Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 231 від 31.03.2005

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

11.11.2004 р. N 811


Про проведення спецiальних заходiв у зонах дiяльностi окремих митних органiв

     З метою забезпечення надходжень у повному обсязi податкiв, зборiв та iнших платежiв до Державного бюджету у 2004 роцi наказую:

     1. Затвердити Порядок здiйснення контролю iмпортних товарiв, що ввозяться на територiю України та вiдповiдають критерiям ризикiв (додається).

     2. Створити групу для здiйснення щоденного монiторингу ввезення товарiв на митну територiю України та правильностi їх оподаткування (далi - Група) у складi:

     Вiнокурова Ю.М., начальника аналiтичного вiддiлу Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики (керiвник Групи);

     Рябця П.А., головного iнспектора вiддiлу забезпечення гарантування доставки Управлiння органiзацiї контролю за перемiщенням вантажiв;

     Донець Т.В., головного iнспектора вiддiлу методологiї класифiкацiї товарiв Управлiння номенклатури й класифiкацiї товарiв;

     Тонєва I.М., головного iнспектора вiддiлу контролю правильностi визначення митної вартостi Управлiння контролю визначення митної вартостi;

     Пархоменко I.Ю., головного iнспектора вiддiлу застосування митних режимiв Управлiння митних режимiв.

     3. Департаменту органiзацiї митного контролю (Сьомка С.М.) визначити митнi органи для направлення в них окремих груп iз числа спiвробiтникiв Управлiння митної варти й Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту з метою участi в проведеннi iдентифiкацiйного та митного огляду товарiв.

     4. Директорам департаментiв Держмитслужби, начальникам Управлiння iнформацiйного забезпечення та митної статистики й Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту розробити й надати в триденний строк до Управлiння технологiй митного контролю критерiї ризикiв, що використовуватимуться в роботi Групи.

     5. Групi (Вiнокуров Ю.М.) надавати Управлiнню технологiй митного контролю Департаменту органiзацiї митного контролю за результатами монiторингу висновки та пропозицiї щодо потреби проведення спецiальних заходiв (iдентифiкацiйного огляду товарiв) у зонах дiяльностi окремих митних органiв.

     6. Надати право керiвниковi Групи:

     запитувати в структурних пiдроздiлiв Держмитслужби та отримувати iнформацiю, потрiбну для виконання завдань, поставлених перед Групою;

     надавати (в разi потреби) пропозицiї керiвництву Держмитслужби щодо залучення до роботи в Групi фахiвцiв регiональних митниць i митниць.

     7. Надати повноваження на прийняття рiшень про проведення спецiальних заходiв у зонах дiяльностi окремих митних органiв заступниковi директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальниковi Управлiння технологiй митного контролю Сербайлу А.I., а в разi його вiдсутностi - заступниковi начальника Управлiння номенклатури й класифiкацiї товарiв Департаменту податкiв та тарифного регулювання Овдiєнко Н.Т.

     8. Департаменту фiнансового забезпечення (Олiйник Д.С.), Центральному бюро аналiзу ризикiв та аудиту (Конєв О.I.), Київськiй регiональнiй митницi (Гутник А.Є.) оплачувати вiдряджуваним витрати згiдно з установленими нормами вiдрядних видаткiв.

     9. Автотранспортному митному господарству (Кузьменко Р.В.) забезпечувати фахiвцiв у разi необхiдностi автотранспортом.

     10. Начальникам митних органiв, у зонах дiяльностi яких здiйснюватимуться спецiальнi заходи, забезпечити окремi групи автотранспортом, факсимiльним зв'язком та створити належнi умови для роботи.

     11. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Войцещука А.Д.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
11.11.2004 N 811

Порядок здiйснення контролю iмпортних товарiв, що ввозяться на територiю України та вiдповiдають критерiям ризикiв

     1. Цей Порядок поширюється на товари, що ввозяться на митну територiю України з будь-якою метою, крiм транзиту, за документами контролю за доставкою (попередньою вантажною митною декларацiєю (далi - ПД), попереднiм повiдомленням (далi - ПП)) i пропущенi на митну територiю України.

