ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 15.11.2002 р. N 11/2-19-11101-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо виконавчого провадження

     Повiдомляємо, що Мiнiстерством юстицiї України 08.11.2002 видано наказ за N 903/7 "Про забезпечення виконання вимог Закону України "Про усунення дискримiнацiї в оподаткуваннi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, створених з використанням майна та коштiв вiтчизняного походження".

     Пунктом першим цього наказу встановлено, що при вирiшеннi питання про прийняття до примусового виконання виконавчих документiв, виданих на пiдставi рiшень та ухвал судiв, винесених на пiдставi законодавства, яке гарантувало захист iноземних iнвестицiй, i було скасовано з прийняттям Закону України "Про усунення дискримiнацiї в оподаткуваннi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, створених з використанням майна та коштiв вiтчизняного походження", з урахуванням Рiшення Конституцiйного Суду України вiд 29.01.2002 N 1-рп/2002, уточненого Ухвалою Конституцiйного Суду України вiд 14.03.2002 N 3-уп/2002, державним виконавцям слiд керуватися вимогами пункту 3 частини 1 статтi 26 Закону України "Про виконавче провадження", оскiльки з прийняттям вищезгаданих Закону та рiшень Конституцiйного Суду України виникли обставини, прямо передбаченi законом, якi виключають здiйснення виконавчого провадження.

     Крiм того, з метою узагальнення iнформацiї про стан виконання Рiшення Конституцiйного Суду України вiд 29.01.2002 та Ухвали цього ж Суду про його роз'яснення прошу начальникiв регiональних митниць до 29.11.2002 надiслати засобами електронної пошти на адресу Управлiння правової роботи узагальнену iнформацiю з таких питань:

     1. Перелiк всiх рiшень та ухвал судiв у справах за позовами пiдприємств з iноземними iнвестицiями, як саме цi рiшення та ухвали оскаржувались в апеляцiйному та касацiйному порядку (обов'язково вказати дати, пiдстави повернення апеляцiйних чи касацiйних скарг, вжитi заходи по усуненню цих недолiкiв, подальший рух справи тощо), результати розгляду апеляцiйних та касацiйних скарг. При вiдсутностi iнформацiї про результати розгляду справ повiдомити про вжитi заходи щодо отримання такої iнформацiї.

     2. Якщо будь-яке рiшення чи ухвала не оскаржувалась у апеляцiйному чи касацiйному порядку, повiдомити про причини, що зумовили неподання апеляцiйних чи касацiйних скарг.

     У разi неподання касацiйних скарг у справах зазначеної категорiї, забезпечити їх подання у касацiйнi iнстанцiї. При пiдготовцi таких скарг особливо звертати увагу на порушення норм матерiального права при винесеннi судами рiшень у цiй категорiї справ.

     Додаток: в електронному виглядi на 2 арк.

В. о. Голови Служби О. Б. Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.