ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ПIВНIЧНА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Н А К А З
Київ

28 листопада 2002 року N 491


Про затвердження Технологiчної схеми взаємодiї структурних пiдроздiлiв Пiвнiчної регiональної митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини

     На виконання пункту 3 Порядку взаємодiї митниць при здiйсненнi контролю за вивезенням за межi митної територiї України давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 03.09.2002 N 479, зареєстрованого Мiнюстом України вiд 07.10.2002 за N 814/7102,

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Технологiчну схему взаємодiї структурних пiдроздiлiв Пiвнiчної регiональної митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини (додається).

     2. Начальникам митних постiв (вантажного вiддiлу):

     2.1. Довести зазначений наказ до вiдома суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що здiйснюють операцiї з давальницькою сировиною.

     2.2. Ознайомити особовий склад пiдроздiлiв з наказом пiд розпис.

     3. Покласти контроль за виконанням наказу на заступникiв начальника митницi, вiдповiдно до розподiлу функцiональних обов'язкiв.

     4. Цей наказ набирає чинностi з моменту набрання чинностi наказом Державної митної служби України вiд 03.09.2002 N 479 "Про затвердження Порядку взаємодiї митниць при здiйсненнi контролю за вивезенням за межi митної територiї України давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини".

     Загальний контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник митницi I.М. Соболь
Подання:
Заступник начальника вiддiлу оргмитконтролю С.I. Черкунов
Погодження:
Перший заступник начальника митницi Грабовський О.Б.
В.о. заступника начальника митницi Хмельницький Л.Д.
В.о. начальника вiддiлу контролю за доставкою вантажiв Моєсеєнко М.О.
Начальник юридичного вiддiлу Герасименко Т.В.

 

Затверджено
Наказ Пiвнiчної регiональної митницi
вiд 28 листопада 2002 N 491

Технологiчна схема
взаємодiї структурних пiдроздiлiв Пiвнiчної регiональної митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини

I. Загальнi положення

     1.1. Дана Технологiчна схема взаємодiї структурних пiдроздiлiв Пiвнiчної регiональної митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини (далi - Технологiчна схема) розроблена на виконання пункту 3 Порядку взаємодiї митниць при здiйсненнi контролю за вивезенням за межi митної територiї України давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини (далi - Порядок), затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 03.09.2002 N 479, зареєстрованого Мiнюстом України вiд 07.10.2002 за N 814/7102.

     1.2. Термiни, що використовуються для цiлей цiєї Технологiчної схеми:

     - оперативний пiдроздiл - митнi пости, вантажний вiддiл "Святошин", а також пiдпорядкованi ним пiдроздiли "Бородянка", "Фастiв", "Миронiвка" Пiвнiчної регiональної митницi;

     - начальник оперативного пiдроздiлу - начальники митних постiв, вантажного вiддiлу "Святошин", а також уповноваженнi посадовi особи пiдроздiлiв "Бородянка", "Фастiв", "Миронiвка" Пiвнiчної регiональної митницi;

     - iншi термiни використовуються у значеннях наведених у пунктi 1.2 Порядку.

     1.3. Контроль за доставкою давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини з Пiвнiчної регiональної митницi в прикордонну митницю та за фактичним перемiщенням їх через митний кордон України здiйснюється вiдповiдно до вимог Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 08.12.1998 N 771, зареєстрованого Мiнiстерством юстицiї України 22.01.1999 за N 42/3335.

     1.4. Пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення давальницької сировини здiйснюється у порядку встановленому Тимчасовою Технологiчною схемою роботи вiддiлу контролю за доставленям вантажiв Пiвнiчної регiональної митницi пiд час надання пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України, яка затверджена 15.05.2002, та у вiдповiдностi до положень спiльного наказу Державної митної служби України та Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 21.03.2002 N 163/121 "Про затвердження Порядку пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України".

