ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

30.04.2003р. N 11/3-20-6720-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про посилення митного контролю

     На виконання доручення Голови Служби вимагаю взяти пiд особистий контроль проведення митного оформлення та митного контролю товарiв широкого вжитку китайського виробництва.

     За наявною iнформацiєю, останнiм часом на споживчий ринок України надходять значнi за обсягом партiї товарiв китайського виробництва, у тому числi одягу, взуття, побутової технiки та iнших товарiв широкого вжитку.

     Враховуючи те, що вартiсть цих товарiв, яка декларується митним органам, є значно нижчою нiж на аналогiчнi товари виробництва iнших країн, у тому числi українського виробництва, вони створюють недобросовiсну конкуренцiю на внутрiшньому ринку України. Крiм того, протягом квiтня мiсяця цього року було виявлено декiлька фактiв незаконного перемiщення великих партiй зазначених товарiв через державний кордон України, у тому числi шляхом їх приховування вiд митного контролю.

     З метою протидiї спробам незаконного ввезення в Україну товарiв широкого вжитку китайського виробництва, начальникам регiональних митниць, митниць необхiдно забезпечити здiйснення наступних заходiв:

     1. Посилити контроль за перемiщенням, у тому числi транзитними, цих товарiв. Особливу увагу звернути на автомобiльнi перевезення, перемiщення не супроводженого (окремо слiдуючого) багажу та контейнернi перевезення залiзничним та морським (рiчковим) транспортом.

     2. При здiйсненнi митного контролю та оформлення в обов'язковому порядку проводити огляд iз складанням Акту проведення митного огляду товарiв, за необхiдностi проводити фото- та вiдiо- зйомку. Фактичне проведення огляду пiдтверджується особистим розписом старшого змiни (у пунктi пропуску), начальника (заступника начальника) пiдроздiлу, який здiйснював митне оформлення, на Актi митного огляду.

     3. При митному оформленнi в обов'язковому порядку для контролю правильностi визначення митної вартостi та класифiкацiї товарiв залучати фахiвцiв вiддiлiв тарифiв та митної вартостi, при перевiрцi визначення країни походження товарiв - фахiвцiв вiддiлiв митних доходiв та платежiв.

     4. За кожним випадком пропуску на митну територiю України та митного оформлення цих товарiв, начальник пiдроздiлу, який здiйснював таке оформлення (пропуск вантажу), письмово iнформує керiвництво митницi.

     Про вжитi заходи щодекадно iнформувати Управлiння органiзацiї боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, Управлiння контролю митної вартостi та номенклатури.

     Iнформацiя надається до 3, 13, 23 числа кожного мiсяця (починаючи з 13.05.03), в електронному виглядi на поштовi скриньки зазначених вище управлiнь ("DMS Kants upr ...), виключно регiональними митницями та митницями прямого пiдпорядкування, за кожною митною установою окремо.

Перший заступник голови служби В.Я.Лозко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.