Документ скасований: Наказ Мінфіну № 657 від 31.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

07.10.2003 N 662


Про затвердження Порядку застосування митного режиму реiмпорту до товарiв, що перемiщуються через митний кордон України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 жовтня 2003 р. за N 958/8279


     Вiдповiдно до статей 187, 190, 191, 192, 193 Митного кодексу України та постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 N 1881 наказую:

     1. Затвердити Порядок застосування митного режиму реiмпорту до товарiв, що перемiщуються через митний кордон України (далi - Порядок), що додається.

     2. Управлiнню митних режимiв (Заяц В.В.) i Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Iнформацiйно-аналiтичному митному управлiнню (Шуляк В.П.) доопрацювати програмне забезпечення з урахуванням вимог Порядку в строк до 15.12.2003.

     4. Вiддiлу з питань взаємодiї iз засобами масової iнформацiї та зв'язкiв з громадськiстю (Гунько С.О.) забезпечити висвiтлення цього наказу в засобах масової iнформацiї пiсля його державної реєстрацiї.

     5. Установити, що цей наказ набирає чинностi з 01.01.2004.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Iванюка М.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
07.10.2003 N 662
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 жовтня 2003 р. за N 958/8279

ПОРЯДОК
застосування митного режиму реiмпорту до товарiв, що перемiщуються через митний кордон України

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до статтi 187 Митного кодексу України й з метою встановлення механiзму реалiзацiї положень статей 190 - 193 Митного кодексу України. Дiя Порядку поширюється на товари, що походять з України та вивезенi за межi митної територiї України згiдно з митним режимом експорту (далi - товари) i не пiзнiше нiж у встановлений законодавством строк з дати вивезення за межi митної територiї України ввозяться на цю територiю для вiльного обiгу.

     1.2. У цьому Порядку термiни застосовуються в значеннях, наведених у статтях 1 i 190 Митного кодексу України.

     1.3. Товари, що при вивезеннi за межi митної територiї України були оформленi за окремими вантажними митними декларацiями (далi - ВМД), при розмiщеннi в митний режим реiмпорту також декларуються за окремими ВМД.

     1.4. Товари можуть перемiщуватися через митний кордон України в митному режимi реiмпорту також iншою особою, нiж та, що їх експортувала.

     1.5. Реiмпорт дозволяється також у тих випадках, коли на митну територiю України ввозиться тiльки частина ранiше експортованої партiї товарiв.

     1.6. Строк, у який дозволяється перемiщення товарiв через митний кордон України в митному режимi реiмпорту, обчислюється з дати їх фактичного вивезення за межi митної територiї України.

     1.7. Митне оформлення товарiв у митному режимi реiмпорту здiйснюється митним органом, у зонi дiяльностi якого розташований резидент, що уклав договiр (контракт), вiдповiдно до якого ввозяться товари, або iншим митним органом згiдно з положеннями статтi 71 Митного кодексу України, якщо забезпечується дотримання умов перемiщення товарiв у режимi реiмпорту.

     1.8. Для митного оформлення товарiв у митному режимi реiмпорту митному органу подається ВМД, заповнена в установленому порядку.

2. Митне оформлення товарiв у митному режимi реiмпорту

     2.1. Товари можуть бути розмiщенi в митному режимi реiмпорту, якщо вони:

     походять з митної територiї України;

     ввозяться на митну територiю України не пiзнiше нiж через один рiк з дати їх вивезення за межi митної територiї України;

     не використовувалися за межами митної територiї України з метою одержання прибутку;

     ввозяться у тому станi, у якому вони перебували на момент вивезення (експорту), крiм змiн унаслiдок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберiгання.

     2.2. Митний режим реiмпорту також може бути застосований до:

     товарiв, стан яких змiнився внаслiдок аварiї або дiї обставин непереборної сили, за умови пiдтвердження факту аварiї або дiї обставин непереборної сили вiдповiдно до пункту 3.2 цього Порядку;

     товарiв, щодо яких проводилися операцiї з передпродажної пiдготовки (захист вiд корозiї, боротьба iз шкiдниками, сортування, пакування, маркування, тестування) чи якi були пiдданi дрiбному ремонту, за умови, що такi дiї не змiнили їх вартостi, визначеної на момент вивезення (експорту), та кодiв згiдно з УКТЗЕД.

