ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

06.10.04 N 25/7-9-18/12116-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про доведення iнформацiї

     Листом Держмитслужби вiд 25.08.04 N 25/2-43/10467-ЕП до митниць доведено iнформацiю стосовно Перелiку критерiїв ризику, що використовуються при проведеннi монiторингу експортних операцiй.

     При визначеннi митної вартостi товарiв з урахуванням даних, якi мiстяться в дозвiльних документах Державної служби експортного контролю України (далi - ДСЕКУ) необхiдно враховувати наступне:

     - внесенi за кожною графою у дозвiльнi документи ДСЕКУ данi є результатом проведеної ДСЕКУ державної експертизи в галузi експортного контролю. Тому, вказана в дозвiльних документах вартiсть товару може розглядатись як фактурна вартiсть, вiд якої розраховується митна вартiсть виходячи з умов поставки;

     - вiдповiдно до роздiлу 4.4. Iнструкцiї про порядок оформлення та використання дозволiв (висновкiв) на право здiйснення вивезення, ввезення та транзиту товарiв що вiдповiдно до законодавства пiдлягають або не пiдлягають експортному контролю, затвердженої наказом ДСЕКУ вiд 03.08.98 N 163, внесення змiн до граф дозвiльних документiв, в тому числi у яких мiстяться данi щодо вартостi товару, вiдноситься виключно до компетенцiї ДСЕКУ.

     Враховуючи викладене повiдомляємо, що дiя пунктiв 2 та 3 додатку 1 до листа Держмитслужби вiд 25.08.04 N 25/2-43/10467-ЕП не розповсюджується на товари, митне оформлення яких здiйснюється за дозвiльними документами ДСЕКУ.

     Зазначене не стосується товарiв, перелiк яких вказаний у додатку 2 згаданого листа Держмитслужби.

Заступник Голови Служби Ю.Коновченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.