Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1278 від 05.12.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

13.10.2003 N 683


Про затвердження Порядку проведення митними органами перевiрки преференцiйних сертифiкатiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 грудня 2003 р. за N 1145/8466

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 18 жовтня 2004 року N 747


     У зв'язку з унесенням змiн до структур регiональних митниць, митниць та з метою впорядкування порядку перевiрки преференцiйних сертифiкатiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю наказую:

     1. Затвердити Порядок проведення митними органами перевiрки преференцiйних сертифiкатiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю, що додається.

     2. Скасувати наказ Держмитслужби України вiд 04.05.2001 N 289 "Про затвердження Порядку проведення митними органами перевiрки сертифiкатiв про походження товару, який увозиться на митну територiю України з Литовської, Латвiйської чи Естонської Республiки на умовах угод про вiльну торгiвлю".

     3. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi та пiдприємств, що здiйснюють декларування товару на пiдставi договору.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Служби Єгорова О.Б.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
13.10.2003 N 683
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 грудня 2003 р. за N 1145/8466

ПОРЯДОК
проведення митними органами перевiрки преференцiйних сертифiкатiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю

     1. Цей Порядок розроблено з метою впорядкування порядку проведення регiональними митницями, митницями прямого пiдпорядкування, митницями (далi - митний орган) перевiрки достовiрностi преференцiйних сертифiкатiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю, укладених Україною (далi - угода).

     2. У Порядку пiд преференцiйним сертифiкатом розумiється документ, який подається митному органу для пiдтвердження країни походження товару вiдповiдно до вимог угоди (далi - сертифiкат).

     3. Сертифiкат видається i засвiдчується уповноваженим органом країни експорту (далi - уповноважений орган).

     4. Перелiк уповноважених органiв, а також зразки вiдбиткiв їх печаток та зразки пiдписiв осiб, уповноважених засвiдчувати сертифiкати, доводяться до митного органу Держмитслужбою України.

     5. У разi коли в сертифiкатi та в iнших документах, що подаються митному органу для здiйснення митного контролю та митного оформлення, є розбiжностi у вiдомостях про країну походження товару або митним органом встановлено iншi вiдомостi про країну походження товару, нiж тi, що зазначенi в сертифiкатi, прийняття рiшення митним органом щодо достовiрностi сертифiката про походження товару та правильностi визначення країни походження можливе тiльки за умови надання митному органу вiдомостей, що мiстяться в товарних накладних, пакувальних листах, вiдвантажувальних специфiкацiях, сертифiкатах (вiдповiдностi, якостi, фiтосанiтарних, ветеринарних, тощо) митнiй декларацiї країни експорту, якими супроводжується товар, а також у паспортах, технiчнiй документацiї, висновках-експертизах митних та iнших уповноважених органiв, iнших матерiалах, що можуть бути використанi для пiдтвердження вiдомостей про країну походження товару.

     Якщо сертифiкат видано в однiй з країн СНД, то митний орган України вiдповiдно до угод про вiльну торгiвлю, укладених Україною, має право запитувати вповноважений орган, що видав сертифiкат, про додаткову iнформацiю про сертифiкат чи товар, на який видано цей сертифiкат.

     У разi видачi сертифiката в Республiцi Македонiя митний орган України вiдповiдно до угоди про вiльну торгiвлю, укладеної Україною, подає до Держмитслужби України обґрунтоване звернення разом з копiєю сертифiката про надання додаткової iнформацiї про сертифiкат чи товар, на який видано сертифiкат.

(абзац третiй пункту 5 в редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 18.10.2004 р. N 747)

     6. Сертифiкат визнається недiйсним у таких випадках:

     а) унесення неправдивих вiдомостей чи окремих змiн, що перекручують змiст iнформацiї про факти, якi засвiдчуються сертифiкатом;

     б) пiдроблення у сертифiкатi печаток, пiдписiв, зразки яких доведено до митних органiв Держмитслужбою України;

     в) завершення термiну його дiї;

     г) заповнення його з порушенням вимог, установлених угодою.

     7. Якщо є достатнi пiдстави вважати, що мають мiсце порушення законодавства України чи мiжнародного договору, укладеного в установленому законом порядку, в частинi визначення походження товару, митний контроль може продовжуватись незалежно вiд закiнчення операцiй митного контролю та митного оформлення товарiв на пiдставi письмового розпорядження керiвника митного органу або особи, яка його замiщує.

     Рiшення митного органу щодо достовiрностi сертифiката може бути переглянуте ним або митним органом вищого рiвня тiльки у разi, якщо рiшення прийняте на основi недостовiрної iнформацiї.

     8. У разi встановлення митним органом факту пiдробки (фальсифiкацiї) сертифiката за наявностi додаткових вiдповiдних пiдстав заводиться справа про порушення митних правил згiдно з вимогами чинного законодавства.

Начальник Управлiння тарифного регулювання О.I.Пашинний
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.