ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

28.07.2004р. N 25/5-9-16/9353-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про митний контроль професiйного устаткування, що тимчасово ввозиться на митну територiю України

     У зв'язку з прибуттям до України для висвiтлення виборiв Президента України значної кiлькостi представникiв iноземних засобiв масової iнформацiї (далi - ЗМI) iз професiйним устаткуванням та з метою спрощення процедури митного контролю такого устаткування, створення в межах компетенцiї митних органiв сприятливих умов для перетину державного кордону України зазначеними представниками повiдомляємо.

     Митне оформлення професiйного устаткування, що тимчасово ввозиться в Україну представниками iноземних засобiв масової iнформацiї здiйснюється на пiдставi вимог ст. 81 Митного кодексу України щодо заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дiй) точних вiдомостей про товари i транспортнi засоби, мету їх перемiщення через митний кордон України, а також вiдомостей, необхiдних для здiйснення їх митного контролю та митного оформлення.

     У разi тимчасового ввезення представниками iноземних ЗМI професiйного устаткування для виконання службових обов'язкiв й декларування ними цього устаткування як особистих речей, а також належностi такого устаткування до Перелiку предметiв, вiднесених до особистих речей громадян, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.12.2001 N 1652, митне оформлення цього устаткування має здiйснюватися вiдповiдно до вимог ст. 3 Закону України вiд 13.09.2001 N 2681-III "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України".

Заступник Голови Служби А.I.Педешко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.