв надати керiвництву митницi для затвердження до 29.11.2002р.

     - визначити вiдповiдних посадових осiб оперативних пiдроздiлiв митницi, якi мають право приймати рiшення щодо необхiдностi проведення митного огляду та розглянути можливiсть залучення та участi посадових осiб митницi, що не здiйснюють митне оформлення ВМД, для проведення митного огляду (6 етап даного Порядку). Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     - визначити посадових осiб (заст. начальника оперативного пiдроздiлу, головний iнспектор, старший змiни), якi мають право виконувати функцiї начальника оперативного пiдроздiлу на 5 етапi даного Порядку. Про зазначене доповiсти керiвництву митницi у термiн до 29.11.2002р.

     - забезпечити iнформування суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо вимог вищезазначеного Порядку.

     2.11. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести цей наказ до вiдома пiдроздiлiв митницi.

     3. Наказ Київської регiональної митницi вiд 10.01.2001р. N 26 "Про затвердження Технологiї митного контролю i митного оформлення товарiв та iнших предметiв у оперативних пiдроздiлах Київської регiональної митницi" (з усiма змiнами та доповненнями) та наказ Київської регiональної митницi вiд 26.02.2002р. N 178 "Про затвердження Технологiчної схеми здiйснення контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" вважати такими, що втратили чиннiсть.

     4. Контроль за виконанням наказу покладаю на заступникiв начальника митницi згiдно з їх функцiональними обов'язками.

     Загальний контроль залишаю за собою.

Заступник Голови Служби - начальник Київської регiональної митницi Гутник А.Є.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.