ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.05.2004 р. N 16/16-1883-ЕП

 

Начальникам реґiональних митниць
Начальникам митниць


     До вiдома та використання в оперативнiй роботi повiдомляємо:

     З 00-01 годин 01.05.2004р. введена нова форма страхового полiсу при в'їздi легковими транспортними засобами на митну територiю Угорщини. Нововведення стосуються тих страхових полiсiв, що видавались страховими компанiями на Українi. Жодна з країн, яка зазначена у страховому полiсi, не повинна бути викреслена. Мiнiмальна вартiсть страхового полiсу складає 30000 угорських форинтiв.

     Крiм того, з 01.05.2004р. на територiї Угорщини вступили у дiю митнi правила, що були введенi в країнах європейської спiльноти за N 2913/92/EGK та N 2454/93/EGK. Ввезення товарiв громадянами на митну територiю Угорської Республiки буде дозволено на загальну суму 175 EUR. Ввезення товарiв дiтьми до 15 рокiв дозволяється на загальну суму 90 EUR.

     Норма ввезення тютюнових виробiв на митну територiю Угорщини, громадянами Угорської Республiки та громадянами України, якi проживають у 15-и кiлометровiй зонi, становить 25 цигарок, для iнших категорiй громадян дозволено ввезення 200 цигарок. Ввезення пiдакцизних товарiв дiтьми до 17 рокiв заборонено.

     При ввезеннi на митну територiю Угорщини валюти, сума якої перевищує еквiвалент 1000000 угорських форинтiв, громадяни зобов'язанi задекларувати валюту митному органу. При ввезеннi валюти до еквiвалента 1000000 угорських форинтiв, на вимогу громадянина митниця видає документ, що пiдтверджує ввезення валюти. Термiн дiї такого документу визначається термiном перебування на територiї Угорської Республiки.

     Необхiдно вiдмiтити, що на територiї Угорщини будуть дiяти спiльнi (полiцiя, митниця, прикордоннi органи), так i окремi пости, до компетенцiї яких входить перевiрка легальностi наявної валюти.

     Вiдбулися змiни й в митному оформленнi зовнiшньоекономiчних вантажiв. Вводиться мито на продукцiю, яка експортується з Угорської Республiки. Якщо вартiсть товару не перевищує 3000 EUR, його митне оформлення буде здiйснюватись у пунктi пропуску на державному кордонi, якщо загальна вартiсть перевищує згадану суму, його оформлення буде здiйснюватись у центральних митницях. При ввезеннi товарiв на територiю Угорщини у пунктi пропуску на державному кордонi буде здiйснюватись сплата мита. Всi iншi податки, передбаченi законодавством європейської спiльноти, будуть сплачуватись одержувачами вантажiв за мiсцем реєстрацiї.

     Змiн по ввезенню транспортних засобiв не вiдбулось. Але в'їзд вантажних автомобiлiв марки МАЗ та КАМАЗ буде дозволено тiльки у шiстдесяти кiлометрову зону. Пальне буде пропускатись у баках транспортних засобiв, передбачених заводом - виробником автомобiлiв.

     Для забезпечення ефективної роботи пунктiв пропуску на державному кордонi з Угорською Республiкою, уникнення непорозумiнь та конфлiктних ситуацiй прошу проiнформувати суб'єктiв ЗЕД та зацiкавлених осiб.

Заступник начальника Управлiння технологiй митного контролю А.I. Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.