ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

ДОРУЧЕННЯ
м. Київ

13 жовтня 2003 р. N 116


Щодо використання "Рiшень про визначення коду товару" та "Довiдок про визначення митної вартостi" в ходi митного оформлення

     З метою удосконалення митного контролю за правильною класифiкацiєю товарiв, визначення митної вартостi та недопущення безпiдставних затримок митного оформлення товарiв, доручаю:

     1. Особовому складу оперативних пiдроздiлiв при здiйсненнi митного контролю й митного оформлення товару, стосовно якого вже застосовувалися процедури класифiкацiї та було прийняте рiшення про визначення коду товару, використовувати вiдповiдну довiдку вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв, за умови виконання вимог п.1 "Заключних положень" наказу КРМ вiд 27.06.01р. N 541 "Про затвердження Порядку роботи вiддiлу номенклатури при взаємодiї з оперативними пiдроздiлами КРМ".

     2. При наданнi до митного оформлення товарiв "Рiшення про визначення коду товару", дiя якого з моменту винесення закiнчена, здiйснювати повторний запит до вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв:

     а) по товарах "групи ризику" - обов'язково;

     б) по iнших товарах - при умовi виникнення обгрунтованих сумнiвiв щодо вiдповiдностi товару, що перемiщується через митний кордон України, заявленому у ВМД коду товару згiдно з УКТ ЗЕД.

     3. У випадках митного оформлення товарiв (до яких вже застосовувалися процедури класифiкацiї та було винесено класифiкацiйне рiшення), якi перемiщуються через митний кордон України за контрактом, номер якого не вiдповiдає номеру контракту, що зазначений в рiшеннi, митне оформлення товарiв здiйснювати на пiдставi ранiше винесеного "Рiшення про визначення коду товару" при умовi, що залишаються незмiнними: вiдправник (експортер), одержувач (iмпортер), виробник товару, торгова марка, артикул, модель, склад та властивостi, форма упаковки.

     4. Довiдки про визначення митної вартостi товарiв, що були виданi вiддiлом тарифiв та митної вартостi до 31.12.2002 р., вважати недiйсними.

     5. Визначити термiн дiї довiдки про визначення митної вартостi - 1 рiк з дня реєстрацiї у вiддiлi контролю митної вартостi за умови, що залишаються незмiнними: умови контракту, вiдправник (експортер), одержувач (iмпортер), виробник товару, торгова марка, артикул, модель, номенклатура, асортимент товарiв.

     Довiдка про визначення митної вартостi вважається недiйсною у разi, якщо за зазначений перiод Держмитслужбою оновлювалась iнформацiя щодо цiн на товари, зазначенi у довiдцi.

     6. Начальнику загального вiддiлу довести вимоги доручення до оперативного складу митницi.

     7. Контроль за виконанням даного доручення покласти на начальникiв ВКМВ, ВН та КТ, оперативних пiдроздiлiв.

Перший заступник начальника митницi А.В.Макаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.