УГОДА

про спiвробiтництво в галузi стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї мiж Державним Комiтетом стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї України i Мiнiстерством науки, технологiй та охорони навколишнього середовища Соцiалiстичної Республiки В'єтнам

     Державний комiтет стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї України i Мiнiстерство науки, технологiй та охорони навколишнього середовища Соцiалiстичної Республiки В'єтнам, далi "Сторони";

     з метою усунення технiчних бар'єрiв у торгiвлi та економiчних вiдносинах мiж Україною i Соцiалiстичною Республiкою В'єтнам;

     висловлюючи намiр розвивати спiвробiтництво в галузi стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї, виходячи при цьому з принципiв i норм, прийнятих мiжнародними органiзацiями зi стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї;

     керуючись економiчними iнтересами обох Сторiн;

     домовились про таке:

Стаття 1

     Сторони здiйснюватимуть спiвробiтництво у проведеннi спiльних робiт зi стандартизацiї, метрологiї, акредитацiї та оцiнки вiдповiдностi основi додаткових угод, протоколiв i програм, якi передбачають:

     1. Забезпечення гармонiзацiї нацiональних стандартiв з мiжнародними i європейськими стандартами для сприяння розвитку науково-технiчного спiвробiтництва.

     2. Сприяння встановленню i розвитку прямих зв'язкiв мiж науково-дослiдними iнститутами стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї, а також виробничими метрологiчними центрами обох Сторiн.

     3. Проведення робiт з взаємного визнання результатiв випробувань, затвердження типу, повiрки, метрологiчної атестацiї та калiбрування засобiв вимiрювань.

     4. Проведення робiт з взаємного визнання результатiв випробувань i оцiнки вiдповiдностi.

Стаття 2

     Сторони погодилися на обмiн:

     1. Нормативними документами, iнформацiєю, перiодичними виданнями, якi виданi нацiональними органами зi стандартизацiї, каталогами нацiональних стандартiв, окремими нацiональними стандартами, нормами i правилами (процедурами).

     2. Загальною iнформацiєю i виданнями з сертифiкацiї, акредитацiї випробувальних лабораторiй, органiв з сертифiкацiї, перелiками продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї.

     3. Iнформацiєю та матерiалами за програмами навчання i пiдвищення квалiфiкацiї спецiалiстiв у галузi стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї.

Стаття 3

     Обмiн делегацiями спецiалiстiв i викладачiв для вивчення досвiду, проведення консультацiй та пiдготовки спецiалiстiв у галузi стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї здiйснюється за окремими угодами та протоколами, якi укладаються згiдно зi статтею 6 цiєї Угоди.

Стаття 4

     Сторони забезпечують конфiденцiйнiсть документацiї та iнформацiї, яка отримується в рамках цiєї Угоди. Ця iнформацiя може бути передана третiй Сторонi тiльки за умови погодження Сторони, яка її передала.

Стаття 5

     Сторони дiйшли згоди працювати у тiсному контактi в рамках таких мiжнародних органiзацiй як ISO та IEC для сприяння змiцненню i пiдвищенню ролi держав обох Сторiн у мiжнароднiй дiяльностi в галузi стандартизацiї.

Стаття 6

     З метою реалiзацiї положень цiєї Угоди Сторони можуть укладати додатковi протоколи або угоди.

Стаття 7

     Спiрнi питання, пов'язанi з тлумаченням i виконанням цiєї Угоди, вирiшуватимуться шляхом взаємних консультацiй i переговорiв на рiзних рiвнях.

Стаття 8

     Фiнансування спiвробiтництва в рамках цiєї Угоди здiйснюється за погодженням Сторiн у кожному конкретному випадку.

Стаття 9

     Ця Угода укладається строком на 2000 - 2002 роки i набуває чинностi вiд дня її пiдписання. Дiя Угоди автоматично продовжуватиметься на наступнi дворiчнi перiоди.

     Ця Угода може бути змiнена чи доповнена за письмовою згодою обох Сторiн через дипломатичнi канали.

     Кожна iз Сторiн може припинити дiю цiєї Угоди, письмово повiдомивши про це iншу Сторону.

     Дiя Угоди припиняється через 6 мiсяцiв вiд дня одержання iншою Стороною такого повiдомлення.

     Вчинено в м. Києвi "6" квiтня 2000 року у двох примiрниках, кожний українською, в'єтнамською та англiйською мовами, причому всi тексти є автентичними.

     У разi виникнення розбiжностей щодо тлумачення цiєї Угоди перевага надається тексту англiйською мовою.

За Державний комiтет стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї України За Мiнiстерство науки, технологiй та охорони навколишнього середовища Соцiалiстичної Республiки В'єтнам
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.