ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНIЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛIТИКИ

12.05.2003 N 3-3/8-3047

 

Заступнику Голови Державної митної служби України
Пашку П.В.


Щодо випробувань паперової продукцiї

     У Держспоживстандартi України розглянуто лист Державної митної служби України стосовно компетенцiї випробувальних лабораторiй проводити дослiдження паперу та картону з визначенням масової частки волокон деревмаси, i повiдомляється.

     Випробувальнi лабораторiї акредитуються на право проведення випробувань продукцiї з метою сертифiкацiї в державнiй системi сертифiкацiї УкрСЕПРО. Акредитацiя випробувальних лабораторiй є офiцiйним визнанням її технiчної компетенцiї та/або незалежностi щодо проведення випробувань конкретної продукцiї вiдповiдно до вимог стандартiв або iнших нормативних документiв.

     Нормативним документом, що встановлює вимоги до проведення випробувань паперу та картону з визначенням масової частки волокон деревмаси є ГОСТ 7500-85 "Бумага й картон. Метод определения состава по волокну". Випробувальна лабораторiя ВАТ "Український науково-дослiдний iнститут паперу" (атестат акредитацiї NUA6.001.T.333 вiд 28.01.2002р.) була акредитована строком до 27.01.2005р. на право проведення випробувань паперової продукцiї за цим методом випробувань виключно для цiлей її сертифiкацiї.

     Випробувальна лабораторiя Київського фiлiалу ЗАТ "Холдингова компанiя Блiц-Iнформ" не включена до реєстру випробувальних лабораторiй системи УкрСЕПРО.

     Одночасно iнформуємо, що питання використання результатiв випробувань продукцiї, виконаних випробувальними лабораторiями не для цiлей сертифiкацiї, до компетенцiї Держспоживстандарту не вiдносяться.

Перший заступник Голови Г.Сидоренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.