     2. Члени робочої групи, склад якої визначено пунктом 2 наказу Держмитслужби вiд 11.11.04 N 811 (далi - робоча група), здiйснюють перегляд в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби ПД, ПД, за якими пропущено на митну територiю України товари, митне оформлення яких не завершено.

     3. На основi аналiзу та селекцiї ризикiв членами робочої групи готуються за пiдписом її керiвника або особи, що його замiщує, проекти iнформацiйних повiдомлень за формою, наведеною в додатку 1 до цього Порядку, якi подаються заступниковi директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальниковi Управлiння технологiй митного контролю.

     4. Пiсля реєстрацiї в окремому журналi проекти iнформацiйних повiдомлень передаються з використанням FTP-серверу до Управлiння технологiй митного контролю для опрацювання та прийняття рiшення про залучення окремих груп, склад яких наведено в додатку 2 до цього Порядку, до проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв у митницях призначення.

     5. Проекти iнформацiйних повiдомлень передаються до Управлiння технологiй митного контролю щоденно о 12-00 та о 17-00 годинi.

     6. Вiдповiдальна особа Управлiння технологiй митного контролю (список вiдповiдальних осiб наведено в додатку 3 до цього Порядку) реєструє в окремому журналi (форму наведено в додатку 4 до цього Порядку) отриманi проекти iнформацiйних повiдомлень, проводить аналiз їх даних та доповiдає заступниковi директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальниковi Управлiння технологiй митного контролю або особi, що його замiщує, про результати проведеної роботи для прийняття рiшення про здiйснення iдентифiкацiйного огляду окремих партiй товарiв.

     7. На пiдставi рiшення, прийнятого заступником директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальником Управлiння технологiй митного контролю або особою, що його замiщує, вiдповiдальна особа Управлiння технологiй митного контролю готує листи-повiдомлення до вiдповiдних митниць за формою, наведеною в додатку 5 до цього Порядку. Листи-повiдомлення пiдписуються заступником директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальником Управлiння технологiй митного контролю або особою, що його замiщує, та направляються вiдповiдальною особою Управлiння технологiй митного контролю засобами факсимiльного зв'язку оперативним черговим митниць призначення для негайного iнформування начальника митницi або його заступника, а також за визначеними номерами факсiв - для iнформування старших окремих груп, якi перебувають у цих митницях.

     8. Начальник митницi або його заступник забезпечує своєчасне iнформування про надходження листiв-повiдомлень посадових осiб митницi призначення, до функцiональних обов'язкiв яких належать питання здiйснення контролю за доставкою товарiв у митницi призначення (чергової посадової особи в мiсцi прибуття автотранспорту).

     9. Посадова особа митницi призначення, до функцiональних обов'язкiв якої належать питання здiйснення контролю за доставкою товарiв у митницi призначення (чергова посадова особа в мiсцi прибуття автотранспорту) ставить на контроль листи-повiдомлення та по прибуттi транспортних засобiв, зазначених у цих листах, в оперативному порядку iнформує про це членiв окремої групи, яка перебуває в митницi призначення.

     10. Iдентифiкацiйний огляд товарiв, зазначених в iнформацiйних повiдомленнях, здiйснюється до початку митного оформлення з обов'язковим залученням членiв окремих груп. Якщо лист-повiдомлення надiйшов у митницю призначення пiсля початку митного оформлення цих товарiв, то їх митний огляд проводиться з обов'язковим залученням членiв окремої групи.

     11. Старшi окремих груп, якi перебувають у митницях призначення, щоденно о 9-00 передають засобами електронного зв'язку до Управлiння технологiй митного контролю (Ccmail: DMS Kants upr tehnologia mitnogo kontrolju або DMS Upr tehnologia mitnogo kontrolju) iнформацiю про результати роботи за попередню добу та надсилають акти про проведення iдентифiкацiйного огляду (ксерокопiї актiв про проведення митного огляду).

