ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 15.12.2004 р. N 25/2-9-18/14842-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, начальникам митниць


Стосовно прискорення митного оформлення товарiв, що пiдлягають сертифiкацiї

     Вiдповiдно до статтi 1 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV пiд ввезенням товарiв на митну територiю України розумiється сукупнiсть дiй, пов'язаних iз перемiщенням товарiв через митний кордон України.

     Пiд перемiщенням товарiв через митний кордон України у вантажних вiдправленнях розумiється перемiщення товарiв через митний кордон України при здiйсненнi експортно-iмпортних операцiй, пов'язаних iз ввезенням товарiв на митну територiю України, вивезенням товарiв за межi митної територiї або перемiщенням їх митною територiєю України транзитом. При перемiщеннi товарiв через митний кордон України у вантажних вiдправленнях оформляється вантажна митна декларацiя.

     З огляду на викладене, враховуючи погодження Держспоживстандарту вiд 13.12.2004 N 11284-6-4/20, митнi органи можуть не вимагати подання сертифiката вiдповiдностi (свiдоцтва про визнання вiдповiдностi) безпосередньо при перетинi державного кордону України. Контроль за наявнiстю зазначених документiв здiйснювати при митному оформленнi товарiв, що пiдлягають сертифiкацiї, у режимi iмпорту за вантажною митною декларацiєю.

     При цьому митнi органи здiйснюють обов'язковий контроль за дотриманням законодавства з питань санiтарно-епiдемiологiчного, ветеринарного, фiтосанiтарного, радiологiчного, екологiчного контролю при перемiщеннi товарiв через митний кордон України.

     Роз'яснення Держмитслужби з питань застосування сертифiкатiв вiдповiдностi (свiдоцтв про визнання вiдповiдностi) при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв дiють у частинi, що не суперечить положенням цього листа.

Перший заступник Голови Служби М. Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.