МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про застосування попереднiх антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки

     28 лютого 2005 року Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула матерiали, наданi Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України (далi - Мiнiстерство), нацiональним товаровиробником, заiнтересованими сторонами розслiдування, Державною митною службою України, Державним комiтетом статистики України i встановила наступне:

     Протягом перiоду розслiдування з 01.07.2003 року по 31.06.2004 року на внутрiшньому ринку Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки гвинтовi компресорнi установки стацiонарнi та пересувнi реалiзовувались за цiною, яка була вищою за цiни, що декларувалися при перетинi митного кордону України, що пiдтверджує наявнiсть демпiнгового iмпорту гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки.

     Також Комiсiєю попередньо встановлено заподiяння шкоди нацiональному товаровиробнику демпiнговим iмпортом гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки, що протягом перiоду розслiдування виразилось в скороченнi частки нацiонального товаровиробника у споживаннi гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних на 42,6 % та зростаннi збиткiв.

     Враховуючи зазначене, Комiсiя з метою запобiгання заподiянню шкоди нацiональному товаровиробнику, прийняла рiшення N АД-110/2004/52-116 "Про застосування попереднiх антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки", вiдповiдно до якого вирiшила:

     1. Застосувати попереднi антидемпiнговi заходи щодо iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки якi можуть класифiкуватися за кодами 8414 80 71 00, 8414 40 10 00, 8414 40 90 00 згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     2. Попереднi антидемпiнговi заходи застосовуються шляхом справляння попереднього антидемпiнгового мита стосовно iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки.

     3. Попереднi антидемпiнговi заходи застосовуються протягом чотирьох мiсяцiв з дня набрання чинностi цим рiшенням.

     4. Розмiр ставки попереднього антидемпiнгового мита на iмпорт в Україну становить:

     для Республiки Бiлорусь 17.8 %

     для Iталiйської Республiки 43.2 %

     для Фiнляндської Республiки 49.5 %

     для Королiвства Бельгiя 58.6 %

     5. Попереднє антидемпiнгове мито має справлятися у вiдсотках до митної вартостi зазначеного товару. Митна вартiсть зазначеного товару розраховується вiдповiдно до базисних умов поставки DAF-кордон України.

     6. Попереднє антидемпiнгове мито має справлятися митними органами України незалежно вiд сплати iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), у т. ч. мита, митних податкiв i зборiв тощо, якi справляються при iмпортi в Україну товарiв.

     7. Iмпорт на митну територiю України гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних без сертифiкату походження, здiйснюється зi сплатою попереднього антидемпiнгового мита, за ставкою 58,6 %.

     8. Рiшення Комiсiї набирає чинностi з дня опублiкування цього повiдомлення.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.