     2.3. Митний режим реiмпорту може бути застосований до товарiв, що були пiсля ввезення на митну територiю України розмiщенi в iншому митному режимi, якщо забезпечується дотримання умов перемiщення товарiв у режимi реiмпорту.

     2.4. Незмiннiсть стану товарiв визначається вiдповiднiстю:

     найменувань товарiв, що ввозяться, i їх кодiв згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi найменуванням i кодам товарiв на момент їх вивезення (експорту);

     технiчних характеристик та iнших параметрiв товарiв технiчним характеристикам та iншим параметрам, установленим чинними в Українi нормативними актами (мiжнародними, нацiональними, галузевими стандартами, технiчними умовами та iншими прирiвняними до них нормативними документами), а в разi вiдсутностi таких нормативних актiв - iншими документами, що мiстять цi вiдомостi.

     2.5. У разi, якщо на момент митного оформлення товарiв для їх експорту з митної територiї України суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi - експортером передбачається можливiсть їх ввезення на митну територiю України й розмiщення в митному режимi реiмпорту, декларант може подати до митного органу, який проводить митне оформлення цих товарiв, письмове повiдомлення про можливiсть подальшого реiмпорту. На пiдставi повiдомлення, з метою спрощення процедури iдентифiкацiї товарiв при їх реiмпортi як таких, що ввозяться в незмiнному станi, митним органом вживаються заходи щодо iдентифiкацiї цих товарiв, передбаченi статтею 64 Митного кодексу України.

     2.6. У разi потреби для участi в здiйсненнi митного контролю, зокрема iдентифiкацiї стану товарiв, що реiмпортуються, можуть залучатися спецiалiсти й експерти вiдповiдно до положень статтi 65 Митного кодексу України.

     2.7. Товари, що реiмпортуються, пiдлягають санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю, контролю за перемiщенням культурних цiнностей тощо.

     2.8. Заходи нетарифного регулювання iмпорту до товарiв, що реiмпортуються, не застосовуються, якщо iнше не передбачено законодавством.

3. Прикiнцевi положення

     3.1. Митний орган вiдмовляє у митному оформленнi та пропуску через митний кордон України товарiв, якi перемiщуються з метою реiмпорту, якщо:

     не подано документи, потрiбнi вiдповiдно до законодавства України для здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, або такi документи оформлено з порушенням установленого порядку чи не мiстять необхiдних вiдомостей;

     на момент пред'явлення до митного оформлення товарiв, що реiмпортуються, не може бути встановлена вiдповiднiсть їх стану становi цих товарiв на момент вивезення (експорту) за межi митної територiї України;

     установлено невiдповiднiсть стану пред'явлених до митного оформлення товарiв, що реiмпортуються, їх становi на момент вивезення (експорту) за межi митної територiї України, крiм випадкiв, коли змiна стану сталася внаслiдок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування й зберiгання, аварiї чи дiї обставин непереборної сили, проведення операцiй з передпродажної пiдготовки (захисту вiд корозiї, боротьби зi шкiдниками, сортування, пакування, маркування, тестування) або дрiбного ремонту;

     строк перебування товарiв за межами митної територiї України перевищує один рiк з дати їх вивезення;

     не пiдтверджено в установленому законодавством порядку українське походження товарiв.

     3.2. Факт аварiї або дiї обставин непереборної сили за межами митної територiї України, унаслiдок яких змiнився стан товару, що реiмпортується, має бути пiдтверджений документами, якi складенi органами влади країни, у якiй сталася ця аварiя чи виникли обставини непереборної сили, чи за участю таких органiв. Зазначенi документи набирають юридичної сили в Українi пiсля консульської легалiзацiї, якщо iнше не встановлено мiжнародними договорами України.

     3.3. Норми природного зношення й утрат при транспортуваннi й зберiганнi товарiв визначаються чинними в Українi стандартами, технiчними умовами та iншими нормативними документами.

     3.4. Норми цього Порядку не впливають на застосування положень законодавства з питань здiйснення розрахункiв у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

Начальник Управлiння митних режимiв В.В.Заяц
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.