ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення щодо вiдповiдальностi за порушення порядку проведення розрахункiв

     У зв'язку з прийняттям Закону України "Про застосування реєстраторiв розрахункових операцiй у сферi торгiвлi, громадського харчування та послуг" Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення (Вiдомостi Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до N 51, ст. 1122) такi змiни:

     1. Статтю 1551 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 1551. Порушення порядку проведення розрахункiв

     Порушення встановленого законом порядку проведення розрахункiв у сферi торгiвлi, громадського харчування та послуг -

     тягне за собою накладення штрафу на осiб, якi здiйснюють розрахунковi операцiї, вiд двох до п'яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб - вiд п'яти до десяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

     Дiї, передбаченi частиною першою цiєї статтi, вчиненi особою, яку протягом року було пiддано адмiнiстративному стягненню за такi ж порушення, -

     тягнуть за собою накладення штрафу на осiб, якi здiйснюють розрахунковi операцiї, вiд п'яти до десяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб - вiд десяти до двадцяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

     Порушення встановленого законом порядку проведення розрахункiв при здiйсненнi операцiй з купiвлi-продажу iноземної валюти -

     тягне за собою накладення штрафу на осiб, якi здiйснюють операцiї з купiвлi-продажу iноземної валюти, вiд трьох до шести неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб уповноважених банкiв або суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi здiйснюють свою дiяльнiсть на пiдставi агентських угод з уповноваженими банками з операцiй купiвлi-продажу iноземної валюти, - вiд п'яти до десяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

     Дiї, передбаченi частиною третьою цiєї статтi, вчиненi особою, яку протягом року було пiддано адмiнiстративному стягненню за такi ж порушення, -

     тягнуть за собою накладення штрафу на осiб, якi здiйснюють операцiї з купiвлi-продажу iноземної валюти, вiд шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб уповноважених банкiв або суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi здiйснюють свою дiяльнiсть на пiдставi агентських угод з уповноваженими банками з операцiй купiвлi-продажу iноземної валюти, - вiд десяти до двадцяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян".

     2. У частинi першiй статтi 218 цифри "1551" виключити.

     3. Статтю 221 пiсля слiв та цифр "частиною другою статтi 154" доповнити словом та цифрами "статтею 1551".

     4. У частинi першiй статтi 2342 слова "порушенням порядку проведення розрахункiв iз споживачами та" виключити, а слово та цифри "статтi 1551, 1641" замiнити словом та цифрами "стаття 1641".

     5. У статтi 255:

     1) у пунктi 1 частини першої:

     а) в абзацi другому цифри "154 - 157" замiнити цифрами "154, 155, 1552- 157";

     б) абзац "органiв податкової служби (статтi 512, 164, 1645, 1772)" пiсля цифр "512" доповнити цифрами "1551";

     2) у частинi другiй:

     а) у пунктi 14 слово i цифри "статтi 771, 1551" замiнити словом i цифрами "стаття 771";

     б) пункт 15 виключити.

     6. Частину першу статтi 294 пiсля слiв та цифр "частиною другою статтi 154" доповнити словом та цифрами "статтею 1551".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ,
20 лютого 2003 року
N 548-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.