ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

23.02.2004 р. N 25/2-9-16/2019-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць та митниць


Про надання роз'яснень

     Держмитслужбою розглянуто викладене у запитах митниць питання, яке виникає при застосуваннi положень Митного кодексу України вiд 11.07.02 N 92-IV (далi - Кодекс) i полягає у тому, чи можливо квалiфiкувати як порушення митних правил, передбачене статтею 340 Кодексу, випадки неподання митному органу митної декларацiї протягом 10-ти днiв з дати доставлення товарiв i транспортних засобiв у митний орган призначення за умови, що цi товари i транспортнi засоби перебувають на тимчасовому зберiганнi пiд митним контролем.

     Роз'яснюємо, що вiдповiдно до частини 1 статтi 85 Кодексу митна декларацiя подається митному органу, який здiйснює митне оформлення, протягом 10 днiв з дати доставлення товарiв i транспортних засобiв у митний орган призначення.

     Одночасно згiдно з частиною 1 статтi 99 Кодексу товари i транспортнi засоби з моменту пред'явлення митному органу i до їх випуску вiдповiдно до обраного митного режиму можуть перебувати на тимчасовому зберiганнi пiд митним контролем. При цьому, умови, порядок i строк тимчасового зберiгання товарiв та транспортних засобiв визначенi главою 14 Кодексу.

     Таким чином, вимога частини 1 статтi 85 Кодексу не стосується випадкiв використання суб'єктами ЗЕД передбаченої Кодексом можливостi розмiщення товарiв i транспортних засобiв на складi тимчасового зберiгання пiд митним контролем. Тому неподання митної декларацiї в десятиденний строк у зазначених випадках квалiфiкувати як порушення митних правил, передбачене статтею 340 Кодексу, неправомiрно.

     Пропонуємо довести викладенi вище роз'яснення до особового складу.

Перший заступник Голови Служби М.М.Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.