ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

05.08.2004р. N 16/16-3335-ЕП

 

Начальникам реґiональних митниць, митниць


Про страхування громадянської вiдповiдальностi власникiв транспортних засобiв

     Повiдомляємо, що з 01.07.03 на територiї Росiйської Федерацiї набрав чинностi Федеральний закон вiд 25.04.02 N 40-Ф3 "Об обязательном страховании гражданской ответственности владельцев транспортных средств".

     Вiдповiдно до вимог законодавства Росiйської Федерацiї адмiнiстративна вiдповiдальнiсть за вiдсутнiсть страхових полiсiв у власникiв транспортних засобiв була введена з 01.01.04.

     На виконання вимог вищезазначеного закону Державним митним комiтетом Росiйської Федерацiї видано наказ вiд 27.05.04 N 615, в якому, зокрема, зазначається, що на митнi органи Росiйської Федерацiї покладається надання дозволу на ввезення на митну територiю Росiйської Федерацiї усiх транспортних засобiв тiльки пiсля пред'явлення посадовим особам митних органiв Росiйської Федерацiї страхових полiсiв обов'язкового страхування громадянської вiдповiдальностi. При цьому посадови особи митних органiв повиннi на вiльному мiсцi в правому верхньому кутi транзитної декларацiї, або посвiдчення ввезення транспортного засобу, або обкладинцi книжки МДП зробити вiдповiдну вiдмiтку, яка засвiчується вiдтиском особистої номерної печатки та пiдписом посадової особи митного органу.

     Довiдка: громадянин України при тимчасовому ввезенi на митну територiю Росiйської Федерацiї автомобiля ВАЗ-21099 на термiн 15 дiб повинен сплатити страхову суму в розмiрi 720,72 руб. РФ (приблизно 130 грн.), а на термiн 2 мiсяцi - 1441,41 руб. РФ (приблизно 260 грн.).
     Тимчасове ввезення транспортних засобiв без їх страхування заборонено.
     При тимчасовому ввезеннi транспортних засобiв на 1-2 доби страхова сума становить як на термiн 15 дiб.

     Ураховуючи викладене, пропонуємо начальникам митниць забезпечити вiдповiдне iнформування громадян та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про зазначенi вимоги законодавства Росiйської Федерацiї на митницях та у пунктах пропуску через митний кордон України.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальник Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.