МIНIСТЕРСТВО ЗОВНIШНIХ ЕКОНОМIЧНИХ ЗВ'ЯЗКIВ УКРАЇНИ

вiд 21.04.95 N 20-34/5-276

 

Державний митний комiтет України


     Мiнiстерство зовнiшнiх економiчних зв'язкiв України розглянуло листа Української державної будiвельної корпорацiї вiд 20.04.95 N 08/04-01-288 стосовно затримок з вивозом до Росiйської Федерацiї вантажiв для будiвництва житла та об'єктiв соцкультпобуту, в рахунок погашення заборгованостi за iмпортований природний газ, та повiдомляє.

     Порядок здiйснення облiку експортно-iмпортних операцiй суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, предметом яких є виконання зобов'язань по мiжнародних торговельно-економiчних угодах України, затверджений наказом МЗЕЗ вiд 24.02.95 р. N 27, розповсюджується тiльки на поставки товарiв, якi здiйснюються у вiдповiдностi до мiжнародних договорiв України про торговельно-економiчне спiвробiтництво у 1995 р.

     Враховуючи те, що вартiсть будiвельних конструкцiй, машин, механiзмiв, устаткування та iншої продукцiї, що поставляється корпорацiєю "Укрбуд" у вiдповiдностi з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.04.94 р. N 205 та мiжгалузевою угодою мiж АТ "Укргазпром" i РАТ "Газпром", не вiдображає повного обсягу виконаних робiт по будiвництву житла та об'єктiв соцкультпобуту на територiї Росiйської Федерацiї, що йдуть в рахунок погашення боргу за поставки газу, а також зобов'язання корпорацiї "Укрбуд" щодо надання щоквартальної звiтностi по цих роботах до МЗЕЗ та щомiсячної - до АТ "Укргазпром", Мiнiстерство зовнiшнiх економiчних зв'язкiв України вважає, що контракти на виконання вказаних робiт не потребують облiку (реєстрацiї).

Заступник Мiнiстра В.I.Олiйник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.