ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.03.05 N 25/4-48/2613-ЕП

 

Керiвникам митних органiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй


Про передання в оренду майна

     Законом України вiд 29.06.04 N 1905-IV "Про внесення змiн до Закону України "Про оренду державного та комунального майна" частину другу статтi 4 цього Закону доповнено абзацом п'ятим, за яким, не можуть бути об'єктами оренди об'єкти державної власностi, що мають загальнодержавне значення i не пiдлягають приватизацiї вiдповiдно до частини другої статтi 5 Закону України "Про приватизацiю державного майна".

     Згiдно з частиною другою статтi 5 згаданого Закону України приватизацiї не пiдлягають об'єкти, що мають загальнодержавне значення, зокрема, майно органiв виконавчої влади та органiв мiсцевого самоврядування, майно Збройних Сил України (крiм майна, щодо якого цим Законом встановлено особливостi приватизацiї), Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, правоохоронних i митних органiв.

     Разом з тим, згiдно зi статею 27 Митного кодексу України вiд 11.07.02 N92-IV товари, що перемiщуються через митний кордон України, крiм митного контролю можуть пiдлягати санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей.

     Митне оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, завершується тiльки пiсля здiйснення встановлених законодавством України необхiдних для цього товару видiв контролю, зазначених у частинi першiй цiєї статтi.

     Крiм того, здiйснюється прикордонний контроль та контроль за мiжнародними автотранспортними перевезеннями.

     Ввезення на територiю України товарiв без здiйснення встановлених видiв контролю у пунктах пропуску на державному кордонi заборонено.

     Контрольнi служби, якi не мають власних примiщень, розмiщуються у пунктах пропуску на договiрних засадах.

     Для оперативної сплати суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi митних зборiв при здiйсненнi митного оформлення є також необхiднiсть розмiщення на умовах оренди пiдроздiлiв банкiвських установ, якi здiйснюють розрахунково-касове обслуговування митної системи за доходами державного бюджету.

     Держмитслужба України двiчi (листи вiд 08.11.04 N 25/2-15-39/13389 та вiд 15.12.04 N 25/1-15-39/14804) зверталася до Кабiнету Мiнiстрiв України з приводу ситуацiї, що може скластися на митному кодонi України у зв'язку зi змiнами, що вiдбулися у законодавствi України.

     На виконання доручення Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.11.04 N 50564/1/1-04 Фонд Державного майна України повiдомив Державну митну службу листом вiд 10.12.04 N 10-16-16955, що ним розроблений i поданий до Кабiнету Мiнiстрiв України вiдповiдний законопроект.

     Однак, до цього часу вiдповiдi iз зазначеного питання вiд Кабiнету Мiнiстрiв України до Держмитслужби України не надходило.

     З огляду на викладене, до законодавчого врегулювання вказаного питання просимо призупинити звернення до Держмитслужби України про надання дозволiв на передання в оренду майна, що перебуває в сферi її управлiння.

     Про результати вирiшення питання митнi органи буде проiнформовано.

Заступник Голови Служби А.Д.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.