УГОДА

про спiвробiтництво мiж Державним комiтетом України по стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї i Американським нацiональним iнститутом стандартiв

     Державний комiтет України по стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї i Американський нацiональний iнститут стандартiв, що в подальшому iменуються "Сторонами", виходячи iз зацiкавленостi й взаємної вигоди, дiйшли згоди щодо спiвробiтництва в галузi стандартизацiї, сертифiкацiї, контролю та управлiння якiстю продукцiї, а також щодо взаємного обмiну мiж Сторонами, а саме:

Стаття 1

     1. Обмiн перiодичними каталогами нацiональних стандартiв, окремими нацiональними стандартами й процедурами, що випущенi друком вiдповiдними органiзацiями.

     2. Обмiн загальною iнформацiєю та виданнями з сертифiкацiї, акредитацiї, контролю та управлiння якiстю продукцiї, що випущенi друком вiдповiдними органiзацiями.

     3. Обмiн матерiалами за курсами навчання в галузi стандартизацiї, сертифiкацiї та управлiння якiстю продукцiї, що випущенi друком вiдповiдними органiзацiями.

     4. Обмiн перiодичними виданнями та iншою iнформацiєю щодо тематики цiєї Угоди, якi випущенi друком вiдповiдними органiзацiями.

Стаття 2

     Сторони дiйшли згоди щодо обмiну делегацiями фахiвцiв з рiзних галузей стандартизацiї, сертифiкацiї, контролю i управлiння якiстю продукцiї, що взаємно визначається Сторонами окремими угодами.

Стаття 3

     Сторони дiйшли згоди щодо перiодичного обмiну поглядами про дiяльнiсть i заходи, якi проводитимуться рiзними мiжнародними органiзацiями, такими як Мiжнародна органiзацiя з стандартизацiї (ISO), Мiжнародна електротехнiчна комiсiя (IEC) та Європейськi органiзацiї з стандартизацiї (CEN, CENELEC й EOTC).

Стаття 4

     Сторони дiйшли згоди працювати в тiсному контактi в межах мiжнародного спiвробiтництва з стандартизацiї для сприяння посиленню позицiй i пiдвищенню ролi та значення ISO, IEC тощо у вдосконаленнi мiжнародної дiяльностi в галузi стандартизацiї.

Стаття 5

     1. Угода набуває чинностi вiд дня її пiдписання i дiятиме протягом п'яти рокiв.

     2. Її дiя автоматично подовжуватиметься на кожний наступний рiк, якщо жодна iз Сторiн не повiдомить в письмовiй формi iншу Сторону про свiй намiр припинити дiю цiєї Угоди не пiзнiше шести мiсяцiв до закiнчення строку дiї цiєї Угоди.

     3. Ця Угода може бути змiнена чи доповнена за письмовою згодою Сторiн.

     Вчинено в м. Києвi 28 травня 1994 року у двох примiрниках, кожний українською i англiйською мовами, при цьому обидва тексти є автентичнi.

За Державний комiтет України по стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї За Американський нацiональний iнститут стандартiв
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.