II. Порядок дiй посадових осiб оперативного пiдроздiлу та вiддiлу контролю за доставленям вантажiв Пiвнiчної регiональної митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини

     2.1. Якщо контроль за доставкою вантажiв здiйснюється оперативним пiдроздiлом та вiддiлом контролю за доставленям вантажiв:

     2.1.1. Для погашення простого векселя (письмового зобов'язання), виданого органу державної податкової служби українським виконавцем при ввезеннi давальницької сировини iноземним замовником на митну територiю України, виконавець звертається до оперативного пiдроздiлу, який здiйснював оформлення вивезення готової продукцiї виготовленої з давальницької сировини, iз заявою про надання пiдтвердження про її фактичне вивезення за межi митної територiї України. До заяви додається оригiнал п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") вивiзної ВМД на готову продукцiю виготовлену з давальницької сировини.

     2.1.2. Iнспектор оперативного пiдроздiлу, що вiдповiдає за контроль за операцiями з давальницькою сировиною на пiдставi витягу з електронної копiї ВМД з Центральної бази даних ЄАIС Держмитслужби України (який потiм зшивається з першим аркушем ВМД), де зазначена дата та мiсце перетину митного кодону, на зворотному боцi оригiналу п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") та оригiналу першого аркуша ("примiрник для митницi") вивiзної ВМД вчиняє напис: "Задекларовану в цiй ВМД готову продукцiю вивезено за межi митної територiї України в повному обсязi /дата перетину митного кордону/ через пункт пропуску /назва пункту пропуску, назва прикордонної митницi/ митницi. Пiдтвердження дiйсне для погашення векселя N /номер векселю/ вiд /дата оформлення векселю/". Цей напис засвiдчується особистою номерною печаткою iнспектора, який його вчинив.

     У випадку коли ввезення давальницької сировини для вироблення даної готової продукцiї здiйснювалось за декiлькома ВМД та вiдповiдно з оформленням декiлькох векселiв у записi на зворотному боцi ВМД на вивезення готової продукцiї наводяться усi номери векселiв та дати їх оформлення.

     2.1.3. Начальник (заступник начальника) оперативного пiдроздiлу пiд даним написом проставляє та заповнює номерний штамп за формою, що встановлена у додатку до Порядку.

     2.1.4. Пiсля цього оригiнал п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") вивiзної ВМД передається начальником (заступником начальника) оперативного пiдроздiлу українському виконавцю або уповноваженiй ним особi на пiдставi пред'явленої довiреностi та його пiдпису у реєстрацiйному журналi. Оригiнал першого аркуша ("примiрник для митницi") вивiзної ВМД разом з довiренiстю залишається у справах митницi оформлення.

     2.2. Якщо контроль за доставкою вантажiв здiйснюється виключно вiддiлом контролю за доставленям вантажiв:

     2.2.1. Для погашення простого векселя (письмового зобов'язання), виданого органу державної податкової служби українським виконавцем при ввезеннi давальницької сировини iноземним замовником на митну територiю України, виконавець звертається до вiддiлу контролю за доставленям вантажiв, iз заявою про надання пiдтвердження про її фактичне вивезення за межi митної територiї України. До заяви додається оригiнал п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") вивiзної ВМД на готову продукцiю виготовлену з давальницької сировини.

     2.2.2. Iнспектор вiддiлу контролю за доставленям вантажiв на копiї документа, що пiдтверджує фактичне вивезення готової продукцiї за межi митної територiї України (у тому числi листи та повiдомлення з прикордонних митниць) робить запис "Задекларовану за ВМД N /номер ВМД/ готову продукцiю вивезено за межi митної територiї України в повному обсязi /дата перетину митного кордону/ через пункт пропуску /назва пункту пропуску, назва прикордонної митницi/ митницi." Цей напис засвiдчується особистою номерною печаткою iнспектора, який його вчинив.

     2.2.3. Завiрена копiя документа, що пiдтверджує фактичне вивезення готової продукцiї за межi митної територiї України додається до заяви та разом з iншими поданими документами повертається виконавцю.

     2.2.4. Виконавець iз заявою та пакетом документiв звертається до оперативного пiдроздiлу, який здiйснював оформлення вивезення готової продукцiї виготовленої з давальницької сировини.

     2.2.5. Iншi операцiї здiйснюються вiдповiдно до положень пунктiв 2.1.2. - 2.1.4. з урахуванням того, що замiсть витягу з електронної копiї ВМД передбаченого у пунктi 2.1.2. використовується завiрена копiя документа, що пiдтверджує фактичне вивезення готової продукцiї за межi митної територiї України.

Заступник начальника вiддiлу органiзацiї митного контролю С.I. Черкунов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.