ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 04.03.98 N 11/6-2118

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо технiчних та реєстрацiйних документiв на транспортнi засоби, що видаються власникам в Австрiї

     Для використання в оперативнiй роботi надсилаємо копiї технiчних та реєстрацiйних документiв, якi надаються власникам автомобiлiв у Республiцi Австрiя.

     Також надаємо деякi пояснення стосовно дiючих на територiї Австрiї положень про реєстрацiю автомобiлiв.

     Всi автомобiлi, що знаходяться на територiї Австрiї i зареєстрованi у вiдповiдних органах цiєї країни, мають технiчний паспорт. В технiчному паспортi вказуються всi технiчнi данi автомобiля. При покупцi чи продажу транспортного засобу iм'я нового власника вноситься до паспорту. Технiчний паспорт видається один раз i є складовою частиною автомобiля. При продажу автомобiля технiчний паспорт має бути переданий новому власнику.

     При реєстрацiї автомобiля у вiдповiдних органах представляється технiчний паспорт та страховий полiс. Заклад, в якому проводиться реєстрацiя, видає свiдоцтво про дозвiл на експлуатацiю (реєстрацiйне свiдоцтво) та номернi знаки. У свiдоцтвi зазначається новий власник, його адреса та технiчнi данi автомобiля. Це свiдоцтво водiй автомобiля має завжди мати з собою. Передача його новому власнику забороняється. У випадку продажу автомобiля новому власнику необхiдно зняти автомобiль з облiку. При зняттi автомобiля з облiку або його перереєстрацiї не є необхiдним пред'являти сам автомобiль.

     В Австрiї є необхiдним страхування всiх, без винятку, автомобiлiв. Це означає, що у випадку несплати власником страхового внеску страхова компанiя зобов'язана повiдомити про це закладу, в якому проводилась реєстрацiя, який, в свою чергу, зобов'язаний негайно вилучити номернi знаки.

     У випадку продажу автомобiля за межi Австрiї можуть видаватись тимчасовi номернi транзитнi знаки (на певний час). Номернi знаки та реєстрацiйне свiдоцтво повинно бути повернено компетентним установам Австрiї.

Заступник Голови Служби Ю.Соловков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.