ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

10.02.2004р. N 09/09-511-ЕП

 

Начальникам реґiональних митниць, митниць


Про дотримання умов взаємностi при митному оформленнi транспортних засобiв iноземних диппредставництв

     До вiдома та для використання в роботi направляємо iнформацiю щодо кiлькостi службових та особистих автомобiлiв, яку дозволяється ввозити (придбавати) дипломатичним представництвам України, їх персоналу та членам сiмей персоналу в країнах перебування.

     Одночасно повiдомляємо, що вiдповiдно до iнформацiї Мiнiстерства закордонних справ України (лист вiд 29.01.04 N 202/17-149-173) мiжнародними угодами, стороною яких є Україна, не передбачається кiлькiсних обмежень для транспортних засобiв, якi ввозяться в Україну акредитованими в МЗС представництвами мiжнародних органiзацiй та їх персоналом.

     Додаток: на 7 арк

Заступник начальника Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло

 

Iнформацiя
щодо кiлькостi службових та особистих автомобiлiв, яку дозволяється ввозити (придбавати) дипломатичним представництвам України, їх персоналу та членам сiмей персоналу в країнах перебування

Країна Кiлькiсть службових автомобiлiв, яку дозволяється ввозити (придбавати) диппредставництвам та консульським установам України з митними пiльгами
(п.5.4 Правил)
Кiлькiсть автомобiлiв, яку дозволяється ввозити (придбавати) членам персоналу диппредставництв, консульських установ України та членам їх сiмей для власних потреб
(п. 6.7 Правил)
Примiтка
1 2 3 4
1. Австрiя Iз розрахунку 1,5 автомобiля на кожного члена дипломатичного персоналу. Для дипперсоналу* та їх сiмей - 2 автомобiлi ввезти з-за кордону та 1 придбавати у мiсцевих продавцiв кожнi два роки.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв.***
На весь перiод вiдрядження.
2. Азербайджан Без обмежень. Без обмежень. **
3. Алжир 2 автомобiлi для керiвника мiсiї;
7 автомобiлiв для дипломатичного та консульського персоналу;
2 автомобiлi адмiнiстративно- господарського призначення.
Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв.
На весь перiод вiдрядження.
4. Аргентина Без обмежень. Але за погодженням з МЗС Аргентини. Для керiвника мiсiї та його сiм'ї - 2 автомобiлi, що ввезенi з-за кордону.
Для дипперсоналу на сiм'ю - 1 iмпортний та 1 автомобiль мiсцевого виробництва.
Для адмiнперсоналу пiльг не передбачено.
На весь перiод вiдрядження.
5. Бельгiя Без обмежень. Але дипломатичнi номери видаються у вiдповiдно до кiлькостi дипперсоналу. Для членiв персоналу всiх категорiй - 2 автомобiлi на сiм'ю. На основi взаємностi
6. Бiлорусь Без обмежень. Без обмежень.  
7. Болгарiя Вiдповiдно до чисельностi дипперсоналу. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для сiм'ї. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для сiм'ї. На основi взаємностi.
8. Бразилiя Без обмежень. Для дипперсоналу - 1 автомобiль мiсцевого виробництва на 2 роки та 1 iмпортний автомобiль на 3 роки. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв. За згодою МЗС Бразилiї.
9. Ватикан Лiмiт - 3 автомобiлi. Для керiвника дипустанови - 3 автомобiлi; для iнших категорiй - 2. На перiод акредитацiї.
10. Великобританiя Без обмежень. Для дипперсоналу - 2 автомобiлi. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв. На перiод акредитацiї.
11. В'єтнам Для диппредставництва чисельнiстю: до 5 осiб - 2 автомобiлi; вiд 11 до 15 осiб - 4 автомобiлi. Для керiвника мiсiї - 2 автомобiлi.
Для дипперсоналу - 1 автомобiль. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв.
В дипмiсiї України - 13 дипломатiв.
12. Вiрменiя Без обмежень. Без обмежень. **
13. Грецiя 1/3 вiд кiлькостi дипломатiв. Для керiвника мiсiї -2 автомобiлi.
Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для сiм'ї. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль протягом перших 6 мiсяцiв.
Крiм 1 представницького автомобiля, всi iншi вiдчужуються лише iноземним мiсiям та дипломатам.
14. Грузiя Без обмежень. Кiлькiсть автомобiлiв, якi придбаваються всiма категорiями персоналу, обмежується сумою, рiвною 1/2 грошей, зароблених пiд час перебування в Грузiї. **
15. Данiя Без обмежень, але кiлькiсть повинна вiдповiдати "розумним потребам". Без обмежень, але кiлькiсть повинна вiдповiдати "розумним потребам". **
16. Естонiя Без обмежень. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для кожного дорослого члена сiм'ї.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю протягом 3 перших мiсяцiв.
 
