ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

09.02.2004р. N 09/09-497-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про надання дозволiв на вiдкриття магазинiв безмитної торгiвлi

     До вiдома та врахування в роботi повiдомляємо, що на виконання пункту 2 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2003 N 1089 "Про затвердження Порядку вiдкриття i лiквiдацiї магазинiв безмитної торгiвлi та Правил продажу товарiв магазинами безмитної торгiвлi" Держмитслужбою України та Адмiнiстрацiєю Держприкордонслужби України розроблено та надiслано до митних органiв України спiльний наказ вiд 22.01.04 N 35/68 "Про затвердження форм дозволу на вiдкриття магазину безмитної торгiвлi, заяви про його одержання та рiшення про зупинення дiї дозволу", який зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 02.02.04 за N 138/8737.

     Просимо забезпечити доведення спiльного наказу до суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi - власникiв магазинiв безмитної торгiвлi.

     На протязi березня 2004 року Держмитслужбою разом з Адмiнiстрацiєю Держприкордонслужби будуть розглядатись в установленому порядку поданi документи, здiйснюватись перереєстрацiя виданих дозволiв та видача дозволiв на вiдкриття магазинiв безмитної торгiвлi за формами, затвердженими спiльним наказом.

     У зв'язку з цим просимо забезпечити подання до Держмитслужби документiв для розгляду та прийняття рiшення щодо для видачi дозволiв протягом лютого - першої декади березня 2004 року.

     Пiд час попереднього розгляду поданих документiв необхiдно звертати особливу увагу на можливiсть забезпечення виконання вимог абзацу другого статтi 226 Митного кодексу України щодо виключення можливостi безпосереднього ввезення товарiв, якi реалiзуються магазинами безмитної торгiвлi, для споживання на митнiй територiї України.

     У разi неможливостi встановлення дiйового контролю за перемiщенням товарiв, придбаних в магазинах безмитної торгiвлi, такi документи не будуть розглядатись Держмитслужбою та повертатимуться до митниць.

Заступник начальника Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.