     12. Заступник директора Департаменту органiзацiї митного - начальник Управлiння технологiй митного контролю щотижня подає керiвництву Держмитслужби звiт про результати роботи окремих груп.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальник Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло

 

Додаток 1
до Порядку здiйснення контролю iмпортних товарiв, що ввозяться на територiю України та вiдповiдають критерiям ризикiв
Форма
Заступниковi директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальниковi Управлiння технологiй митного контролю

Iнформацiйне повiдомлення N

     У результатi перегляду в ЄАIС Держмитслужби ПД, ПД та ПВТП, за якими товари пропущено на митну територiю України, повiдомляємо про товари, до iдентифiкацiйного огляду яких доцiльно залучити окремi оглядовi групи.

N
ТЗ/приче
па
Дата й час
пропуску
через
кордон
N ПД, ПП
чи ПВТП
Митниця на
кордонi
Митниця
призначення,
контрольна
дата
доставки
Код товару Найменуван
ня товару
             
             
             
             
Керiвник групи _________________ _________________
(пiдпис, дата) (iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 2
до Порядку здiйснення контролю iмпортних товарiв, що ввозяться на територiю України та вiдповiдають критерiям ризикiв

Склад окремих груп

     Група N 1.

     Ватаманюк В.В. (старший групи), головний iнспектор оперативно-контрольного вiддiлу Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту.

     Колiвер А.М., головний iнспектор вiддiлу прогнозування та профiлактики митних правопорушень Управлiння митної варти Департаменту боротьби з митними правопорушеннями.

     Група N 2.

     Мостовюк Р.В. (старший групи), головний iнспектор вiддiлу збору та обробки iнформацiї Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту.

     Маренков М.I., провiдний iнспектор вiддiлу охорони митних об'єктiв та супроводження вантажiв Управлiння митної варти Департаменту боротьби з митними правопорушеннями.

     Група N 3.

     Кирiєнко В.М. (старший групи), головний iнспектор вiддiлу обробки та селекцiї ризикiв Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту.

     Гулак Р.Б., головний iнспектор вiддiлу охорони митних об'єктiв та супроводження вантажiв Управлiння митної варти Департаменту боротьби з митними правопорушеннями.

     Група N 4.

     Макаренко В.А. (старший групи), головний iнспектор сектору селекцiї ризикiв вiддiлу обробки та селекцiї ризикiв Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту.

     Яненко О.В., головний iнспектор вiддiлу оперативного реагування митної варти Київської регiональної митницi.

     Група N 5.

     Гасенко Р.Г. (старший групи), головний iнспектор вiддiлу з питань протидiї легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом, Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту.

     Котловський Г.В., старший iнспектор вiддiлу оперативного реагування митної варти Київської регiональної митницi.

     Група N 6.

     Ленченко Ю.Ф. (старший групи), головний iнспектор оперативно-контрольного вiддiлу Центрального бюро аналiзу ризикiв та аудиту.

     Левченко В.В., iнспектор вiддiлу оперативного реагування митної варти Київської регiональної митницi.

 

Додаток 3
до Порядку здiйснення контролю iмпортних товарiв, що ввозяться на територiю України та вiдповiдають критерiям ризикiв

Список вiдповiдальних осiб
Управлiння технологiй митного контролю

     1. Устинов Т.В., тел. 247-27-10.

     2. Шкарупiло Т.В., тел 247-26-36.

     3. Зотов П.О., тел 247-27-98.

 

Додаток 4
до Порядку здiйснення контролю iмпортних товарiв, що ввозяться на територiю України та вiдповiдають критерiям ризикiв
Форма

Журнал реєстрацiї iнформацiйних повiдомлень

N з/п Вiдповiдальна особа Дата N службової записки Пiдпис
         

 

Додаток 5
до Порядку здiйснення контролю iмпортних товарiв, що ввозяться на територiю України та вiдповiдають критерiям ризикiв
Форма
Старшому групи N
 
(прiзвище, iнiцiали)

Лист-повiдомлення N
про залучення до проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв

     Вам необхiдно взяти участь у проведеннi iдентифiкацiйного огляду товарiв, що перемiщуються в _____________________ митницю транспортним засобом N ____________________ за документом контролю за доставкою N __________________________________________________; контрольна дата доставки ________________.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальник Управлiння технологiй митного контролю А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.