17. Єгипет Вiдповiдно до кiлькостi персоналу. Для Посольства України встановлено лiмiт 10 автомобiлiв. Для Посла - 2 автомобiлi. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для сiм'ї. **
18. Iзраїль Вiдповiдно до кiлькостi персоналу. Фактично не обмежується. Для керiвника мiсiї - 2 автомобiлi.
Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для сiм'ї.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю в першi 6 мiсяцiв.
На основi взаємностi.
Ввезення дизельних автомобiлiв заборонено.
19. Iндiя Без обмежень. За наявностi дозволу МЗС Iндiї. Без обмежень. Не звiльняються вiд акцизного збору. За наявностi дозволу МЗС Iндiї. На основi взаємностi.
20. Iндонезiя Лiмiт 10 автомобiлiв (один з них - представницького класу). Для керiвника мiсiї -1 автомобiль представницького класу та 1 автомобiль мiсцевої зборки.
Для дипперсоналу - 1 автомобiль не представницького класу та 1 автомобiль мiсцевої зборки.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль мiсцевої збiрки.
На 3 роки.
21. Iран Лiмiт 6 автомобiлiв. Для дипперсоналу - 1 автомобiль.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю у першi 6 мiсяцiв.
МЗС Iрану може на паритетних засадах встановлювати пiльги. Ввезення дизельних автомобiлiв заборонено.
22. Iспанiя Не бiльше 5 автомобiлiв для дипломатичної мiсiї та 3 автомобiлiв для консульської установи. Для керiвника дипломатичної мiсiї - 4 автомобiлi. Для члена дипперсоналу - 3 автомобiлi. Для члена адмiнтехперсоналу - 1 автомобiль. Вiдчуження автомобiлiв лише за згодою МЗС Iспанiї.
23. Iталiя Для дипмiсiй лiмiт - 5 автомобiлiв. Для керiвника мiсiї - 3 автомобiлi.
Для дипперсоналу - 2 автомобiлi.
Для адмiнперсоналу- 2 автомобiлi (з нацiональними номерами).
На основi взаємностi.
24. Казахстан Кiлькiсть автомашин визначає МЗС. Фактично не обмежується. Для дипперсоналу - 2 автомобiлi на сiм'ю.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю.
**
25. Канада Кiлькiсть не обмежується. Не обмежується. В разi офiцiйного пiдтвердження, що автомобiлi будуть використовуватись i у службових цiлях.  
26. Кiпр Без обмежень. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 на сiм'ю. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю в першi 6 мiсяцiв.  
27. Киргизстан Без обмежень. Для дипперсоналу, адмiнтехперсоналу та членiв їх сiмей - 2 автомобiлi. З урахуванням умов взаємностi
28. Китай Офiцiйнi обмеження вiдсутнi. Фактично кiлькiсть автомашин обмежується кiлькiстю дипперсоналу. Для дипперсоналу та членiв їх сiмей - 1 автомобiль на особу.
Iншi категорiї персоналу пiльг не мають.
Вiдчуження дозволяється через 2 роки.
29. Корея Фактично обмежується "розумною кiлькiстю", що визначається розмiром дипмiсiй та їх потребами. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль мiсцевого виробництва на сiм'ю.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль мiсцевого виробництва на сiм'ю протягом перших 6 мiсяцiв.
Вiдчуження iмпортованого автомобiля дозволяється через 3 роки. а мiсцевого виробництва через рiк.
30. Куба Кiлькiсть повинна вiдповiдати "розумним потребам". Фактично без обмежень. Для керiвника мiсiї - 3 автомобiлi, у тому числi 1 для членiв сiм'ї. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль на сiм'ю. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль на сiм'ю. З дозволу МЗС Куби.
31. Кувейт Без обмежень. Без обмежень. За погодженням з МЗС Кувейту.
31. Латвiя Без обмежень. Без обмежень. Без обмежень.
32. Литва Без обмежень. Без обмежень. Без обмежень.
33. Лiван Квота вiд МЗС Лiвану - 4 автомобiлi. Для дипперсоналу - 1 автомобiль.  
34. Лiвiя Посольство може ввозити кожнi 3 роки по 1 автомобiлю на 2 дипломатiв. Для керiвника мiсiї - 2 автомобiлi кожнi 3 роки. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль на сiм'ю кожнi 3 роки. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю на протязi перших 6 мiсяцiв вiдрядження. Вiк автомобiлiв не повинен перевищувати одного року.
35. Македонiя Без обмежень. Без обмежень. Для керiвника мiсiї один автомобiль з номером CDM. Пiльгове вiдчуження - через 3 роки. На умовах взаємностi.
36. Марокко Для Посольства України встановлений лiмiт 5 автомобiлiв. При необхiдностi, лiмiт може бути переглянутий. Фактично обмеження вiдсутнi. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль на сiм'ю.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю протягом перших 6 мiсяцiв.
Пiльгове вiдчуження - через 2 роки.
37. Молдова Без обмежень Без обмежень  
38. Нiгерiя Кiлькiсть повинна вiдповiдати "розумним потребам". Як правило, кiлькiсть автомобiлiв обмежується кiлькiстю персоналу. Для всiх категорiй персоналу - 1 автомобiль та по 1-му автомобiлю на кожного повнолiтнього члена сiм'ї. За погодженням з МЗС Нiгерiї.
39. Нiдерланди Без обмежень Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для сiм'ї.
Iншi категорiї пiльг не мають.
На умовах взаємностi.
40. Нiмеччина Без обмежень. Без обмежень. Лише при купiвлi нового автомобiля та коли при ввезеннi автомобiль вiдповiдає екологiчним та технiчним вимогам.  
41. Норвегiя Вiдповiдно до кiлькостi персоналу. Фактично не обмежується Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль на сiм'ю. Якщо є пiдстави кiлькiсть може бути збiльшена. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на сiм'ю. За погодженням з МЗС Норвегiї.
43. Палестина     Посольство України вiдсутнє
44. Пiвденно- Африканська Республiка Без обмежень. Вiдповiдно до кiлькостi персоналу. Для дипперсоналу -1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв.
**
45. Португалiя На умовах взаємностi визначається "рацiональною кiлькiстю". Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї, для голови дипмiсiї - 3. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв. **
46. Польща Без обмежень. Без обмежень. **
47. Росiя Без обмежень. Без обмежень.  
48. Румунiя Без обмежень. "За умов порозумiння". Без обмежень. За дозволом МЗС Румунiї. На умовах взаємностi.
49. Сербiя та Чорногорiя Без обмежень. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї. Для адмiнтехперсоналу-1 автомобiль на протязi першого року.  
50. Словаччина Без обмежень. Для дипперсоналу -1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв.
**
51.. США Без обмежень. 1 автомобiль на кожного спiвробiтника дипустанови та 1 автомобiль для членiв сiм'ї на весь перiод вiдрядження.
Дозволяється додатково придбавати таку ж кiлькiсть автомобiлiв мiсцевого виробництва.
**
52. Тунiс Без обмежень. Кожен член персоналу диппередставництва може купувати 2 автомобiлi на рiк.  
53. Таджикистан Дипмiсiї України немає.    
54. Туреччина Без обмежень. На умовах взаємностi. Для дипперсоналу -1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль в першi 6 мiсяцiв. **
55.Туркменистан Без обмежень. Без обмежень.  
56. Угорщина Без обмежень.** Для всiх категорiй персоналу - 1 автомобiль та додатково до 3-х на сiм'ю. **
57. Узбекистан Без обмежень. Без обмежень. **
58. Фiнляндiя Без обмежень Для дипперсоналу -1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль та 1 для членiв сiм'ї (протягом перших 6 мiсяцiв). **
59. Францiя Один офiцiйний автомобiль для голови мiсiї та з розрахунку не бiльше одного автомобiля на кожного члена дипперсоналу. Для дипперсоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль.
 
