ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. Статтю 1 Закону України "Про наукову i науково-технiчну дiяльнiсть" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1999 р., N 2-3, ст. 20; 2000 р., N 28, ст. 223) пiсля абзацу восьмого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "молодий вчений - вчений вiком до 35 рокiв".

     У зв'язку з цим абзаци дев'ятий - чотирнадцятий вважати вiдповiдно абзацами десятим - п'ятнадцятим.

     2. Статтю 10 Закону України "Про сприяння соцiальному становленню та розвитку молодi в Українi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2000 р., N 27, ст. 211) доповнити частиною одинадцятою такого змiсту:

     "Дiя цiєї статтi поширюється на молодих вчених, на подружжя, в якому чоловiк або дружина є молодим вченим, та на неповнi сiм'ї, в яких мати (батько) є молодим вченим, якщо зазначенi молодi вченi є громадянами України та працюють на державних пiдприємствах, у державних науково-дослiдних (науково-технiчних) установах та органiзацiях, вищих навчальних закладах та закладах пiслядипломної освiти III-IV рiвнiв акредитацiї на посадах наукових (науково-педагогiчних) працiвникiв, перелiк яких визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України, або навчаються за денною формою навчання в аспiрантурi, ад'юнктурi, докторантурi".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ,
20 лютого 2003 року
N 581-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.