ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.05.2004р. N 25/3-45/6178-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць, Центральному бюро аналiзу ризикiв та аудиту


Про класифiкацiю лiкарських засобiв

     З метою запобiгання фальсифiкацiї товарiв, якi вiдносяться до лiкарських засобiв (фармацевтичнi, гомеопатичнi, ветеринарнi препарати, субстанцiї), прискорення митного оформлення, правильної класифiкацiї вказаних видiв товарiв та наповнення державного бюджету України наказую:

     1. Включити до "груп ризику" фармацевтичнi засоби i лiкарськi бальзами виготовленi на основi екстрактiв рослин, залоз та iнших органiв тварин або їх секретiв, вiтамiннi концентрати, синтетичнi лiкарськi засоби, у складi яких мiстяться хiмiчнi сполуки з гетероциклiчною структурою, для їх обов'язкових лабораторних дослiджень при митному оформленнi.

     2. Попередити суб'єктiв ЗЕД про необхiднiсть надання при митному оформленнi лiкарських засобiв суб'єкти ЗЕД наступних документiв (у виглядi юридично засвiдчених копiй):

     1) реєстрацiйне посвiдчення МОЗ України;

     2) сертифiкат якостi фiрми-виробника серiї препарату наданої для митного оформлення;

     3) iнструкцiю до застосування препарату затверджену МОЗ України;

     4) фармацевтичнi або тимчасовi фармацевтичнi статтi (ФС, ТФС) або роздiли науково-аналiтичної документацiї на препарат (АНД), затвердженої МОЗ України (яка вiдповiдає наданому реєстрацiйному посвiдченню), що мiстять специфiкацiйнi вимоги та методики контролю;

     5) стандарти речовин у мiнiмальних кiлькостях, якi необхiднi для встановлення iдентичностi та кiлькiсного вмiсту активно дiючих речовин згiдно нормативної документацiї;

     6) iнформацiю фiрми-виробника про назву (українською та латинською мовами) та хiмiчний склад рослинної сировини (концентрати, екстракти, настойки, розчини та iн.), на основi якої виготовлений лiкарський засiб.

     3. При вiдсутностi у суб'єктiв ЗЕД повної i достовiрної iнформацiї про хiмiчний склад препаратiв, активнi компоненти яких визначенi як концентрати (сухi та рiдиннi екстракти, настойки, розчини та iн.) лiкарських рослин, рiшення щодо вiднесення зазначених товарiв до певних позицiй УКТ ЗЕД можуть бути наданi тiльки на пiдставi експертних дослiджень.

Перший заступник Голови Служби В.Я.Лозко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.