ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

ДОРУЧЕННЯ
м.Київ

24 сiчня 2003 р. N 9


Щодо посилення контролю за визначенням митної вартостi запасних частин до транспортних засобiв

     З метою запобiгання випадкiв ухилення суб'єктами ЗЕД сплати у повному обсязi встановлених чинним законодавством платежiв з причини заниження митної вартостi, враховуючи положення постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.10.98р. N 1598 iз змiнами та доповненнями, затвердженими постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.00р. N 1537, наказу Державної митної служби України вiд 02.12.99р. N 782, а також у зв'язку з формуванням та оновленням бази цiнової iнформацiї, доручаю:

     1. Начальникам оперативних пiдроздiлiв посилити контроль за визначенням митної вартостi запасних частин до транспортних засобiв (товарнi позицiї за УКТ ЗЕД - 8703, 8704).

     2. Митне оформлення зазначеного товару, крiм запасних частин до транспортних засобiв виробництва країн СНД, проводити з обов'язковим залученням вiддiлу тарифiв та митної вартостi.

     3. Запит надсилати до вiддiлу тарифiв та митної вартостi, вiдповiдно до наказу КРМ вiд 17.04.2001 р. N 298. До запиту обов'язково додавати переклад iнвойсу в електронному виглядi.

     4. У разi здiйснення митного оформлення зазначених товарiв, митна вартiсть яких визначалась вiддiлом тарифiв та митної вартостi i якщо умови контракту та поставки залишились незмiнними, повторний запит до вiддiлу тарифiв та митної вартостi не надавати.

     5. Контроль за виконанням доручення покласти на начальникiв оперативних пiдроздiлiв.

     6. Загальний контроль покласти на заступника начальника митницi Макаренка А.В.

Заступник Голови Служби- начальник Київської регiональної митницi А.Е.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.