ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України з питань страхування

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до деяких законодавчих актiв України такi змiни:

     1. Статтю 103 Повiтряного кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 1993 р., N 25, ст.274) доповнити частинами другою та третьою такого змiсту:

     "Обов'язкове страхування, передбачене частиною першою цiєї статтi, здiйснюється страховиками, якi визнанi такими вiдповiдно до законодавства України, одержали в установленому порядку лiцензiї на здiйснення цього виду страхування i є членами Авiацiйного страхового бюро.

     Авiацiйне страхове бюро здiйснює координацiю дiяльностi страховикiв у галузi страхування авiацiйних ризикiв та представляє їх iнтереси у мiжнародних об'єднаннях страховикiв. Утворення Авiацiйного страхового бюро та його державна реєстрацiя здiйснюються в порядку, визначеному Кабiнетом Мiнiстрiв України".

     2. Статтю 242 Кодексу торговельного мореплавства України (Вiдомостi Верховної Ради України, 1995 р., N 47-52, ст.349) доповнити частинами третьою та четвертою такого змiсту:

     "Договори морського страхування iз страхувальниками-резидентами та договори обов'язкового страхування пасажирiв вiд нещасних випадкiв, що виникають пiд час морського перевезення, укладаються страховиками, якi визнанi такими вiдповiдно до законодавства України, одержали в установленому порядку лiцензiї на здiйснення цього виду страхування i є членами Морського страхового бюро.

     Морське страхове бюро здiйснює координацiю дiяльностi страховикiв у галузi страхування морських ризикiв та представляє їх iнтереси у мiжнародних об'єднаннях страховикiв. Утворення Морського страхового бюро та його державна реєстрацiя здiйснюються в порядку, визначеному Кабiнетом Мiнiстрiв України".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ,
21 жовтня 1997 року
N 590/97-ВР

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.