60. Хорватiя Без обмежень. Для дипперсоналу -1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї. Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль на протязi першого року. На умовах взаємностi.
61. Чехiя Без обмежень. Без обмежень Безмитне вiдчуження через 12 мiсяцiв.
62. Швейцарiя Без обмежень Для дипперсоналу - без обмежень.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль.
**
63. Швецiя Без обмежень Для дипперсоналу -1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї.
Для адмiнперсоналу - 1 автомобiль та 1 для членiв сiм'ї (протягом першого року).
 
64. Японiя Вiдповiдно до кiлькостi персоналу та 2 автомобiлi для керiвника мiсiї. Фактично не обмежується. Для всiх категорiй персоналу - 1 автомобiль та 1 автомобiль для членiв сiм'ї. За згодою МЗС Японiї.
Заступник начальника Управлiння
Державного протоколу МЗС України
28.01.04 /пiдпис/ В.М. Кучерявий

     Примiтка:*1) термiн дипломатичний персонал включає персонал дипломатичної мiсiї або консульської установи, що має дипломатичнi або консульськi акредитацiй нi картки;
     **2) на основi взаємностi, якщо iнше не зазначене;
     3) на термiн акредитацiї, якщо iнше не зазначене;
     *** 4) термiн надання митних пiльг адмiнтехперсоналу.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.