МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 6 квiтня 1998 року N 83


Про порядок укладення угод щодо надання послуг (виконання робiт) та придбання матерiальних цiнностей у суб'єктiв господарювання, оплата яких проводиться за рахунок бюджетних коштiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 квiтня 1998 р. за N 251/2691

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 13 жовтня 1999 року N 240


     На виконання пункту 11 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.07.97 N 703 "Про стан використання бюджетних i позабюджетних коштiв у 1996 роцi та I кварталi 1997 р. Мiнiстерством вугiльної промисловостi, Мiнiстерством соцiального захисту населення, Мiнiстерством зв'язку, Державним комiтетом по геологiї i використанню надр" та з метою цiльового i рацiонального використання бюджетних коштiв наказую:

     1. Встановити, що iстотними умовами угод, якi укладаються мiж пiдприємствами, установами та органiзацiями усiх форм власностi та суб'єктами господарювання (юридичними i фiзичними особами, включаючи нерезидентiв) щодо надання послуг (виконання робiт) та придбання матерiальних цiнностей i оплата яких проводиться за рахунок бюджетних коштiв, є:

     - обмеження термiну попередньої оплати видiлених бюджетних коштiв на передбаченi цiлi до одного мiсяця;

     - застосування штрафних санкцiй не нижче облiкової ставки Нацiонального банку України у разi невиконання суб'єктами господарювання договiрних зобов'язань протягом зазначеного термiну з дня отримання бюджетних коштiв.

     Якщо мiж сторонами не досягнуто згоди щодо цих умов, зазначенi угоди вважаються неукладеними.

     Вимоги цього пункту не стосуються науково-дослiдних та дослiдно-конструкторських робiт, мiжнародних i всеукраїнських наукових конференцiй та виставок, передплати iноземної наукової лiтератури.

(пункт 1 доповнено абзацом п'ятим згiдно з
наказом Мiнфiну України вiд 13.10.99 р. N 240)

     2. Управлiнню справами Мiнiстерства забезпечити висвiтлення цього наказу засобами масової iнформацiї.

     3. Головному управлiнню Державного казначейства та його територiальним органам забезпечити контроль за виконанням цього наказу i не проводити оплату рахункiв тих бюджетних органiзацiй, угоди (договори) яких укладенi з порушенням вимог цього наказу.

     4. Наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

В. о. Мiнiстра П. К. Германчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.