Документ скасований: Наказ Мінфіну № 751 від 03.09.2015

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ

Н А К А З

вiд 5 липня 2004 року N 374


Про затвердження Типового положення про комiсiю з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 липня 2004 р. за N 869/9468


     Вiдповiдно до пункту 4 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 квiтня 2004 року N 508 "Про затвердження Порядку утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв " наказую:

     1. Затвердити Типове положення про комiсiю з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (далi - Положення) (додається).

     2. Головам ДПА України в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi довести даний наказ до вiдома Голови Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, голiв обласних, Київської та Севастопольської мiських держадмiнiстрацiй та взяти пiд особистий контроль органiзацiю роботи комiсiї з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (далi - Комiсiя).

     3. Департаменту з питань адмiнiстрування акцизного збору i контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв (Радченко А. П.) в установленому порядку подати цей наказ до Мiнiстерства юстицiї України для державної реєстрацiї.

     4. Департаменту громадських зв'язкiв та масово-роз'яснювальної роботи (Косарчук В. П.) у 10-денний строк з дня державної реєстрацiї цього наказу довести його через засоби масової iнформацiї до вiдома платникiв податкiв.

     5. Управлiнню справами (Нiку В. О.) у триденний термiн вiд дня державної реєстрацiї цього наказу забезпечити його тиражування та надiслання державним податковим адмiнiстрацiям в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови ДПА України Лекаря С. I.

Голова Ф. О. Ярошенко
УЗГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань технiчного регулювання та споживчої полiтики Л. С. Школьник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної податкової адмiнiстрацiї України
вiд 5 липня 2004 р. N 374
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 липня 2004 р. за N 869/9468

Типове положення
про комiсiю з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

     1. Це Положення розроблено вiдповiдно до пункту 4 Порядку утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 квiтня 2004 року N 508 "Про затвердження Порядку утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв", i визначає порядок дiяльностi комiсiї з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (далi - продукцiя).

     2. Комiсiя з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (далi - комiсiя) є колегiальним органом, яка розглядає питання щодо утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв. Рiшення про утворення комiсiї та затвердження її персонального складу приймається Головою Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, головами обласної, Київської та Севастопольської мiських держадмiнiстрацiй.

     3. Комiсiя в своїй дiяльностi керується Конституцiєю та законами України, актами Президента України, нормативно-правовими актами, якi регулюють вiдносини в сферi виробництва та обiгу алкогольних напоїв та тютюнових виробiв, зокрема цим Положенням.

     4. Основнi завдання комiсiї:

     прийняття рiшення щодо утилiзацiї або знищення неякiсної або небезпечної продукцiї;

     участь у проведеннi утилiзацiї або знищення продукцiї;

     ведення облiку утилiзацiї або знищення неякiсної або небезпечної продукцiї.

     5. Комiсiя вiдповiдно до покладених на неї завдань:

     приймає рiшення про утилiзацiю або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв;

     розглядає документи, що є пiдставою для проведення утилiзацiї або знищення продукцiї;

     пiдписує за наслiдками проведення утилiзацiї або знищення продукцiї акт в особi уповноваженого представника;

     вирiшує спiрнi питання, якi виникають пiд час проведення утилiзацiї або знищення продукцiї.

     6. До складу комiсiї входять вiдповiдно по одному представнику вiд Верховної Ради Автономної Республiки Крим, обласної, Київської та Севастопольської мiських рад, Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, вiдповiдної мiсцевої держадмiнiстрацiї, органу державної податкової служби та територiального органу Держспоживстандарту.

     7. Комiсiю очолює голова комiсiї. Головою комiсiї є вiдповiдно представник Верховної Ради Автономної Республiки Крим, органу мiсцевого самоврядування. У складi комiсiї визначається заступник голови комiсiї i секретар. Повноваження комiсiї визначаються у Положеннi.

     8. Положення про комiсiю затверджується вiдповiдно Головою Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, головами обласної, Київської та Севастопольської мiських держадмiнiстрацiй.

     9. Порядок роботи комiсiї та термiни скликання визначаються в положеннi про комiсiю, але не рiдше одного разу на мiсяць.

     10. Комiсiя є правомочною тiльки за умови присутностi всiх членiв комiсiї, зазначених у пунктi 6 цього Положення.

     11. Для прийняття рiшення про утилiзацiю або знищення продукцiї до комiсiї подаються на розгляд такi документи:

     рiшення спецiально уповноваженого органу виконавчої влади про вилучення з обiгу продукцiї;

     рiшення власника продукцiї;

     висновок експерта про визнання неякiсними або небезпечними алкогольних напоїв та тютюнових виробiв;

     товаросупровiднi документи на продукцiю, яка пiдлягає утилiзацiї або знищенню.

     12. Спецiально уповноважений орган виконавчої влади, який вилучив з обiгу продукцiю, або власник цiєї продукцiї, якi прийняли рiшення про утилiзацiю або знищення продукцiї, подають зразки таких виробiв до експертної установи для проведення експертизи, яка проводиться за рахунок сторони, що iнiцiює дану експертизу.

     13. Поданi документи реєструються секретарем комiсiї в журналi облiку та формуються в окремi справи за кожним видом продукцiї, яка пiдлягає утилiзацiї або знищенню.

     14. Секретар комiсiї формує проект порядку денного засiдання комiсiї. Порядок денний засiдання комiсiї затверджується безпосередньо на її засiданнi.

