ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

06.10.04 N 45/1-3539-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про надання роз'яснень щодо проведення обов'язкової лабораторної перевiрки товарiв

     З метою недопущення затримок при митному оформленнi товарiв, якi увiйшли до перелiку товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi (далi - Перелiк) на виконання наказу Держмитслужби України вiд 17.08.04 N 602, iнформуємо, що:

     1. Зазначенi Перелiки стосуються товарiв (крiм товарiв груп 26, 72, 73, 74, 76 згiдно з УКТЗЕД), якi заявляються до митного оформлення в режимi "Iмпорт 40".

     1.1. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, якi увiйшли до Перелiку i проходили лабораторну перевiрку в 2004 роцi.

     1.2. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, що ввозяться в незначнiй кiлькостi (для маркетингових дослiджень, "тестовi" партiї товарiв, тощо).

     1.3. Не пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi товари, якi ввозяться в якостi гуманiтарної, технiчної допомоги

     2. Товари груп 26, 72, 73, 74, 76 згiдно з УКТЗЕД, що увiйшли до зазначеного перелiку, пiдлягають перевiрцi при їх митному оформленнi в режимi "Експорт-10".

     3. Митне оформлення товарiв, якi не увiйшли до даного Перелiку, здiйснюється у порядку, визначеному вiдповiдними документами Держмитслужби, митних органiв.

     4. Даний перелiк розроблений на пiдставi пропозицiй митних органiв, за результатами монiторингу митного оформлення товарiв з метою пiдвищення ефективностi їх роботи.

     Пропонуємо забезпечити своєчасне надання (до 20 числа поточного мiсяця) пропозицiй та зауважень для формування перелiку на наступний термiн.

     Пропозицiї та зауваження щодо формування перелiкiв товарiв на наступний термiн вiд митниць готуються з обов'язковим урахуванням позицiй пiдроздiлiв номенклатури й класифiкацiї товарiв, боротьби з митними правопорушеннями.

     5. З метою оперативного вирiшення проблемних питань, що виникають при застосуваннi положень наказу Держмитслужби України вiд 17.08.04 N 602, прошу надати iнформацiю про осiб, вiдповiдальних за органiзацiю направлення до експертних пiдроздiлiв зразкiв товарiв, що пiдлягають обов'язковiй лабораторнiй перевiрцi (п.2.1 цього наказу).

Начальник Управлiння О.Г.Рувiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.