     15. Засiдання комiсiї ведеться в протокольнiй формi. Рiшення про утилiзацiю або знищення продукцiї приймається колегiально, вiдкритим голосуванням простою бiльшiстю голосiв.

     16. Рiшення про утилiзацiю або знищення продукцiї складається за формою згiдно iз додатком 1 до Положення.

     17. Перед початком утилiзацiї або знищення продукцiї комiсiя проводить огляд виробiв з метою перевiрки вiдповiдностi наявної кiлькостi та найменувань виробiв, зазначених у рiшеннi про утилiзацiю або знищення продукцiї.

     18. Про проведення утилiзацiї або знищення продукцiї складається акт, що пiдписується вiдповiдальними посадовими особами пiдприємства, що виконало цi роботи, та уповноваженим представником комiсiї. Акт складається за встановленою формою (додаток 2 до Положення).

     19. Акт складається в трьох екземплярах, один з яких залишається на пiдприємствi, що проводило утилiзацiю або знищення продукцiї, другий надається замовнику, третiй - комiсiї.

     20. Бланки актiв утилiзацiї або знищення продукцiї виготовляються друкарським способом. Сторiнки акта повиннi бути пронумерованi.

     21. Пiдприємство, яке проводило утилiзацiю або знищення продукцiї веде облiк актiв утилiзацiї або знищення продукцiї.

     22. Члени комiсiї зобов'язанi забезпечувати конфiденцiйнiсть одержаної iнформацiї.

Перший заступник директора Департаменту з питань адмiнiстрування акцизного збору i контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв ДПА України Ж. М. Кравцова

 

Додаток 1
до Типового положення про комiсiю з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв
"Затверджую"
Голова комiсiї
_______________________
"___" ____________ 200_ року

РIШЕННЯ
про необхiднiсть утилiзацiї (знищення) неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (далi - продукцiя)

     Керуючись статтею 1 Закону України вiд 14.01.2000 року N 1393-XIV "Про вилучення з обiгу, переробку, утилiзацiю, знищення або подальше використання неякiсної та небезпечної продукцiї" та матерiалами, якi наданi для прийняття рiшення вiд

 
(назва спецiально уповноваженого органу виконавчої влади або суб'єкта
  ,
пiдприємницької дiяльностi)

а саме:

     1. Протокол випробувань зразкiв продукцiї вiд ____________ N _______
(атестат акредитацiї лабораторiї вiд ___________ N _____)

    2. Висновок про якiсть i безпеку продукцiї  
(назва органу з стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї)
вiд _____________ N _____

    3. Протокол про вилучення з обiгу (рiшення про заборону реалiзацiї) партiї продукцiї

 
(назва спецiально уповноваженого органу виконавчої влади або суб'єкта пiдприємницької дiяльностi)
вiд ___________N ______

    4. Накладна (складська довiдка або iнший документ) iз повним перелiком та вiдомостями про кiлькiсть i вартiсть продукцiї, стосовно якої приймається рiшення вiд ______________ N ______, комiсiєю прийняте рiшення про необхiднiсть утилiзацiї (знищення) продукцiї:

 
(зазначення виду продукцiї та класифiкацiя згiдно ТНЗЕД)
  у кiлькостi   .
(в одиницях вимiру (дал. шт., пляшок ємн., пачок))
    У зв'язку iз цим необхiдно  
(назва суб'єкта пiдприємницької дiяльностi або мiсцевого органу виконавчої влади, або органу мiсцевого самоврядування)

сплатити вартiсть робiт iз транспортування та утилiзацiї (знищення) зазначеної продукцiї.

Члени комiсiї:
_______
(пiдпис)
_______
(пiдпис)
_______
(пiдпис)
_______
(пiдпис)

 

Додаток 2
до Типового положення про комiсiю з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв
Екземпляр власника продукцiї  
Екземпляр комiсiї  
Екземпляр спецiально уповноваженого органу виконавчої влади  

копiї надаються всiм членам комiсiї 

АКТ N ____/___________
про проведення утилiзацiї (знищення) неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

     м. _______________

     "___" ____________ 200_ року

вул. __________________ N________
________________________________
(повна назва пiдприємства, на якому
________________________________
проводяться роботи iз утилiзацiї (знищення)
________________________________
продукцiї, його реквiзити та номер атестата
________________________________
акредитацiї)
________________________________

     Комiсiя у складi

______________
(П. I. Б.)
______________________________
(назва органу, посада)
______________
(П. I. Б.)
______________________________
(назва органу, посада)
______________
(П. I. Б.)
______________________________
(назва органу, посада)
______________
(П. I. Б.)
______________________________
(назва органу, посада)
______________
(П. I. Б.)
______________________________
(назва органу, посада)

пiдтверджує, що за нашої присутностi проведено утилiзацiю (знищення) продукцiї

 
(алкогольних напоїв, тютюнових виробiв iз зазначенням коду ТНЗЕД)
шляхом  
(зазначається спосiб обробки або дiї iз продукцiєю)
у кiлькостi   ,
(кiлькiсть продукцiї в одиницях облiку (дал., штук, кг, iнших)

згiдно iз рiшенням комiсiї з питань утилiзацiї або знищення неякiсних або небезпечних алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

 
(назва областi або мiста формування комiсiї)

    Даний акт є пiдставою для списання товарно-матерiальних цiнностей та пiдтвердженням виконання робiт за рахунком-фактурою.

_______________________
(пiдписи членiв комiсiї)
Керiвник пiдприємства ____________
(пiдпис)
_______________________
(П. I. Б.)
М. П.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.